3 Manieren om de Tuin op te Frissen

TYCHO VAN MEIJEREN TYCHO VAN MEIJEREN
EA20230221-642, Press profile homify Press profile homify Meer ruimtes
Loading admin actions …

Of je nou een grote of een kleine tuin hebt, iedereen vindt het leuk om zijn tuin op orde te hebben. En vaak ben je na een tijdje ook wel toe aan een beetje verandering. Om gelijk de hele tuin op de schop te nemen en te verbouwen is qua tijd- en geldbesteding vaak niet echt ideaal, dus gaan wij in deze blog 3 manieren bij langs om jouw tuin op te frissen. Lees snel verder!


Investeer in een mooie tuinset

Mits je er de ruimte voor hebt, is het erg leuk om een tuinset te plaatsen in jouw tuin. Door middel van een tuinset heb je een extra plek om in de zomer (en misschien zelfs in de winter) lekker te zitten, met vrienden of lekker alleen. De meeste tuinsets zijn specifiek gemaakt om buiten te zetten en vaak hoef je dan alleen de kussens er vanaf te halen. Heb je nou al een tuinset en ben je toe aan iets nieuws? Dan kan je er altijd voor kiezen om in plaats van een tuinset industriële bartafels te kopen. Deze zijn vaak, net als de tuinset, bedoeld voor buiten en deze bieden net weer een andere uitstraling. 


Plant een aantal (extra) planten

Het opfrissen van je tuin met nieuwe planten is een leuke ervaring. Het is leuk om op zoek te gaan naar planten die bij de tuin passen, of om de tuin aan te passen aan de planten die je leuk vindt. Het voegt een frisse en kleurrijke sfeer toe aan je tuin, wat het een leuke plek maakt om te genieten van de zomerdagen. Iedereen zijn smaak in planten is verschillend, dus je kan echt je eigen invulling geven aan de tuin die jij in gedachten hebt. De meeste planten groeien in Nederland het best in de zomer, maar er zijn altijd wel een aantal soorten die het ook prima doen in de winter. Houdt hier rekening mee als je de planten gaat uitkiezen, zodat je ook in de winter nog wat begroeiing hebt. 


Betegel het terras

Het vernieuwen van de tuin met nieuwe tegels is een leuke en effectieve manier om de tuin een frisse look te geven. Het creëert een mooi visueel effect dat het hele tuinontwerp een nieuwe frisse look geeft. Tegels hebben ook allerlei verschillende stijlen en kleuren, waardoor je de tegels compleet naar eigen smaak kan uitkiezen. Je kan kiezen om bepaalde planten te omheinen met wat rechtopstaande tegels, of je kan een tegelpad naar bijvoorbeeld het tuinhuisje aanleggen. 


Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine