De Beste Vloerkleden om Je Woonkamer Mee Te Versieren

Tiewen Visser Tiewen Visser
Knots Rugs, Knots Rugs Knots Rugs Vloeren
Loading admin actions …

Niets ‘verwarmt’ een kamer zo goed als een vloerkleed. Vloerkleden zorgen voor warme voeten, zachtheid en geven je woonkamer een meer rustieke uitstraling. Maar welk vloerkleed moet je kiezen? In dit artikel behandelen we verschillende bijzondere modellen vloerkleden, die je woonkamer versieren. Bekijk ze samen met ons, en doe inspiratie op voor je eigen woonkamer!


Kamerbreed tapijt

Je ziet het niet vaak meer, maar in de slaapkamer is een kamerbreed tapijt zeker nog steeds een goed idee. Bijvoorbeeld in de vorm van jute of gemaakt van een waterbestendige kunststof.

Patronen op de vloer

Een ander vloerkleed wat we vaak zien in huis, is een vloerkleed met een patroon. Dit mooie ronde vloerkleed is uitgevoerd in twee zachte kleuren, maar is niet ‘saai’ omdat het is gemaakt met een mooi organisch patroon.

Kleur in huis

Dit mooie lappendeken van verschillende kleuren, brengt op een zachte manier kleur in huis. Het tapijt is vooral geschikt voor een vrij neutraal gekleurde woning, want het wordt anders allemaal wel heel erg kleurrijk.

Oosterse kleuren

Kleur kan ook een oosters tintje hebben, zoals je hier ziet. Het tapijt is geweven met een grove structuur en is in een mooie ovale vorm gemaakt, zodat het geen scherpe randen heeft.

Gevlekt vloerkleed

English Rose_Purple Haze Knots Rugs Vloeren Vloerbedekking en kleden

Dit mooie grote vloerkleed is uitgevoerd in een subtiel vlekkerig patroon, dat goed past bij de woonkamer die is ingericht in een mix van modern en klassiek.

Art-nouveau tapijt

Dit tapijt heeft donkere kleuren en een patroon dat afkomstig lijkt van de veren van een pauw. Het heeft de charme van de klassieke stijl art-nouveau dat goed past bij de leren bank en klassieke vitrinekast in deze ruimte.

Golvend gekleurd vloerkleed

homify Vloeren

Dit vloerkleed maakt ons erg blij! Het is heel groot en past perfect in deze neutraal ogend ehuiskamer, met alleen de bank als gekleurd element.

Strak en minimalistisch kleed

Wil je juist zo weinig mogelijk kleur in huis of heb je al veel kleur in accessoires en meubels? Dan is een strak en simpel vloerkleed, zoals je hier ziet, een goed idee.

Donker vloerkleed

Een vloerkleed hoeft niet op te vallen, en kan ook prima blenden in je interieur. In dat geval fungeert het vloerkleed vooral als een element om je woonkamer een warmer uiterlijk te geven en een zacht gevoel onder je voeten te bieden.

Hoogpolig tapijt

We hebben het tot dusver nog niet gehad over de hoogte van de polen van het tapijt. In veel woonkamer kies je voor lagere polen, omdat dit makkelijker schoon te maken is, maar als je voor echte zachtheid wilt gaan, is een hoogpolig tapijt een goed idee.

Dye dip

Dit vloerkleed heeft een bijzondere look, want het is uitgevoerd in een dye dip. Ideaal in een kleurrijk interieur, waarbij het vloerkleed kleuren moeten accentueren. 


Jute vloerkleed

Jute ken je misschien van de speelgoedzakken van Sinterklaas of de Kerstman, maar het materiaal is ook uitermate geschikt als vloerkleed. Ideaal in een natuurlijk ogend interieur.

Dierenhuiden (echt of nep)

Ook dierenhuiden kunnen als vloerkleed dienen. Wil je liever geen dood dier in huis? Veel fabrikanten maken namaak huiden, die misschien nog wel zachter zijn dan een echte huid en ook een stuk milieuvriendelijker zijn.

Welk vloerkleed spreekt jou aan?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine