Ontdek Vloerkleden, Vloerbedekking en Tapijten voor Andere Ruimtes dan Je Woonkamer

Tiewen Visser Tiewen Visser
HOME OFFICE - project cool flat, Severine Piller Design LLC Severine Piller Design LLC Eclectische studeerkamer
Loading admin actions …

Denk je aan vloerkleden en andere tapijten, dan denk je al snel aan de woonkamer. Toch zien we vloerkleden ook gerust in andere ruimtes terugkeren. De hal, de badkamer, de trap en zelfs de muur en de tuin: hier vind je gerust tapijten en kleden terug. In dit artikel nemen we je mee op een reis langs verschillende mooie vloerkleden en tapijten voor ruimtes en functies. Ga met ons op mee op ontdekkingstocht!

Vloerbedekking op de trap

De trap bekleden met vloerbedekking is niks nieuws. Toch is deze trap met tapijt een beetje anders dan anders. Dat komt doordat de trap niet volledig bedekt is met de vloerbedekking. Er is alleen een soort plateau voor vloerbedekking om de voetstappen op de trap zachter te maken. Dit maakt de trap ook fijner voor mensen die op sokken door het huis lopen. De trap is ook minder glad en glibberig. 

Tapijt in de hal

Vloerbedekking in de hal? Waarom niet? Met name een lange loper past goed in je hal en maakt de ontvangst voor jezelf of je gasten iedere keer weer een beetje aangenamer, dan wanneer er niks zou liggen op de vloer van de gang.

Rond kleed in de gang of slaapkamer

Ronde kleden kunnen ook prima in een meer vierkante hal. Daarnaast zijn ronde kleden een goed idee voor je slaapkamer of in de eetkamer, onder een ronde tafel. Wees creatief!

Vloerkleed in de keuken

De keuken is wel de laatste plek waar je aan denkt bij vloerkleden. Toch past dit vloerkleed perfect in de keuken. Het kleed is lang en vlekvriendelijk. Je keuken is door een vloerkleed meteen een stukje warmer.

Vloerkleed in de kinderkamer

In de kinderkamer kan een vloerkleed om te spelen eigenlijk niet ontbreken. Let er wel op dat het kleed niet zorgt voor slipgevaar. Kinderen die door hun kamertje rennen kunnen dan uitglijden over het kleed. Anti-slipmatjes voorkomen vallen. Een vloerkleed voor kinderen is ook praktisch als ze bijvoorbeeld spelen met Lego en al het speelgoed na afloop weer terug in de doos moet.

Speels vloerkleed voor een warme slaapkamer

Wil je de slaapkamer een boost geven? Denk dan eens aan een leuk vloerkleed dat lijkt op een echte dierenhuid, maar eigenlijk gemaakt is van ultrazachte namaakwol?

Vloerkleed in de badkamer

Klassiek Intermat Klassieke badkamers Wastafels

Als een vloerkleed watervast is en snel opdroogt, is het geschikt voor de badkamer. Een vloerkleed is meer dan alleen een praktische badmat, het is een statement in je badkamer!

Vloerkleed in de werkkamer

Vloer ook zeker je werkkamer op met een vloerkleed. Met name op koudere dagen is een vloerkleed onder je voeten een goed idee. Zo bespaar je ook een heleboel energie, want je hoeft de verwarming niet zo hoog te draaien.

Vloerkleed in de serre

Vloerkleden in de serre? Het zorgt meteen voor een meer huiselijk gevoel in je aanbouw. Houd er rekening mee dat een vloerkleed in de serre tegen een stootje moet kunnen. Kunststof of jute zijn daarom een goed idee.

Vloerkleed onder je eettafel

Kies ook zeker een vloerkleed onder je eettafel. Dit maakt je eethoek veel gezelliger en sfeervoller.

Vloerkleed in de tuin

Azilal Berber Carpet, BOHOZOO BOHOZOO Mediterrane slaapkamers Wol Textielen

Een vloerkleed kan soms ook op het terras gelegd worden of op je balkon. Dit zijn speciale kunststof kleden die tegen water kunnen. Daarnaast kun je een leuk kleed ook uitrollen op het gras op een zonnige dag. 

Recht vloerkleed in de slaapkamer

Hadden we het al over een dierenkleed en een rond kleed, we kunnen je ook zeker aanraden om een zeer breed kleed onder je hele bed te plaatsen. Dit oogt ordelijk en geeft je slaapkamer een zachte uitstraling. 

Vloerkleed aan de muur: wandkleed

Wandkleden zijn een eeuwenoude manier om kamers te verwarmen. In 2023 is het ook een perfecte manier om een kamer sfeervoller te maken. Stofzuig zo’n wandkleed wel regelmatig met een borstelkopje!

Op welke vreemde plaats zou jij een vloerkleed aanraden?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine