De Beste Schoonmaaktips die Je Kunt Overwegen Voordat de Lente Komt

Tiewen Visser Tiewen Visser
Vileda Turbo Bucket and Mop Set, Press profile homify Press profile homify Meer ruimtes
Loading admin actions …

In iets meer dan een maand tijd is het weer lente. Dat betekent niet alleen hoop op een mooier weer, de eerste blaadjes en bloemen, maar ook tijd voor het grote onderhoud aan je huis. Haal de schoonmaakspullen maar tevoorschijn, want de lente is de tijd van de grote schoonmaak. In dit artikel lees je over verschillende schoonmaaktips die je leven makkelijker maken voordat de lente komt. Lees snel verder om alle schoonmaakadviezen te ontdekken.

Ruim op!

Schoonmaken is meer dan alleen alles schoon maken met een doekje. De grote lenteschoonmaak is ook een kwestie van opruimen. Om op te ruimen heb je ook opbergruimte nodig. Manden, kratjes, kasten en kisten zijn hiervoor onmisbaar. Durf ook spullen weg te gooien die je niet gebruikt.

Doe het met stoom

We weten allemaal dat stoom handig is om kleding te strijken of zelfs schoon te maken, als het niet in de wasmachine kan. Dat heeft fabrikanten aan het denken gezet. Daarom kun je nu ook je huis schoonstomen met speciale stoomreinigers. Het beste nieuws van de stoomreiniger is niet alleen dat je snel vuil weg stoomt in je badkamer of keuken, het is ook nog eens een schoonmaakmethode waarvoor je geen chemische schoonmaakmiddelen nodig hebt. Daarmee is de stomer want ons betreft een onmisbare tool in je schoonmaakkast.

Robotstofzuiger

Ben je geen fan van stofzuigen? Dan is robotstofzuiger een ontzettend handige tool. Met deze stofzuiger kun je zonder problemen je huis stofzuigen zonder urenlang bezig te zijn met fysieke activiteiten. Een nadeel van de robotstofzuiger is wel dat deze de hoekjes wat minder goed schoonmaakt.

Dweilen of stomen?

We hebben je de stoommachine laten zien. Dat is de ideale tool om tegels schoon te maken. Heb je echter een houten vloer of laminaat? Gebruik dan gewoon een dweil. Je kunt het beste een dweilsysteem kopen, waarmee je de dweil uitwringt en niet zompig in een plas water laat liggen.

Azijn, glasreiniger en groene zeep

De badkamer schoonmaken is een fikse klus. We gebruiken allerlei middeltjes om vuil weg te krijgen van onze tegels. Maar wist je dat je met groene zeep, azijn en een simpele glasreiniger eigenlijk alles schoon krijgt? Azijn is bijvoorbeeld een wondermiddel tegen schimmel en kalk.

Schud de bedden buiten uit

Hoog laag boxspring Duo Pezze De Suite Moderne slaapkamers hoog laag bed, hoog laag boxspring,Bedden en hoofdeinden

Op een droge lentedag is het tijd om je beddengoed eens lekker buiten in de zon te hangen. Op die manier wordt je beddengoed weer fris en is het klaar voor de zomer.

Elektrische bezem

Wil je schoonmaken zonder gedoe? Denk dan ook eens aan andere tools dan alleen een stofzuiger. Deze elektrische bezem is bijvoorbeeld een ideale metgezel in je huis.

Soda tegen verstopte afvoeren

Heb je een verstopte afvoer? Dan denk je al snel aan een gootsteenonstopper. Deze middelen zijn alleen super giftig en bijtend. Denk daarom ook eens aan soda in je afvoer, het werkt als een trein!

Laat je huis professioneel schoonmaken

Je bank, een duur tapijt of gewoon omdat je geen zin hebt; je kunt er ook voor kiezen je huis door een professioneel schoonmaakbedrijf te laten reinigen in de lente.

Gebruik een handstofzuiger voor het kleine werk

Heb je veel klein werk in je huis? Denk dan zeker aan het gebruik van een kruimeldief.

Zorg dat je schoonmaakspullen voor het grijpen liggen

Holkham | Rural Meets Urban Davonport Klassieke keukens Opbergen

Niets is vervelender dan een stofzuiger diep in de kelder of schoonmaakspullen ergens verstopt in een rommelige kast. Zorg dat je schoonmaakspullen makkelijk te pakken zijn, zodat je snel begint met schoonmaken.

Wat is jouw ultieme schoonmaak-hack?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine