Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

De bloemetjes binnen zetten: bloemmotieven in huis

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Er is iets speciaals met bloemen aan de hand waardoor ze een voortdurende inspiratie blijven voor kunst, mode, design en inrichting. Misschien is het de grote variatie aan bloemen, of het rijke kleurenpalet waarin ze zich presenteren. Misschien is het hun bijzondere vorm of de rijke geuren die ze verspreiden en die herinneringen oproepen aan warme zomerdagen. Het feit blijft dat bloemen prachtig mooi zijn, en hun variëteit en diversiteit voor oneindige inspiratie en creativiteit zorgen.

In dit ideabook focussen we op bloemen als thema in design. We laten niet alleen compleet gebloemde interieurs zien, maar ook meubilair en accessoires die gebaseerd zijn op bloemen en bloempatronen. Zo laten we zien dat de variëteit en afwisseling die de bloemenwereld kenmerkt zich ook uit in de originaliteit van de designers.

Een bed van bloemen…

 Slaapkamer door bluebellgray

Slaapkamertextiel met bloemmotieven is op dit moment een bijzonder trendy thema. Er zijn vele verschillende typen patroon, kleurenpalet en textuur. We hebben deze afbeelding als voorbeeld gekozen om twee redenen: ten eerste vanwege het bijzondere, intense patroon dat de impressie wekt dat het bedlinnen een geurig en kleurig weiland voorstelt waarvan de vele kleuren en vormen een vrolijk, uitnodigend effect veroorzaken. Ten tweede laat deze afbeelding zien hoe de toevoeging van details in hetzelfde patroon als het bedlinnen voor een prachtige eenheid zorgen dat deze hele slaapkamer tot een indrukwekkend geheel maakt. Ook de kleuren van de muur en de deur passen in het gehele thema en kleurenpalet waardoor de gehele ruimte meewerkt met een bloemenparadijs als resultaat.

Klassieke moderniteit

 Muren & vloeren door DESDEDIEGO DECORACIÓN
DESDEDIEGO DECORACIÓN

CHERRYBOUGH SANDERSON

DESDEDIEGO DECORACIÓN

Niet alleen traditioneel maar ook modern en innovatief is de plaatsing en decoratie van het interieur van deze woonkamer. De klassieke elementen zijn uiteraard de fauteuil, de plaatsing ervan op een vloerkleed en de vorm, terwijl een ruime lengte gordijn tot op de vloer valt. De moderne elementen in deze salon worden veroorzaakt door het lichte en delicate bloemmotief dat zowel de stoel bedekt als in de gordijnen verwerkt is. De mintgroene tint waarop het bloemmotief is uitgespreid zorgt voor een fris, natuurlijk karakter in deze kamer. De elegante decoratieve accessoires in pasteltinten maken het geheel af terwijl het grijze tapijt (ook met bloemmotief) het geheel doorbreekt en de aandacht weer richt op het groene palet. De kamer is warm en gezellig en maakt gebruik van de bloem als thema op een manier dat niet ouderwets en overheersend is maar juist modern en fris overkomt.

Bloementapijt

 Woonkamer door Anna V Rugs
Anna V Rugs

Bespoke Rugs

Anna V Rugs

Of het nu in de woonkamer ligt of de kinderkamer, dit vloerkleed is de perfecte keuze voor een levendige inrichting. Met de intense, paarse kleur trekt dit kleed vrolijk de aandacht en voegt warmte en diepte toe aan de inrichting. Diep in het materiaal aangebracht zijn bloempatronen, waardoor het wel een driedimensionaal werkstuk lijkt. In contrast met het rijke paars zijn er bloemen in gebroken wit aangebracht waardoor dit kleed een meer universeel karakter krijgt en gemakkelijker past bij een variatie aan meubels zoals we dat hier kunnen zien.

Functionaliteit op haar mooist

 Keuken door Glartique Ltd
Glartique Ltd

Glartique bespoke art splash back

Glartique Ltd

Een recente ontwikkeling op het gebied van keukendesign is de zogeheten 'splashback'. Steeds vaker zien we deze glazen elementen die aangebracht worden op de keukenwand tussen bovenkast en aanrecht en die achter de gootsteen en het fornuis geplaatst water en andere vloeistoffen bij het koken opvangen. Dankzij het gladde, ononderbroken glas is de achterwand of splashback met een paar vegen weer schoon terwijl de specifieke eigenschappen van het materiaal tegelijkertijd vele nieuwe mogelijkheden bieden voor decoratie in de keuken. Hier zien we een prachtig gebloemd motief dat deze keuken direct onderscheidt van traditionele interieurs. Het thema is afgeleid van een Engels landschap en laat groene heuvels, gouden velden en, in de voorgrond, prachtige bloemen zien. Maar, deze splashback is niet alleen visueel aantrekkelijk, er is ook nagedacht over verdere functionaliteit: dankzij toegevoegde magnetische eigenschappen kun je ook heel gemakkelijk bijvoorbeeld recepten en berichten tegen de muur klemmen.

In detail

Hier zien we een project waarbij de ontwerper er qua bloemmotieven helemaal voor gegaan is. Verschillende patronen, motieven en bloemsoorten zijn hier met een variatie aan kleuren gecombineerd tot een bijzonder fleurig geheel. Exotische, tropische en mediterrane bloemen en thema's komen hier op de stoelzittingen samen in een bijzondere, grafische stijl dat deze eetkamer tot een aantrekkelijk, eclectisch geheel maakt.

Natuurlijke accessoires

 Keuken door RYBA
RYBA

GINKGO BILOBA – Stainless Steel Spoons

RYBA

Door bloemen geïnspireerd design is niet alleen te vinden op textiel, vloerkleden of de muur. Ook verschillende accessoires vinden hun oorsprong in de natuur. Dit slacouvert is gebaseerd op bloemen en bloesems en ontwikkeld tot deze bijzondere vorm, zonder dat er aan functionaliteit is afgedaan. Zo is een set ontstaan dat dankzij inspiratie uit de natuur tot kunstwerken bewerkt zijn waar je met plezier gebruik van maakt

Bloemmotieven kunnen, zoals we in verschillende vormen gezien hebben, vele verschillende stijlen aannemen en zijn absoluut niet beperkt tot het vrouwelijk domein. Ook zal niemand beweren dat een bloemmotief een ouderwets en achterhaald element is in design dankzij de enorme variatie die het thema biedt. Bloemdesign is zelfs een integraal onderdeel van moderne en stijlvolle interieurtrends zoals brocante, rustiek, landelijk of Aziatisch design. Dus laten we de bloeiende natuur snel in huis halen om een vrolijke, serene en kleurrijke sfeer in onze woningen te creëren!

Lees hier verder om ook de invloed van de natuur op Aziatisch design te zien.

Wat vind jij van bloemmotieven in het interieur? Welke van deze beelden is jouw favoriet? Deel je mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!