Thuiswerken: 4 x essentiële tips voor productiviteit en comfort

TYCHO VAN MEIJEREN TYCHO VAN MEIJEREN
Home Office Lösungen, HolzDesignPur HolzDesignPur Scandinavische studeerkamer Hout Beige
Loading admin actions …

Vanuit huis werken heeft zo zijn voordelen. Van een plek waar je je comfortabel voelt op je favoriete stoel achter je eigen gekozen bureau, tot een korte pauze in je eigen omgeving. Er zijn genoeg manieren om het jezelf zo comfortabel mogelijk te maken. En waardoor je toch nog productief kunt werken. Maar als je voor het eerst een kantoor aan huis gaat inrichten, kan het moeilijk zijn om te zien waar je moet beginnen. Hieronder vind je 4 x tips waardoor je in een mum van tijd comfortabel en efficiënt kunt werken vanuit je eigen huis.

Investeer in kwaliteit

Werken op een ongemakkelijke stoel of met een laptop van minder goede kwaliteit kan het verschil maken als het gaat om productiviteit en comfort. Investeren in ergonomisch meubilair en kwaliteitsapparatuur helpt je om de hele dag geconcentreerd en comfortabel te blijven. Daarnaast is het belangrijk (als je meerdere apparaten of schermen hebt) dat je overweegt om te investeren in een goede standaard. Omdat dit je werkruimte zal verbeteren voor maximale efficiëntie. Een goede hoofdtelefoon met ruisonderdrukking is ook noodzakelijk om de afleiding van buitenaf te beperken.

Creëer verschillende werkplekken

Maak, indien mogelijk, meerdere werkplekken in je thuiskantoor. Dit kan betekenen dat je aparte werkplekken hebt voor verschillende taken, zoals stukken lezen of schrijven, of dat je een speciale ruimte inricht voor videogesprekken bijvoorbeeld. Dan kun je op een andere plek weer aan de slag met werk dat meer focus en concentratie vereist. Dit helpt niet alleen om de zaken georganiseerd te houden, maar geeft je ook de kans om pauzes te nemen tussen taken door je omgeving gedurende de dag af te wisselen. Bovendien kun je iedere ruimte aanpassen met dingen die jij prettig vindt. Denk hierbij aan een comfortabele deken of je favoriete mok. Zo voel je je altijd fijn als je thuis werkt.

Maak gebruik van natuurlijk licht

Natuurlijk licht is niet alleen goed voor de stemming en het energieniveau, maar ook voor de productiviteit. Dus vergeet de vooral ramen niet. Probeer je werkplek indien mogelijk in de buurt van een raam te plaatsen, zodat je overdag kunt profiteren van natuurlijk licht. Hang zo nodig slimme gordijnen op, zodat het zonlicht niet direct op je scherm schijnt wanneer die heel fel is.

Houd het netjes en georganiseerd

Georganiseerd blijven is de sleutel tot effectief thuiswerken. Vooral als er ook andere mensen in huis wonen. Zorg ervoor dat elk object zijn eigen thuis krijgt binnen je werkplek. Zodat alles een vaste plaats heeft en rommel ver op afstand blijft. Koop ook labels en/of mappen, om alles duidelijk en gemarkeerd te houden, om het makkelijk te vinden wanneer je het nodig hebt. Dit bespaart de hele dag kostbare tijd die anders besteed zou worden aan het zoeken naar spullen! Productief en comfortabel blijven tijdens het thuiswerken hoeft geen strijd te zijn. Er is zijn alleen een aantal kleine aanpassingen voor nodig. Investeren in kwaliteitsapparatuur is essentieel voor zowel comfort als efficiëntie. En meerdere werkplekken creëren helpt om alles overzichtelijk te houden. Gebruik waar mogelijk natuurlijk licht om het energieniveau te verhogen. En houd het georganiseerd voor een soepele workflow. Met deze 4 x tips is er niets dat je meer tegenhoudt om een meester te worden in thuiswerken!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine