Bijzondere Houten Planken aan de Muur | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere Houten Planken aan de Muur

Jip Klompenhouwer Jip Klompenhouwer
Kabinet van karel Minimalistisch
Loading admin actions …

Hoe ouder we worden, hoe meer spullen we verzamelen, des te meer ruimte is er nodig om een en ander op te bergen. Denk aan kasten, lades en planken. Vooral laatstgenoemde wordt vaker dan niet afgeschreven als een 'noodzakelijkheid'. We stoppen weinig aandacht in de planken aan de muur, buiten dat het ontwerp en de kleur hoort te passen bij de rest van de kamer. Maar tot in hoeverre maakt een houten muurplank nu echt een ruimte? Wat kan een houten muurplank doen om een kamer te verrijken zonder zijn praktische functie te verliezen?

In dit Ideabook kijken we naar tien voorbeelden van unieke, bijzondere houten muurplanken die stuk voor stuk iets toevoegen aan een ruimte. Van slaapkamer tot woonkamer, houten muurplanken zijn van alle markten thuis.

Prachtig Grijs

modern  door homify, Modern

In de woonkamer is altijd meer dan genoeg ruimte voor prachtige decoratie. Deze houten muurplanken zijn van een oud, grijzig hout dat zich het best laat karakteriseren als 'ademend'. De brede, sterke structuur geeft een kalmte aan de witte muur alsook diepte aan de kamer. Het voelt aan alsof het leeft, en werkt het beste samen met decoratieve objecten in vergelijkbare kleuren. Ook mooi om eens te doen: een paar kaarsjes plaatsen en aansteken, dit geeft zeker in de avonduren een prachtig gezicht om te aanschouwen. Houten muurplanken als deze doen ergens denken aan de zee, al is dat een persoonlijke opvatting.

Creatieve Planken

Kabinet van karel Minimalistisch
karel

Kabinet

karel

Creativiteit staat voorop wanneer men iets eigenzinnig wilt doen met houten muurplanken. Het werk van deze Nederlandse ontwerper springt dan ook direct in het oog. De asymmetrische kruizen brengen een vreemde harmonie aan de muur door de prachtige dynamiek. Let op met het inrichten van deze houten muurplanken, daar ze namelijk gevoelig zijn voor de verstoring van de genoemde dynamiek. Wel zouden ze prachtig staan in een open, lichte ruimte waar wit de voertaal in kleur is. Dergelijke houten muurplanken zien we weinig, en verdienen des te meer een plek in de spotlight.

De Boekenplanken

Huiselijk, gemakkelijk en praktisch. Dat is alles wat deze houten muurplanken zeggen. Maar wat maakt ze uniek? Wat geeft ze net dat beetje extra in tegenstelling tot de andere houten muurplanken? Het is de eenvoud waarmee ze spreken, alsook het materiaal dat van een zachte aard is. Het hout is licht en dik, wat rust brengt in de muur. Daarnaast werken de drie boven elkaar als een verdeler van de muur. Zo kan er op verschillende wijzen en plekken decoratie worden geplaatst. 

Daarnaast lenen deze houten muurplanken zich perfect als boekenkast. Om er vervolgens voor, op de sofa, heerlijk te gaan zitten lezen.

Werk aan de Plank

detail speel- en werkbox Moderne woonkamers van studio k Modern
studio k

detail speel- en werkbox

studio k

Iedereen heeft af en toe een werkplek nodig om zich even terug te trekken. Afgebakend van afleiding, met alle documenten binnen handbereik om zonder problemen aan de slag te gaan. Dit houten bureau, samengesteld uit houten muurplanken, leent zich daar perfect voor. Er is duidelijk tijd en moeite gestoken in de kalme, werkvriendelijke uitstraling. De lichte kleuren ensceneren meer diepte dan er werkelijk is en maken dat het bureau ademt. Ideaal om even goed de hersens aan te laten werken en zo genoeg werk gedaan te krijgen voor de rest van de week.

Warmte in de Badkamer

Onze badkamers zijn vaak het toonbeeld van hygiëne en soberheid. Koele kleuren, fijne lijnen en zo min mogelijk decoratie. Dat is de moderne badkamer. Maar wat kan een natuurlijk materiaal als hout met je badkamer doen? Het zal een zekere landelijke sfeer brengen, zoals we goed zien op deze foto. De houten muurplanken hier dienen als opbergplaats voor persoonlijke schoonheidsproducten, maar kunnen natuurlijk ook de plek zijn om je handdoeken te leggen. Breng de warmte terug naar de badkamer en maakt het weer eens lekker om een uurtje te badderen.

Dubbele Keukens

Planken zijn onmisbaar in onze moderne keukens, daar kunnen we het op z'n minst over eens zijn. Voor alle specerijen, kruiden, het servies en ander kookgerei zijn de handige houten muurplanken onmisbaar. Maar ook hier geldt weer: ze kunnen zoveel meer toevoegen aan de ruimte dan slechts een praktische functie. Op deze foto zien we houten muurplanken die qua kleur een prachtige levendigheid geven aan een verder kille keuken. Ze scheiden het deel af waar het aanrecht verloopt in de bar. Een dubbele keuken als het ware.

Overzicht in Chaos

Skyline bookshelve: modern  door Nick Ronde Ontwerpen, Modern
Nick Ronde Ontwerpen

Skyline bookshelve

Nick Ronde Ontwerpen

Er huist een zekere trend in rechte lijnen en scherpe hoeken, zowel in de mode industrie als in de architectuur. Deze houten muurplanken zijn verweven tot een hangende boekenkast, en de lange, oneven vormen maken de muur erachter langer dan dat deze werkelijk is. Daarnaast werkt de witte kleur als een kalmerende factor. Doordat boeken van zichzelf in verschillende kleuren zijn, heb je iets nodig dat die chaos van kleuren omhelst en het nog altijd als een overzichtelijk geheel doet aanvoelen. Deze houten muurplanken doen dat perfect.

Ouderwets Lieflijk

van homify Landelijk Hout Hout

Lieflijke planken zien we steeds minder in de afgelopen jaren. Ze worden vaker dan niet afgeschoven als onpraktisch, simpelweg omdat ze meer ruimte innemen dan dat ze bieden. Daarnaast is de architectonische norm vandaag de dag dat alles lang, breed en gestrekt moet zijn. Toch huist er iets bijzonders in deze houten muurplanken, welke door een gedeelde rug tot één worden gemaakt. Een zekere boerse landelijkheid, verloren voor jaren maar eindelijk hervonden. 

Warmte in de Hal

van homify Industrieel

Onze hal bepaalt de eerste indruk van ons huis, en wie wil nu niet dat deze fantastisch is? Houten muurplanken als op deze foto geven warmte en een verwelkomend gevoel aan je hal. Decoreer deze met kaarsjes of planten zoals op de foto en je gewenste effect is compleet. Houten muurplanken onderscheiden zich van andere planken door van levend materiaal te zijn gemaakt. Zodoende behoudt het altijd een natuurlijke kalmte die we best wat vaker mogen zien in onze huizen. Probeer het eens, hang eens wat houten muurplanken op in je hal.

Natuur in Huis

van homify Scandinavisch Hout Hout

Om nog maar even met die natuurlijke sferen door te gaan; laten we dit Ideabook afsluiten met de meest natuurlijke uitwerking van houten muurplanken. De prachtig bewerkte takken in de hoek geven het idee dat de houten muurplanken leven. Er is weliswaar weinig ruimte om spullen op te bergen maar wellicht komt dit beter uit de verf door slechts ter decoratie te dienen. Combineer de zachte kleuren van het hout met iets fels zoals deze bloemen en voordat je het weet heb je houten muurplanken die de natuur in je huis brengen.

Wat is uw favoriet? Deel het met ons in een reactie.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!