Handige opbergers voor de keuken | homify

Handige opbergers voor de keuken

Yanaika Zomer Yanaika Zomer
Project Amsterdam Noord - Overhoeksparklaan Standard Studio - Amsterdam KeukenBestek, servies & glaswerk
Loading admin actions …

Wat verzamelen we toch een hoop spullen in de keuken. Verschillende soorten servies, bestek, keukengerei, potten en pannen… Om nog maar niet te spreken over blenders, keukenmachines en de friteuse. En dat moet allemaal opgeborgen worden. Wanneer de keukenkastjes vol zijn, wordt het allemaal wel erg lastig. Maar misschien valt er wat te herinrichten? Want er zijn vast dingen in de keuken die gezien mogen worden. Haal ze tevoorschijn en geef ze een ereplaats. Zo kan dat oude tosti-apparaat onzichtbaar worden opgeborgen en kun je overal weer makkelijker bij. 

We bekijken stijlvolle oplossingen om je keukenspullen zichtbaar of onzichtbaar op te ruimen. 

De perfecte la

DanKuchen keukenimpressies DanKüchen Studio Hengelo KeukenOpbergen
DanKüchen Studio Hengelo

DanKuchen keukenimpressies

DanKüchen Studio Hengelo

Altijd op zoek naar dat ene mesje tussen alle andere spullen? Of altijd twee handen nodig om de borden uit een hoge keukenkast te halen? In deze prachtige brede laden kun je alles kwijt om aan tafel te gaan en je kunt er zo bij. Alles heeft zijn eigen plek en je grijpt nooit meer mis. Mooi is ook dat de houten inleggers passen bij de rest van de keuken. Deze laden zou je bijna open kunnen laten staan, zo stijlvol zijn ze. 

Kek rekje

LOOPHOLE kitchen Atelier Belge KeukenKasten & planken
Atelier Belge

LOOPHOLE kitchen

Atelier Belge

Een heel handige en simpele oplossing om zomaar een beetje extra ruimte te creëren is dit leuke keukenrek. Het heeft één mooie stevige plank voor bijvoorbeeld fruit, uien of een paar potten. Verder zijn er wat kleine plankjes voor kruidenpotjes of zoals hier wat plantjes. In de bakjes kun je van alles bewaren, van citroenen tot keukentouw, net wat je handig vindt. Het rek leent zich ook uitstekend om een recept of boodschappenlijstje tussen te steken.

Nostalgie

Mooi hè, die koperen pannen? Wie echt van koken houdt, wil goed materiaal. En goed materiaal mag gezien worden. In deze keuken met landelijke uitstraling past het uitstekend om de pannen boven het aanrecht te hangen. Je kunt er makkelijk bij en het staat erg mooi. Het voordeel is natuurlijk ook dat er een heel keukenkastje overblijft voor al je andere keukenspullen. Door ook het grote keukengerei op te hangen, krijgt deze keuken iets extra nostalgisch en blijft in de la ruimte voor de wat moderne keukenhulpjes.

Achter gesloten deuren

Hier is een hele mooie oplossing gevonden voor de enorme hoeveelheid losse spullen die we in onze keukens herbergen. Zeker in een woonkeuken kunnen al die potjes en apparaten een rommelige indruk geven. In deze keuken is eigenlijk alles weggewerkt. De keukenkastjes hebben mooie strakke deuren zonder greepjes. Achter de schuifwand is een kleine pantry gecreëerd waar je koffie en thee kunt zetten. Daaronder zitten een aantal grote laden. Ben je niet bezig in de pantry, dan schuif je de deuren dicht en oogt het geheel rustig en fris. Tegenover de keukenkastjes en de pantry is er een enorm werkblad waar je alle ruimte hebt om lekker te koken zonder dat er keukenmachines of een waterkoker in de weg staan. 

Niks meer van te zien

Op de foto hierboven zagen we al dat een deel van de keuken achter deuren verdween. Op deze foto zien we een voorbeeld van een keuken die helemaal is te verstoppen. Er is een hippe ombouw gemaakt in een retro-gele kleur met aan de bovenkant een mooi motief in houten blokken. Achter de deuren is een complete keuken te vinden met een oven, een gasfornuis en genoeg opbergruimte. Gezellig om te koken als de gasten al aan tafel zitten, maar na het toetje kunnen de deuren dicht en hoeft niemand tegen de afwas aan te kijken. Ook een erg leuke oplossing voor mensen met minder ruimte.

Eten met stokjes

Wat een originele manier om je servies op te bergen. Of eigenlijk, om het tentoon te stellen. Want wat ziet dit er leuk uit. In het soort gaatjeswand dat ook wel gebruikt wordt om gereedschap op te hangen, zijn mooie koperen buisjes geplaatst van verschillende diktes. Afhankelijk van hoe ver je ze uit elkaar plaatst, ontstaan dragers om borden op te leggen of om kopjes aan te hangen. Afhankelijk van wat je nodig hebt of wilt laten zien, kun je de buisjes steeds weer verplaatsten. 

Out of the box

Project Amsterdam Noord - Overhoeksparklaan Standard Studio - Amsterdam KeukenBestek, servies & glaswerk
Standard Studio – Amsterdam

Project Amsterdam Noord – Overhoeksparklaan

Standard Studio - Amsterdam

Weer een heel andere manier om al je spullen voor de grijp te hebben, is deze roomdivider. Deze strakke kast, bestaande uit een aantal kubusvormige opbergvakken, biedt heel veel extra opbergruimte en scheidt de keuken van de woonkamer. Alle potten en pannen zijn binnen handbereik, zowel vanuit de keuken als aan de andere kant. De bovenkant van de kast is op barhoogte. Gasten kunnen eraan gaan staan om tijdens het bereiden van de maaltijd met de gastheer te praten. Een mooie plant of de fruitschaal zou er ook niet misstaan en het is een handige plek om je kookboek veilig te houden voor vlekken.

Verdeel en heers

INDEA Klassieke eetkamers

Nog een roomdivider. Maar dan één met extra stijl. Wat een mooie keuken is dit, die gedeeltelijk doorloopt in de kamer. We zien een keuken waarvan de kastjes gemaakt zijn van een mooi donker hout. De achterkant van het werkblad bevindt zich in de woonkamer, maar mag door de vormgeving absoluut gezien worden. Boven de keuken is een eigen plafonnetje gemaakt in dezelfde kleur, met een aantal spotjes erin. De kleur van het hout komt vervolgens weer terug in de eethoek. Deze keuken bevindt zich midden in de kamer en wordt door kleur en indeling toch mooi gescheiden van de rest van het huis. 

Heel leuk is natuurlijk de open servieskast. Zowel vanuit de kamer als vanuit de keuken, kan servies gepakt worden en het ziet er met dit smakvolle servies prachtig uit. 

Uitdragerij

Surrey kitchen Lewis Alderson KeukenKasten & planken
Lewis Alderson

Surrey kitchen

Lewis Alderson

Zie hier de ultieme voorraadkast. Want de keuken wordt niet alleen in beslag genomen door apparaten, potten en pannen en servies. Nee, we hebben vaak tientallen potjes, blikjes, bussen en dozen die ook een plek moeten krijgen. Deze mooie kast heeft gesloten een smaakvolle klassieke uitstraling en staat goed in verschillende interieurstijlen. Geopend blijkt er niet alleen ruimte in de kast zelf, maar ook in de deuren. Het wordt bijna een klein winkeltje, waar je heerlijk kunt shoppen voordat je aan de slag gaat. Hier is gekozen om onderin nog een paar handige manden te plaatsen en in de laden zou plek gegeven kunnen worden aan grotere voorraden, zoals pakken rijst en pasta.

Keuken compleet

Een leuk hip keukentje met overal opbergruimte. In deze vierkante keuken waar je goed samen aan kunt werken is alles te vinden wat je nodig hebt. Gasfornuis en oven bij elkaar, je gootsteen en kraan en veel deurtjes en laatjes voor al je spullen. Aan de keuken zit een kleine tafel, dus de borden kunnen na opmaak zo op tafel. Bovenop het keukenblok vinden we nog een handig rekje voor het messenblok, de glazen of een pan die je even niet meer nodig hebt. Een gezellige keuken om samen aan te kokkerellen en bij te kletsen om vervolgens uitgebreid te tafelen.

Wat vind jij van deze slimme en stijlvolle opbergmogelijkheden? Laat een bericht achter bij de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!