Natuurlijk kurk onder je voeten

Juntos Juntos
kurk24, Press profile homify Press profile homify Opslagruimte
Loading admin actions …

Een nieuw huis is fantastisch. Het is altijd een belevenis om te verhuizen en de nieuwe plek van jou te maken. Vaak wordt meteen gekeken of alles werkt en dan worden vooral de muren bekeken. Zijn ze verkleurt, is nieuwe verf nodig? Ook badkamers zijn vaak aan de beurt voor een vernieuwing want er wordt toch behoorlijk wat privé tijd in besteedt. Wellicht geen ruimte die je aan gasten presenteert, is het toch een ruimte waar je graag wilt dat alles werkt. Maar heb je ooit eens bedacht, wat je het meeste gebruikt? Ramen voor licht? Muren voor indeling? Of de vloer? Ja, de vloer wordt vaak over het hoofd gezien, maar dit is wat je het meeste gebruikt. Je loopt van de ene kamer na de andere, altijd in contact met de vloer. De reden waarom vloeren liever niet te veel worden bekeken, zal wellicht te maken hebben met het feit, dat een groot oppervlak ook vaak grote kosten in de vernieuwing met zich meebrengen.


Soort

kurk24, Press profile homify Press profile homify Opslagruimte

Om te kunnen bepalen of dit werkelijk het geval is, zal ten eerste moeten worden gekeken naar het soort vloerbedekkingen dat er zijn. Je hebt onder ander hout, laminaat, vinyl, tegels en tapijt. Hout is zeer geliefd, want het is een natuurlijk materiaal dat lang meegaat, warmte verspreid en herinnert aan oude huizen. Het is ook een vrij prijzig product dat vakmanschap vergt om het te leggen. Bijzonder leuk en visueel attractief is een houten visgraatvloer. Deze laat een ruimte door het patroon groter lijken, vooral kleine of smalle ruimtes zoals een gang. Dankzij de illusie van beweging is deze manier van vloeren een fantastische ruimteverbeteraar. Een wat eenvoudigere vloerbedekking met de uitstraling van hout is laminaat. Deze is gemakkelijk om zelf te leggen en heeft erg veel keuze in kleuren, designs en kwaliteit. Dit is vaak een keuze voor ruimtes met minder budget of waar de vloer vaker zal worden vervangen. Luxe vinyltegels zijn moeilijk te onderscheiden van echt hout. Evenals bij laminaat is het vrij eenvoudig om zelf te leggen en verkrijgbaar in alle maten, kleuren, soorten. Vinyl wordt gemaakt van materialen op PVC-basis, waardoor het ongelooflijk sterk is. Daardoor heeft vinyl vaak langere garanties en is het over het algemeen stiller en warmer onder de voeten dan laminaatvloeren. Tapijt kent zeker iedereen. Ook hier is een ongelofelijke keuze verkrijgbaar en tapijt is uiteraard een zachte, warme optie om op te lopen. Het is wel belangrijk om van tevoren te bedenken waar het tapijt gaat liggen en onder welke omstandigheden het wordt gebruikt. Het is niet raadzaam om de witte tapijtvloer in de woonkamer te leggen als je kinderen en huisdieren hebt, om maar een voorbeeld te noemen. Stenen vloeren kennen wij vooral uit vakantielanden zoals Spanje of Italië. De reden hiervoor is zeker dat het in allebei landen warm en stoffig is. Allebei gaan hand in hand met een stenen vloer, want deze koelt en is eenvoudig om schoon te houden. Op een plek, waar vanwege lekker weer vaak deuren en ramen openstaan, is dit fijn, maar het is de vraag in hoeverre men er blij van wordt in een kouder land zoals Nederland.

Kurk is lekker warm!

kurk24, Press profile homify Press profile homify Opslagruimte

Een onbekender vloerbedekking is kurk. Dit is een ecologisch product dat zeer aangenaam is onder de voeten. Kurk heeft een grote weerstand tegen slijtage, maximaal comfort en isolatie. Bovendien biedt kurk maximaal comfort en isolatie en is soepel. Het geeft de ruimte een levendige uitstraling en is eenvoudig om te leggen. Erg belangrijk is, dat het een zeer stille vloer is, die geluiden dempt. Met een heat-foil ondervloer kun je voor maximale comfort zorgen met warme voeten waar je ook staat.

Fabrikanten

kurk24, Press profile homify Press profile homify Opslagruimte

Er zijn zeker een aantal fabrikanten, maar kurk24 heeft jaren ervaring met dit materiaal. In Portugal worden de bomen “geschild”, wat betekend dat het kurk “geoogst” wordt, maar de bomen gewoon blijven groeien. Kurk24 biedt alle service rond dit veelzijdig product en kan persoonlijk en direct helpen met vragen. Hoe warm zijn jouw voeten vandaag?

Waarom zou jij niet voor kurk kiezen?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine