Hoe vermaak je je gasten? 6 tips voor een fantastisch feest!

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Familietuin, Vosselman Buiten Vosselman Buiten Moderne tuinen
Loading admin actions …

Werken, het huis op orde houden, boodschappen doen, sporten. We hebben het er allemaal maar druk mee. Als alles zijn normale gangetje gaat lukt alles nog wel. Maar als een feest bij jou thuis op stapel staat kan dit voor de nodige paniek zorgen. Hoe krijg je het huis opgeruimd voor die tijd? Wat ga je allemaal in huis halen? En hoe vermaak je de visite de hele avond. Met een goede voorbereiding en paar handige tips slaagt elk feestje en beleef je er zelf ook plezier aan. Een opgeruimd huis en mooie decoraties zijn belangrijk om het feest een goede sfeer te geven. Met de tips in dit Ideabook wordt je feest gegarandeerd een groot succes!

Rondje tuin

Misschien zijn je bezoekers wel tuinliefhebbers en kunnen ze niet wachten om je tuin te ontdekken. Maar ook als ze geen groene vingers hebben is een rondje dor de tuin goed om even een frisse neus te halen en de benen te strekken. Zo zijn ze weer wakker geschut en klaar voor de volgende ronde. Laat ze je mooiste planten zien en pluk eventueel samen verse producten uit de tuin. Misschien heb je sla in de tuin groeien, eetbare bloemen of tomaten.

Is je tuin een rommel, laat hovenier de tuin weer netjes maken.

Drankje en hapje

Je gasten hebben hun mooiste kleren aangetrokken en zijn misschien van ver gekomen. Geef ze een warm en hartelijk welkom met een speciaal welkomstdrankje en een klein hapje. Een frisse dorstlesser, een feestelijke cocktail en mini sandwiches met bijvoorbeeld zalm of gerookte kip. Neem vooral je tijd om iets leuks te bedenken en laat je creativiteit de vrije loop. Met een goede start kan het feest bijna niet mis gaan.

Rondleiding

Niets leuker dan bij een ander in huis te kijken. Je uitnodiging voor een rondleiding door je huis zullen je gasten zeker niet afslaan. Neem je gasten mee naar de mooiste delen van je huis. Vertel spannende verhalen bij vakantiefoto’s, laat ze snuffelen in je boekenkast en verras ze met een bijzonder verzameling.

In de keuken

homify Industriële keukens

De meeste gasten helpen graag in de keuken. Zo kunnen ze op een eenvoudige manier manier iets terug doen voor jou gastvrijheid. Ook is de keuken een geweldige plek om een goed gesprek te houden, terwijl jij de laatste hand legt aan het eten en je gast de tafel dekt.

Verzameling

Jaren 30 woonhuis homify Moderne woonkamers

Wie heeft er tegenwoordig nog een verzameling van iets? In deze hectische tijd is het moeilijk om rust en ruimte te vinden voor het zoeken naar de mooiste boeken, dvd's of postzegels. Heb je een verzameling dan is dit iets dat je aan je bezoekers moet laten zien. Succes verzekert! Misschien heb je mooie cactussen of verzamel je miniauto’s. Wat het ook is. Iedereen zal aan je lippen hangen als je vertelt hoe het zo begonnen is en waar je de unieke elementen op de kop heb weten te tikken.

Muziek

Stel van tevoren een playlist samen met je favoriete muziek. Vind je dit lastig? Kijk dan ook eens op internet. Hier vind je lijsten voor verschillende soorten feestjes.

Is het feest in je hoofd te groot geworden en weet je niet meer weet waar je moet beginnen? Met de tips in dit Ideabook organiseer je stap voor stap je feestje: van de planning tot de uitnodigingen en van het drinken tot de cadeaus.

Heb jij nog goede tips? Laat het ons hieronder weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine