Ontdek bijzondere badkamers met een ijzersterk design én een verhaal

Tiewen Visser Tiewen Visser
Interior Amsterdam, IJzersterk interieurontwerp IJzersterk interieurontwerp Moderne badkamers
Loading admin actions …

De badkamer is een ruimte die we vaak compleet functioneel en strak inrichten. Dat is logisch, want de badkamer is niet dezelfde ruimte als een woon- of slaapkamer waar je veel tijd doorbrengt. Toch betekent dat niet dat je alleen moet kiezen voor een puur praktische badkamer. Je badkamer mag ook gezien worden. Samen met het Bloemendaalse interieurdesignteam van IJzersterk, bekijken we een zestal bijzondere badkamers met een ijzersterk design én een verhaal, of in elk geval een persoonlijke touch.

Een badkamer met de allure van een hotel

Soms stap je de badkamer in van een net verbouwd hotel en word je meteen verliefd op de materialen die gebruikt zijn en de manier waarop de hotelbadkamer is vormgegeven. Als je gek bent op dit soort badkamers, haal de sfeer van een luxe hotel dan naar je eigen woning. Met een aantal slimme oplossingen tover je jouw eigen badkamer om tot een luxe hotel. Zwarte kranen, het gebruik van marmer en andere mooie materialen, zorgen meteen voor een luxe uitstraling. Het motief op de vloer zorgt voor een warme touch in het marmeren geheel, maar blijft passen bij de complete look van deze badkamer.

Een badkamer om tot rust te komen

De volgende badkamer in dit artikel straalt in alles rust uit, maar is tegelijkertijd luxe. Het geeft je het gevoel alsof je een spa binnenstapt waar je een luxe behandeling ondergaat. De rust wordt gecreëerd door het gebruik van een smooth materiaal op zowel de muur als de vloer. Deze zandkleurige ondergrond zorgt voor een rustige en neutrale basis, waarin attributen, zoals het standbeeld en gouden kranen niet misstaan en zorgen voor een prettige omgeving om bij kaarslicht een bad te nemen.

Badkamer met wandbekleding

Deze bijzondere badkamer, met marmeren tegels, wordt opgefleurd door een speciale waterdichte wandbekleding achter het bad. Deze wandbekleding zorgt dat je ogen meteen op de wand gericht zijn. Het geeft je ook de mogelijkheid een wandbekleding toe te passen die past bij jezelf. Zo maak je de badkamer met een simpel statement helemaal eigen.

Van bruin en groen naar blauw en wit

Het verhaal van deze badkamer is een bijzondere metamorfose. Op de onderste foto zie je hoe de oude badkamer, toen nog met grote ramen en ouderwetse bruine tegels en een groen toilet, is omgetoverd tot een strakke badkamer met blauwe elementen. Met name de mediterrane vloer en de nisjes met een speciale tegel met motief, zorgen voor een prettige onderbreking van al het wit dat is gebruikt in de badkamer. Let ook op de mooie strakke luchtblauwe kastjes voor accessoires en cosmetica.

Woonhuis met badkamer en balkon

Deze badkamer in een Haags woonhuis met drie verdiepingen, laat zien dat een gewone kamer, die met openslaande deuren grenst aan het balkon, ook prima functioneert als badkamer. Het belangrijkste is om de elementen op de juiste manier in de badkamer te plaatsen. Hier is een grote inloopdouche gebruikt, die open oogt en in verbinding lijkt te staan met het bad aan de andere kant. De spiegels achter de wastafel verwijzen naar de openslaande deuren en zorgen zo voor een geheel. De kleuren zijn simpel gehouden, zodat binnen en buiten met elkaar in verbinding staan.

Kleurrijk gezinshuis met simpele badkamer

In een kleurrijk gezinshuis is deze badkamer een baken van rust. De zwart witte basis van kranen en muren wordt wel kracht bijgezet door mooie gebakken roze tegels in een visgraatmotief. Deze tegels komen uit Spanje en geven de badkamer een eigen persoonlijke touch. Het visgraatmotief zorgt er bovendien voor dat de badkamer meer oogt als een gewone kamer.

Welke soort badkamer spreekt jou het meeste aan?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine