Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Harmonieus design, door Ron Stappenbelt

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

In Oldenzaal, vlak bij de grens met Duitsland, bevindt zich de interieurontwerper Ron Stappenbelt die zowel in Nederland als in Duitsland vele interieurs inspireert. Wat deze binnenhuisarchitect vooral bijzonder maakt is zijn interieurfilosofie dat zich richt op het in balans brengen van lichaam en geest. Voor hem zijn vooral de uren die je aan jezelf kunt besteden, weg van alledaagse zaken, het meest waardevol in ons leven en het is dan ook niet meer dan logisch dat onze interieurs hier een elementaire rol in spelen. De omgeving waar wij ons willen ontspannen en tot rust willen komen maakt dit mogelijk of werkt dit tegen, al naar gelang de inrichting ons erbij ondersteunt of juist stoort. Aan de hand van verschillende van zijn interieurdesigns laten we hier zien hoe Ron Stappenbelt deze ideeën op een prachtige manier in de praktijk brengt.

Spa en wellness design

Veel van Stappenbelts werk richt zich op het design van Spa en wellness voor in huis: een ideale, luxueuze en verrassend bereikbare manier om thuis in balans te komen. Er gaan vele verhalen over de oorsprong van het woord “Spa”: volgens sommigen ligt de oorsprong in het Belgische plaatsje Spa in de provincie Luik, terwijl velen ons vertellen dat de drie letters in dit woord staan voor “Sanus per Aquam” in het Latijn, dat zoveel betekent als “gezondheid door water”. Maar, of deze term nu van oorsprong verwijst naar een natuurlijke waterbron in België of haar oorsprong heeft in de Romeinse badhuizen, een ding is zeker: een Spa zorgt inderdaad, door middel van water, voor een gezonder leven. Hier kun je regenereren, van de mooie dingen in het leven genieten en nieuwe kracht verzamelen.

Fit en gezond

Voor een deel wordt deze regeneratie verzorgd door een betere levensstijl dat een Spa in huis kan bieden. Een ruim zwembad, zoals hier, geeft je de gelegenheid om je geregeld in te spannen door watersport dat, zoals bekend, vele fitnessvoordelen in een biedt. Daarnaast heeft deze eenvoudig en sereen ingerichte ruimte ook gelegenheden voor andere vormen van beweging dankzij de fitnessapparatuur die er ook een plaats gekregen heeft. Maar naast het opdoen van kracht en energie kun je hier natuurlijk ook gewoon plezier beleven met jong en oud!

De Oriënt

Zoals we hierboven al hebben kunnen zien is sfeer ook een elementair deel van effectieve wellness: denk maar aan het verschil in effectieve ontspanning tussen een druk openbaar zwembad en een privé-oase zoals hier. Daarbij kan een privé Spa dezelfde elementen herbergen als openbare wellness centra, maar met de intimiteit en rust van je eigen huis. Hoewel vaak wat kleiner in formaat kunnen zowel een sauna als een stoomruimte, zwembad, whirlpool en hamam ook in een privé Spa een plaats krijgen. Door een prachtige combinatie van zulke moderne wellness middelen in harmonie met oriëntaals interieurdesign is hier een warme en sfeervolle ruimte ontstaan waarvan alleen al de aanblik en sfeer je in balans brengt.

In de vrije natuur

Stappenbelt beperkt zich daarbij niet alleen tot het interieur: hij laat zien hoe ook de vrije natuur voor een harmonieuze omgeving zorgt waarin zowel van ontspanning als inspanning genoten kan worden. Aan luxe wordt hierbij niet afgedaan: in deze wellness tuin vinden we namelijk ook een jacuzzi en een buitendouche die met behulp van de natuurstenen vormgeving in het gehele design worden opgenomen.

Harmonieus wonen

Weer terug in huis zien we dat Stappenbelt zich ook bij het interieur niet beperkt tot Spa en Wellness. Hier zien we een eetkamer dat evenzogoed deel uitmaakt van de filosofie van deze binnenhuisarchitect. Warme eenvoud en rustige harmonie in vorm, materiaal en sfeer, zorgen samen voor een aantrekkelijke eenheid waarin comfort en gezelschap centraal staan.

Sereniteit

Ook voor kleinere badkamers en ruimten in huis zien we hoe Ron Stappenbelt harmonie creëert zodat ook zonder luxueus Spa of wellness design je met groot comfort en in stijl een balans kunt vinden tussen lichaam en geest. De warmte en frisse eenvoud van deze landelijke badkamer zorgen voor een aantrekkelijke ruimte waar je met plezier langere tijd in doorbrengt en comfortabel in dit prachtige vrijstaande bad achterover kunt liggen en rust en sereniteit kunt beleven.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de binnenhuis- en tuinarchitectuur van Ron Stappenbelt, maar deze beelden laten uitstekend zien hoe zijn designs een samensmelting vormen van comfort, luxe, techniek en sereniteit en zo zijn talent tentoonspreiden voor harmonie met stijl en gevoel. Zo ontstaan unieke ruimten die persoonlijkheid vormgeven door luxe en natuurlijke materialen en zo het gehele huis met rust en harmonie vullen.

Wat vind jij van de harmonieuze designs van Stappenbelt? Deel je mening bij de reacties of stel vragen op het forum!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!