Ontdek Verschillende Opties om Je Huis Te Verwarmen Tot de Lente

Tiewen Visser Tiewen Visser
Modernes Holzhaus am See mit Traumausblick, Backraum Architektur Backraum Architektur Moderne woonkamers Hout
Loading admin actions …

De lente laat nog even op zich wachten, hoe sterk we er misschien ook naar verlangen. Tot de dagen echt weer langer en warmer worden, zullen we dus nog onze huizen moeten verwarmen. Hoe doen we dat in 2023? In dit artikel gaan we dieper in op elke bijzondere, handige en slimme manieren om je woning te verwarmen. Lees met onze mee en ontdek welke manieren dat zijn.


Stijlvol model aan de muur

Deze Gridinlux heater werkt niet op gas, maar op elektriciteit. Ideaal als je rekening voor elektriciteit lager is dan je gasrekening en je toch graag warm blijft in je huis. Het leuke van deze heater is dat je het bestuurt met een app en het apparaat er strak en futuristisch uitziet. Een ideaal apparaat voor een grotere ruimte.

Elektrische haard

Een haardvuur dat niet werkt op gas of hout en vuur? Dat kan met deze handige elektrische haard. Zo maak je zonder vieze uitstoot een gezellige haardvuursfeer, waarin je op koude dagen lekker met een boek bij de haard kunt gaan zitten om in een luie stoel een boek te lezen.

Je huis verwarmen met airco

Ja, het kan, je huis verwarmen met een airco. Kantoren en winkel(centra) doen het ook. Toch moeten we erbij vermelden dat deze manier van verwarmen niet heel ideaal is thuis, omdat het openen van een raam veel van de techniek teniet doet. Zo af en toe lekker luchten, kost daarmee meteen een heleboel energie en zorgt ervoor dat het systeem weer van voor af aan moet beginnen met verwarmen. Daarnaast maakt een airco vrij veel lawaai en is de lucht niet altijd even fris.

Infrarood aan het plafond

Deze manier van verwarmen bespaart een heleboel ruimte en ziet er spectaculair uit. Dit soort panelen zijn geschikt voor elk soort plafond. Het nadeel kan zijn dat ze veel energie kosten.

Tafelheaters

Veel woningen hebben een warme huiskamer, maar de slaapkamer wil niet erg opwarmen. Kleine heaters, die je ook op een kruk of tafel kunt zetten, doen daarbij wonderen om de ruimte snel op te warmen, als een soort enorme föhn.


Klassieke radiator in strak jasje

Moet de radiator er altijd zo metalig uitzien? Welnee, kies ook eens voor een omlijsting of een andere soort verwarming, zoals deze met patroon.

Klassiek haardvuur

Optifocus Fire homify Moderne woonkamers Open haarden & accessoires

Een haardvuur is een manier om je huis te verwarmen, maar let op! Het verbranden van hout levert veel fijnstof op en daarmee smog op windstille dagen. Niet zo fris dus. Je kunt een speciale schoorsteen aanleggen die de fijnstof opvangt, vraag een schoorsteenveger om raad.


Vloerverwarming

Kijk je liever niet naar de radiatoren? Dan is de verwarming inbouwen in de vloer een goed idee. Dit bespaart trouwens veel energie, want vloerverwarming is veel efficiënter in het verdelen van de warmte dan een radiator, vooral voor een groter oppervlak.


Zonnepanelen

The Elegant Two-Colored Solar Roof By SunRoof, SunRoof SunRoof Zadeldak

Panelen op je dak is niet echt een manier om te verwarmen op zichzelf, maar wel een slimme manier om, ook in de winter, de energierekening te drukken.

Isoleer met een groen dak

Je kunt je huis ook isoleren. Dan blijft de warmte beter behouden. Een groen dak met mos is hiervoor ideaal en levert ook ecologische voordelen aan de biodiversiteit.

Isoleer onder je dak of je muren

Dachbodenausbau, K. A. K. A.

Ook onder je dak of de binnen- en buitenmuren kun je op een slimme manier isoleren door er platen met bijvoorbeeld steenwol of een andere zacht materiaal tegenaan te zetten. Je kunt ook je spouwmuren in laten spuiten met een speciaal schuim.

Hoe verwarm jij thuis?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine