Keukens met een houten thema | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Keukens met een houten thema

Sander Weijers Sander Weijers
NewLook Keukens Brasschaat België Landelijke keukens van NewLook Brasschaat Keukens Landelijk
Loading admin actions …

De keuken, een plek in huis waar stiekem meer tijd wordt doorgebracht dan menigeen zal erkennen. Het is daarom niet verwonderlijk dat een keuken vaak in een unieke wijze wordt ingericht, soms in eenzelfde stijl als de rest van het huis, maar net zo goed met een eigen karakter. In dit ideabook worden tien foto's besproken van een houten keuken. Zowel landelijk als modern, warm of industrieel, een houten motief biedt genoeg mogelijkheden voor diverse stijlen. De keukens die in dit ideabook worden gepresenteerd lenen zich dan ook uitermate goed om inspiratie op te doen.

Industrieel en landelijk

Industriële keukens van homify Industrieel Hout Hout

Deze keuken laat duidelijk zien dat hout een ideaal materiaal is om verschillende stijlen op een unieke wijze te combineren. Het oude eikenhout van de verschillende kastjes is in deze samenstelling zowel als landelijk als industrieel te omschrijven. Net als op de vorige foto is gekozen voor een zwart afgewerkt aanrecht, dat goed tot zijn recht komt door de zwarte tinten van de vloer. Op de houten plank boven het aanrecht zijn evenzeer landelijk als industrieële accessoires geplaatst. Op deze manier kan met behulp van de juiste toevoegingen de nadruk op een van beide stijlen worden geplaatst.

Bescheiden klassiek

Op deze foto is een klassiek houten keuken te zien. Wat op het eerste gezicht opvalt is het voortreffelijke schuine raam dat de keuken voorziet in een grote mate van natuurlijk licht. Hiermee komen de bruine tinten van het warme hout nadrukkelijk naar voren. Het aanrecht is zwart afgewerkt wat een buitengewoon elegante combinatie oplevert met het antieke gasfornuis. Kortom, een fraaie samenstelling van verschillende elementen die deze houten keuken tezamen een klassiek meesterwerkje maken.

Een eclectische mix

Eclectische keukens van Bazzioni Eclectisch

Een eclectische keuken waarin wederom duidelijk diverse stijlen worden gebruikt. Het hout zorgt in deze keuken voor een landelijke boventoon, terwijl het hoge eiland met bar stoelen, de verschillende keukenapparatuur en het aanrecht dit op een moderne wijze compenseren. Hierdoor ontstaat een interessante mix, een zeer trendy design voor een houten keuken. De keuken is helder verlicht door de vele spotjes in het plafond, waardoor de verschillende onderdelen samen worden gebracht tot één geheel. Ook op deze foto is daarom onbetwistbaar te zien hoe goed het houten materiaal zich leent voor het integreren van stijlen.

Azië in de keuken

Een tikkeltje anders dan de rest, maar ook deze Aziatische ogende houten keuken is er eentje om urenlang naar te staren. Deze keuken onderscheidt zich door de mogelijkheid om via de schuifwanden een scheiding te maken met van de rest van het huis. Wat daarnaast opvalt is het gebruik van eenzelfde motief voor vloeren en wand. Hierdoor komt het houten keukenblok op een uitmuntende wijze naar voren. Dankzij de goede verlichting, zowel spotjes in het plafond als onder de houten planken boven het aanrecht, wordt de warme uitstraling van het hout aangewend om deze keuken een zeer uitnodigend karakter te geven.

Hout als hoeksteen voor het huis

Bij deze keuken is er voor gekozen om het houten materiaal in het midden van de aandacht te plaatsen. Dit wordt nadrukkelijk bewerkstelligd door de vloer, voor welke een eenzelfde soort hout is gebruikt als voor het gehele keukenblok. Een moderne stijl, waarbij elke gedeelte van het keukenblok op een strakke wijze is afgewerkt. Daarmee is het ontwerp van deze keuken ideaal voor een huis waarin de bruine tinten van het hout al een prominente rol spelen.

De elegantie van hout en marmer

Grosvenor | Walnut And Marble Elegance Moderne keukens van Davonport Modern Hout Hout
Davonport

Grosvenor | Walnut And Marble Elegance

Davonport

Het houten materiaal is bij deze keuken er op ingeschakeld om harmonie tussen het keuken blok- en eiland te creëren. En als dat al niet harmonieus genoeg is, worden hout en marmer hier op een prachtige wijze tezamen gebruikt. Het resulteert in een keuken die warmte uitstraalt, zonder dat de strakke, moderne stijl wordt ondermijnd. Wat verder opvalt is de lichte kleur van de wanden en het plafond. Hierdoor is de keuken op deze foto een goed voorbeeld van hoe een houten motief kan worden toegepast binnen een ruimte die een overwegend licht karakter heeft.

De kersenhouten keuken

Kersenhouten keukenkasten schilderen in onze keukenspuiterij | voor het spuiten: modern  door Eurobord Keukenspuiterij en Meubelspuiterij, Modern
Eurobord Keukenspuiterij en Meubelspuiterij

Kersenhouten keukenkasten schilderen in onze keukenspuiterij | voor het spuiten

Eurobord Keukenspuiterij en Meubelspuiterij

De kersenhouten kastjes van deze van oorsprong Nederlandse keuken zijn met een speciale verfspuit techniek geverfd door het tevens Nederlandse Eurobord Keukenspuiterijen Meubelspuiterij. Het betreft hier een compacte keuken met lichte wanden en vloer om het warme hout van het keukenblok een expliciet in het plaatje te brengen. Het is een contrast dat op fraaie wijze wordt benadrukt binnen de moderne stijl van deze houten keuken.

Fraaie contrasten

Eclectische keukens van in2home Eclectisch

Wederom is op deze foto een houten keuken te zien in een eclectische stijl. Er is gekozen om het keukenblok af te werken met een vrij donkere, klassiek ogende hout soort. Dit wordt aangevuld met een tijdloze zwarte getinte aanrecht en de lichte panelen op de wand erboven. Een prachtige keuken die op deze manier zowel modern als klassiek aan voelt. De contrasten tussen deze stijlen worden op een unieke wijze gebruikt, wat een strak design oplevert waarin iedereen zich thuis voelt.

Landelijk zwart

Landelijk zwart, zo wordt het hout getinte keukeneiland door de Nederlandse interieurbouwer Thijs van de Wouw omschreven. De landelijke uitstraling van deze houten keuken wordt gecreëerd door de donkere wanden en vloer, waardoor een prachtig contrast wordt bewerkstelligd met het licht houten keukeneiland. Ondanks de strak vormgegeven kastjes blijft het aanzien dan ook landelijk ruw. Wat opvalt is de horizontale richting van het hout van de lades, terwijl de zijwanden juist in verticale richting zijn gebouwd. Het is daarmee een uniek ontwerp, waarin de natuurlijke levendigheid van het hout helemaal tot zijn recht komt.

Gezellig modern

De houten keuken op deze laatste foto is praktisch ruim ingericht. Zowel moderne als landelijke schakeringen zijn samen gevoegd tot een harmonieus geheel. Een keuken die uitnodigt, zowel om te koken als aan te schuiven aan het hoge werkblad. De ontwerpers van het Nederlandse Newlook Keukenstudio laten hiermee zien het houten materiaal perfect te kunnen integreren binnen een stijlvolle keuken. Wat verder opvalt is het ontbreken van handvatten voor de kastjes, die een exces van opbergruimte herbergen. Hiermee wordt het landelijk moderne karakter van deze keuken op een subtiele wijze benadrukt.

Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!