Hoe kun je een raam verduisteren?

TYCHO VAN MEIJEREN TYCHO VAN MEIJEREN
Wohnung. Berlin. Zehlendorf. 2019/Homestyling/ReDesign, NK-Line NK-Line Scandinavische woonkamers
Loading admin actions …

In de winter klagen we dat er zo weinig daglicht is, in de zomer klagen we dat het tot laat in de avond licht blijft. Het is ook nooit goed! Gordijnen zijn meer dan raamdecoratie, ze kunnen het zonlicht buiten houden en zelfs de warmte in huis reguleren. Als je volledige controle wilt over het licht in huis dan heb je verduisterende gordijnen nodig. Wat er mogelijk is en hoe je aan de slag gaat lees je op deze pagina.

Er zijn veel soorten raamdecoratie, naast het design let je uiteraard ook op de functionaliteit. Je kunt jouw raam verduisteren, dan heb je ultieme controle over het licht. Waarom zou je kiezen voor verduisterende gordijnen? Hier zijn een aantal redenen om voor dit soort raamdecoratie te kiezen:

Professionelle Immobilienfotografie, Villa Flair Immobilien Villa Flair Immobilien Klassieke woonkamers Beige Accessoires & decoratie
  • Overdag kun je televisie kijken zonder spiegeling op het scherm.
  • Kinderen kunnen op tijd slapen, ook als het tot laat in de avond licht blijft.
  • In de winter verlies je minder warmte door het raam.
  • In de zomer houd je de ruimte langer koel met raamdecoratie als zonwering.
  • Op ieder moment van de dag geniet je van privacy.
  • Als je nachtdienst hebt dan kun je toch goed slapen.

Wohnung. Berlin. Zehlendorf. 2019/Homestyling/ReDesign, NK-Line NK-Line Scandinavische woonkamers

Als je eenmaal verduisterende gordijnen hebt dan zul je ze waarschijnlijk vaker openen en sluiten dan voorheen. In plaats van alleen in de ochtend en avond kun je ze ook overdag regelmatig inzetten om de perfecte situatie en sfeer te creëren. Als je verduisterende gordijnen hebt hangen dan spreekt het voor zich dat kunstlicht een belangrijke rol speelt. Met huisautomatisering koppel je eenvoudig de gordijnen met de verlichting, zeker als je kiest voor het Poweredblinds systeem. Dat is een combinatie van mooie raamdecoratie met elektrische bediening. Er zijn diverse types die leverbaar zijn in verduisterende materialen, alle Poweredblinds zijn voorzien van elektrische aansturing. Dit kun je verder uitbreiden. Zo kun je de gordijnen op de slaapkamer bedienen vanuit de huiskamer.


Voor iedere kamer een gordijn

Wohnung. Berlin. 2019-2020/ 3D-Visualisierungen/ Immobilien Rendering, NK-Line NK-Line Scandinavische woonkamers

In de huiskamer kies je misschien voor een ander type raamdecoratie dan in de slaapkamer. Met name in de slaap- en kinderkamer is het heel prettig als je eenvoudig de gordijnen op ieder gewenst tijdstip kunt openen en sluiten. Je hoeft er niet eens voor in de kamer te zijn. De afstandsbediening werkt vanuit een andere ruimte en als je de koppeling maakt met een smart speaker dan kun je ook handsfree de gordijnen bedienen. Somfy levert een breed scala aan producten die perfect samenwerken met het Poweredblinds systeem. Meer over Somfy kun je op de website vinden. Als je eenmaal een TaHoma systeem in huis hebt dan zijn er nog veel meer koppelingen die je kunt maken. Hier zijn enkele mogelijkheden met huisautomatisering:

Voor iedere kamer een gordijn

Krebes at work, Krebes Raumausstattung & Polsterei Krebes Raumausstattung & Polsterei Moderne woonkamers Beige Sofa's & fauteuils
  • Gordijnen en verlichting aan elkaar koppelen.
  • Apparaten in huis bedienen met je stem.
  • Automatisch openen en sluiten met lichtsensor.
  • Bediening met een app, ook als je niet thuis bent.

Dit zijn alleen nog maar enkele oplossingen, kijk op de website van Somfy voor alle mogelijkheden. Een raam verduisteren doe je dus niet alleen met gordijnen die geen licht doorlaten, met huisautomatisering profiteer je optimaal van alle mogelijkheden.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine