Speelgoed en accessoires waar je huisdieren gek op zijn: Top 12!

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Best products for your pet, Press profile homify Press profile homify Meer ruimtes
Loading admin actions …

Honden, katten, konijntjes, hamsters, etc. We weten allemaal we hoe schattig huisdieren kunnen zijn! Zij zorgen er ongetwijfeld voor dat je leven net iets leuker en gezellig wordt. Om ervoor te zorgen dat je het leven van je viervoeter aangenamer kunt maken, is het niet alleen belangrijk dat je je woning huisdiervriendelijk inricht, maar ook dat je de juiste voeding en handige accessoires in huis haalt. Bij onze specialisten bekom je niet alleen de juiste brokjes en etenswaren voor je hond of kat, maar ook leuke voerbakken, speeltjes, kussens, etc. waarmee je huisdier zich uren zal kunnen amuseren. Wil je graag je geliefkoosd huisdier verwennen met een leuk nieuw gadget? Dan ben je hier aan het juiste adres! We geven je namelijk de top twaalf mee van accessoires en speeltjes waar je viervoeters gek op zijn.

Waarom kattenspeelgoed van onontbeerlijk belang is voor je kat

Heb je een of meerdere katten in huis? Dan is het belangrijk dat je genoeg kattenspeelgoed koopt. Kattenspeeltjes dienen namelijk voor veel meer dan alleen maar vermaak. Omdat katten intelligente dieren zijn en een jachtinstinct hebben, worden ze graag uitgedaagd. Dat is waarom het kattenspeelgoed van onze professionals meestal lijkt op een muisje of een andere prooi. Denk maar bijvoorbeeld aan het klein balletje of het bolletje touw waarmee de kat urenlang kan spelen. Het kan ook zijn dat bepaalde speeltjes voorzien zijn van kattenkruid waardoor het speelgoed een aantrekkelijke geur krijgt.

Kattenspeelgoed – Ballen

Katten zijn enorm dol op jagen en daarom is het belangrijk dat je kiest voor speeltjes die hun jachtinstinct verhogen. Dankzij een balletje dat geluid maakt, licht geeft of voorzien is van catnip, zal je kat steeds in beweging blijven en zal zijn/haar curiositeit echt gestimuleerd worden. Zoals je op deze afbeelding kunt zien, kun je ook gerust enkele balletjes bevestigen aan een klimrekje voor je kat. Zo moet je kat nog actiever op zoek gaan naar het balletje.

Kattenspeelgoed – Speeltjes gevuld met catnip

Karlie krabpaal banana leaf iv beige 134×58,5x157cm Dekrabpaal Industriële woonkamers Sisal Beige banana leaf krabpaal, banana leaf, krabpaal, krabpalen, dekrabpaal.nl,Accessoires & decoratie

We hadden het al over catnip, maar wat is dat nu juist? Catnip of kattenkruid heeft een stimulerend effect op je kat aangezien het nepetalactone bevat. Dat is een stof waar katten enorm veel van houden. Omdat kattenkruid geen schadelijke stoffen bevat, is het volledig veilig voor je kat. Bij onze professionals vind je speelgoed waarin al catnip verborgen zit, maar als je catnip zelf wil toevoegen aan je al gekocht speelgoed, dan kan dat zeker! Je vindt kattenkruid namelijk in de dierenwinkel in ofwel een vaste vorm of een spray. Vul het speeltje met catnip of spray kattenkruid over het kattenspeelgoed en je poes zal zich uren kunnen amuseren, zelfs nog meer als je het speeltje aan een krabpaal hangt zoals die op deze foto.

Kattenspeelgoed – Tunnels

Als je je kat wil voorzien van een waar speelparadijs, dan moet je zeker een speeltunnel kopen. Zo’n tunnel is de ideale plek om uren te stoeien en te spelen. Ze zijn ook perfect als je huistijgers even een dutje wil doen. Wil je de speelbelevenis nog leuker maken? Opteer er dan voor om een tunnel te kopen die een ritsend of knisperend geluid maakt. Het handige is ook dat, omdat kattentunnels in verschillende kleuren en formaten voorkomen, ze perfect kunnen aansluiten bij het design van je woonkamer

Kattenspeelgoed – Snuffelmatten

Snuffelmatten zijn de perfecte speeltjes want ze zorgen ervoor dat je huisdier in beweging blijft en ook dat zijn/haar moeite beloond wordt met een overheerlijke snack. Als je een snuffelmat koopt, moet je kat actief op zoek gaan naar die lekkere traktaties. Deze matten zijn niet bedoeld om op te kauwen of in te bijten, dus hou steeds een oogje in het zeil als je kat de snuffelmat gebruikt.

Nog meer speeltjes voor de kat!

Wil je je kat nog meer verwennen? Dan is er nog zoveel meer speelgoed waaruit je kunt kiezen. Zo moet je zeker eens bij onze professionals langsgaan voor het kopen van:

Krabpaal: Dankzij dit speelgoed kan de kat zijn of haar nagels scherpen

Lasers: Schijn met de laser op de muur of vloer en zie hoe je kat zich amuseert!

Likmatten: Die zorgen voor een optimale spijsvertering van je kat.

Speelhengels: Deze bevorderen het jachtinstinct van de poes.

Vulbaar speelgoed: Vul deze speeltjes met lekkernijen en laat je kat genieten!

Waarom is speelgoed belangrijk voor je hond?

Speelgoed is niet alleen van cruciaal belang voor een kat, maar ook voor een hond. Hondenspeeltjes zullen er namelijk voor zorgen dat zowel de fysieke als mentale gezondheid van de hond enorm vooruitgaat. Zo zorgen ballenwerpers en frisbees ervoor dat het natuurlijk jachtinstinct van je hond gestimuleerd wordt en speeltjes zoals bijttouwen of kauwspeeltjes zorgen er dan weer voor dat je hond kan rekenen op een gezond gebit. Dankzij het actief buitenspelen zal je hond ook de nodige levenskracht krijgen en zal zijn of haar gezondheid altijd optimaal blijven. Last but not least, dankzij het samenspelen met je hond, zal jullie band nog versterkt worden!

Hondenspeelgoed – Ballen

Als er een ding is waar honden dol op zijn, dan is het wel spelen met een balletje. Daarom mogen ballen zeker niet ontbreken in het aanbod van hondenspeelgoed. Gaande van tennisballen tot rubberen ballen en van piepende ballen tot pluchen ballen, ja, er zijn duidend-en-een soorten ballen waarmee je hond urenlang plezier zal kunnen beleven. 

Hondenspeelgoed – Ballenwerpers

Als je hond gaat leren apporteren, moet je zeker overwegen om ballenwerpers in huis te halen. Deze speeltjes maken het apporteren nog leuker en er zal nog een krachtigere band tussen mens en hond ontstaan. Wil je graag ballenwerpers kopen? Dan heb je de keuze uit:

• Klassieke ballenwerpers: Hiermee kun je de bal nog verder gooien en hoef je je niet meer te bukken om het balletje op te raden. De klassieke ballenwerper is namelijk voorzien van een lange (of korte) steel en een handig kommetje waarmee je de bal kunt oppakken.

• Automatische ballenwerpers: Deze ballenwerpers zijn uiterst geschikt voor als je weinig tijd hebt of als je door beperkingen niet kunt apporteren. Het is de bedoeling dat je hond het balletje zelf in de opening van de ballenwerper laat vallen. Daarna zal de machine het balletje terug wegschieten. Ok, in het begin zal dit misschien niet zo vlot verlopen, maar oefening baart kunst.


Hondenspeelgoed – Frisbee

Wist je dat je ook kunt frisbeeën met je hond? Ja, jullie kunnen samen aan Dog Frisbee doen. Jij gooit de frisbee en je viervoeter moet dan rennen en springen om die pakken. Met die spel wordt de band tussen mens en dier nog versterkt en blijft de gezondheid van je hond ook optimaal niveau. Aangezien frisbees uit verschillende materialen gemaakt worden, is het belangrijk dat je de juiste frisbee uitkiest. Probeer harde en plastic frisbees te vermijden omdat die vaak scherp zijn waardoor ze niet geschikt zijn voor je hond. Kies daarom voor een frisbee die gemaakt is van zachte en flexibele materialen.

Hondenspeelgoed – Kauwspeeltjes

Tien jaar oude terrassentuin, Jaap Sterk Jaap Sterk Klassieke balkons, veranda's en terrassen Massief hout Plant,Hond,Lucht,Venster,Boom,Carnivoor,reekalf,Gras,Hondenras,gezelschapshond

Kauwspeeltjes zijn uiterst belangrijk voor de gezondheid van je hond. Dankzij het kauwen blijft het hondengebit gezond en is je hond nog beter in staat om eten te kauwen en verteren. Het kauwen zelf werkt ook stimulerend en zorgt ervoor dat er endorfine vrijkomt. Hoewel bijna alle speeltjes kunnen dienen als kauwspeelgoed, betekent dit niet dat je eender welk speelgoed kunt gebruiken. Nee, probeer steeds te kiezen voor speeltjes die speciaal ontwikkeld zijn om op te kauwen. Dit betekent dat kauwkluif of kauwbot zacht genoeg moet zijn omdat je hond er moet kunnen op kauwen, maar ook stevig zodat het niet in stukjes breekt.

Nog meer hondenspeelgoed!

Natuurlijk is er ook nog meer hondenspeelgoed dat je in huis moet halen. Zo moet je zeker eens overwegen om de volgende speeltjes te kopen:

Knuffels: Die zorgen voor een knus en gezellig gevoel.

Likmatten: Die zorgen ervoor dat je hond niet te maken krijgt met stress en een slechte spijsvertering.

• Interactieve speeltjes: Denk maar bijvoorbeeld aan een snuffelmat of puzzels.

Vulbaar speelgoed: Vul het met eten en dan zal je hond er uren mee kunnen spelen.

Waterspeelgoed: Van boomerangs tot stuiterballen!

Wat is het favoriete speeltje van je hond/kat? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine