Hoe Kun Je de Logeerkamer Efficiënter Gebruiken?

Tiewen Visser Tiewen Visser
Woonhuis in Leiden. Klein huis, groots aangepakt., Studio-em Studio-em Minimalistische slaapkamers
Loading admin actions …

Heb je een logeerkamer in huis? Dan gebruik je die misschien niet zo vaak. Gasten verwelkom je misschien een paar keer per jaar om te blijven slapen. De rest van het jaar functioneert de kamer maar weinig efficiënt. Gelukkig kun je met verschillende handige manieren ervoor zorgen dat je veel meer uit de functie van je logeerkamer haalt.


Zorg voor een soort intern balkon

Een slimme manier om je gasten te laten slapen in je huis, is door een soort intern balkon te maken in je woning. Op die manier kun je op een hoger plaats een bed creëren en zorg je ervoor dat je meer ruimte overhoudt voor andere doelen van de kamer.

Hang kleding op dankzij kledingrekken

Wil je meer uit je logeerkamer halen? Denk dan eens aan het plaatsen van een kledingrek. Zo kun je zelf kleding die je eventjes niet draagt, en niet in de was hoeft laten luchten maar het is ook ideaal voor je gasten om bepaalde kledingstukken aan op te hangen als je bij je overnachten. Kledingrekken zijn een kleine investering, maar oh zo nuttig voor je logeerkamer.

Plaats schermen

Heb je een grotere logeerkamer en wil je bijvoorbeeld een ruimte om te zitten, of een werken scheiden van het slaapgedeelte? Denk dan eens na over room dividers. Room dividers zijn je ideale metgezel in huis om ruimtes maximaal te benutten.

In- en uitklapbaar bed

Interieurontwerp 3D impressie logeerkamer Studio-em Minimalistische slaapkamers interieurontwerp

Je kent deze bedden misschien wel van Amerikaanse films en series. Het bed is  met een soepele beweging weer in de kast te duwen, waardoor je overdag geen bed ziet. Op die manier zou je van de logeerkamer een totaal andere ruimte kunnen maken als er geen gasten zijn. Je hebt dan meer ruimte om er bijvoorbeeld een sportruimte of washok van te maken.


Plaats je gasten op zolder en denk aan opbergruimte

Kies voor de zolder als ideale locatie voor een gastenverblijf. Als je een kast op maat maakt kun je meteen een heleboel spullen opbergen en ervoor zorgen dat je ruimte niet alleen benut wordt als een zolder voor slapers, maar ook dienst als opbergruimte.


Sla schoenen op

Je logeerkamer is dus, zoals gezegd, een goede plaats om van alles op te bergen. Schoenen horen daar ook zeker bij. Deze handige schoenenkast zit je gasten niet in de weg, zal er niet raar uitzien, maar zorgt er wel voor dat je die schoenen als een soort hoop kwijt bent uit je hal.

Slaapkamer + badkamer

Toegegeven, dit idee is wel heel erg out of the box, maar je kunt een slaap- en badkamer ook combineren en je gasten een eigen bad geven.


Maak van je logeerkamer een werkkamer

Plaats in de logeerkamer een stoel en bureau of kies juist voor een bed dat je in je werkkamer plaatst. Hoe dan ook: combineer slapen en werken in dezelfde kamer en gebruik je logeerkamer optimaal.

Fitnessruimte in de logeerkamer

Een slimme manier om de logeerkamer te benutten is door deze samen te voegen met een fitnessruimte.

Maak een zithoekje in je logeerkamer

verbouwing centrum Utrecht, NokNok NokNok Moderne studeerkamer

Creëer zeker ook een zithoekje in de logeerkamer, en zorg dat je gasten lekker kunnen relaxen.


Slaapbank maakt logeerkamer multifunctioneel

Met een slaapbank in je logeerkamer, zorg je ervoor dat je ruimte multifunctioneel benut wordt. Handig als je vrijwel nooit gasten krijgt, maar wel een bed voor ze klaar willen hebben staan.

Heb jij thuis een logeerkamer?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine