Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Kleine woonideeën met een groot effect

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Soms na het inrichten van een kamer, zeker als het om je eerste eigen woning gaat en je nog niet veel spullen verzameld hebt, kun je het gevoel hebben dat er iets mist aan het interieur. Het is te leeg, te kaal, te saai of gewoon net niet wat je in gedachten had. Misschien had je een bepaalde stijl op het oog, en is het gewoon niet dat geworden wat je ervan verwacht had: de minimalistische inrichting galmt teveel, of het Scandinavische design lijkt op de wachtkamer van een ziekenhuis. In zo'n geval ben je eigenlijk op zoek naar een meubelstuk of ander product dat het hele interieur opfleurt, aanvult of stylish maakt. Juist zulke producten willen we hier laten zien die ondanks hun subtiliteit gegarandeerd een groots effect in huis zullen creëren.

Lichtspel

Als het gaat om het aankleden van de muren in huis, zul je niet gauw aan verlichting denken als oplossing. Hoewel kunstmatig licht een elementair onderdeel is van iedere inrichting vergeet men vaak wat voor spectaculaire effecten met behulp van licht te bereiken zijn. Deze lamp bijvoorbeeld, dankzij een patroon van gaten rondom de rand van de kap, creëert een fascinerend patroon op alle muren dat sterk aan kant doet denken. Bij het aanzetten van deze lamp ontstaat dan ook onmiddellijk en zonder moeite een sierlijk spel van licht op de muren dat in een klap voor decoratie in een inrichting zorgt.

Wandmeubel

Ook hier is dankzij een eenvoudige decoratie aan de wand een spetterende toevoeging gemaakt aan een saaie muur. Vooral in een industriële inrichting met veel beton, staal en onbewerkt hout zal een felgekleurd detail als dit de gehele inrichting met kleur en speelsheid vullen en tegelijk veel opbergruimte bieden. Maar ook ongevuld gelaten is dit ontwerp simpelweg een prachtig kunstwerk dat met gemak op zichzelf kan staan.

De kunst van kitsch

 Huishouden door homify
homify

Edge Coffee Table

homify

Zonder werkelijk in de categorie kitsch te vallen heeft deze tafel bijzonder opvallende karakteristieken die, net als bij kitsch, een ruimte voller, speelser en kleuriger zal laten lijken. Dankzij het vrolijke, gekleurde patroon dat over deze gehele tafel speelt en de knipoog naar barok design zal vooral in een saai, gedempt interieur een blikvanger als deze gelijk een zonnig karakter aan de ruimte meegeven.

Bekijk hier nog meer opvallende salontafels en bijzettafels waar je interieur mee kan pronken.

Lijnenspel

Als je geen ruimte of behoefte hebt aan een extra meubelstuk zoals de voorbeelden hierboven dan kun je er ook voor kiezen een of meerdere oppervlakken in de ruimte in te schakelen om je interieur mee op te frissen. Hier is met behulp van een sterk lijnenpatroon op de muren niet alleen een eenheid gecreëerd met de lijnen van de vloer, maar ook een element van warmte toegevoegd dankzij de bruine en beige tinten van het behang. Zo is van een minimalistische, wellicht overdreven eenvoudige inrichting een warm, interessant interieur ontstaan.

Beeldig

Fotobehang Voorjaarszon:  Muren & vloeren door Muurmode
Muurmode

Fotobehang Voorjaarszon

Muurmode

Een geheel ander voorbeeld van wat behang mogelijk maakt voor een inrichting zien we hier in de vorm van vliesbehang van Muurmode. Vliesbehang is van een speciaal, extra sterk materiaal gemaakt dat bedrukt kan worden met foto's en andere afbeeldingen; van jouzelf of uit de uitgebreide catalogus. Zo ontstaat in een klap, dankzij vliesbehang op een enkele muur, een ruimtelijk en fris natuurlijke sfeer in deze verder eenvoudig ingerichte ruimte.

Aanwezig

 Keuken door VIOCERO
VIOCERO

Viocero Valpenta Olive

VIOCERO

Bij dit laatste voorbeeld eindigen we weer waar we begonnen: bij de lamp. Hier kun je je voorstellen hoe de ruimte leeg, koud en bleek zou lijken zonder de twee blik vangende lampen boven de tafel en het keukeneiland. In tegenstelling tot de lamp hierboven echter is het niet het licht dat hier de aandacht trekt, maar het gulle, grote design van de twee donkere lampenkappen. Zo is op een heel eenvoudige manier, met behulp van twee eenvoudige lampen warmte en sfeer aan het interieur toegevoegd en ontstaat er ook een eenheid door zowel de overeenstemming in kleur als het contrast met het overige meubilair.

Deze subtiele, eenvoudige en elegante oplossingen voor een saaie, sombere of kale inrichting laten zien hoe een enkele toevoeging, hoe klein ook, een groot verschil kan maken. Voor meer bijzondere ideeën om je interieur een oppepper mee te geven kun je hier meubels vinden die van iedere kamer een unieke ruimte maken.

Wat voor woonideeën heb jij voor jouw interieur bedacht? Deel je creativiteit met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!