Leuke Winteraccessoires die Je in Huis Kunt Halen om de Donkere Periode Door te Komen

Tiewen Visser Tiewen Visser
Project gerenoveerde boerderij, De Plankerij BVBA De Plankerij BVBA Landelijke woonkamers Hout
Loading admin actions …

Na een fiks warme herfst is de winter eindelijk echt aangebroken. Het wordt echt kouder en guurder. Tijd om je huis weer winterklaar te maken met de leukste winterdecoraties. Ook in de winter van 2022/23 hebben we weer de leukste spulletjes en meubels nodig om onze woningen sfeervol te maken. In dit artikel behandelen we zeven dingen die je in je woning kunt zetten voor meer sfeer in de winter. Lees snel verder om alles te ontdekken wat je moet weten over een winterklaar interieur.

Een vloerkleed

We denken dat het vloerkleed het ultieme accessoire is om de winter door te komen. Dat heeft verschillende redenen. Ten eerste is een vloerkleed lekker zacht onder je voeten. Zeker als je op sloffen of warme sokken loopt, is dat een heerlijk gevoel. Het voelt zacht aan en geeft demping. Daarnaast zorgt een vloerkleed er ook voor dat je huis in het algemeen warmer blijft. Het behoudt de warmte van je vloer beter. Gordijnen hebben deze functie bijvoorbeeld ook. Kies een rond kleed, een rechthoekig kleed, een kleed met kleur of zonder kleur. Het is jouw huis en jouw smaak. Wij zijn in elk geval alvast fan van dit mooie ronde kleed met een schitterend patroon.

Elektrische haard

Iedereen is gek op dat gezellige knisperende haardvuur voor de winter, maar een open haard kost veel tijd en geld om te onderhouden en bovendien is hout verbranden slecht voor het milieu. Het stoot CO2 uit en ook een hoop damen en stoffen die niet gezond zijn. Daarom zijn alternatieven zoals deze elektrische haard een goede oplossing om je huis op een makkelijkere manier te verwarmen en meteen veel gezelligheid in huis te halen.

Een hypoallergeen dekbed

De winter staat voor de deur en dat betekent niet alleen dat we onze huiskamers beter moeten gaan inrichten, ook de slaapkamer moet onder handen genomen worden. In de slaapkamer heb je vooral behoefte aan warmte. Een hypoallergeen dekbed om lekker te kruipen in de winter als het koud wordt buiten.

Kaarsen

Niets gaat in de winter boven kaarsen. Dit seizoen zien we kaarsen in allerlei soorten en maten. Van kaarsen in vormen, tot mooie kaarsen met een rechte steel die in mooie kleuren komen. Je kunt ook geurkaarsen of zelfs kaarsen van soja of bijenwas kiezen, die zijn wat beter voor je gezondheid. Gebruik kaarsen niet als vervanger van je verwarming, maar puur als sfeerobject. Het zal je winter een stuk aangenamer maken.

Lampjes aan een snoer

Lampensnoeren zijn en blijven een geweldige manier om in de winter sfeer te creëren. Het hoeft echt geen kerst te zijn om een paar lampensnoeren op te hangen in je kamer. Kies voor lampjes die passen bij je interieur en hang ze op een plek waar je wat meer licht wilt hebben in je ruimte. Zelf vinden we vooral de slaapkamer een ideale plek voor een lampensnoer.

Kleedje op bed of de bank

Naast een vloerkleed en een dekbed, kan een ook kleed of plaid op je bed of op je bank zorgen voor een enorme sfeerbooster in je interieur. Kies een plaid met kleur om in deze winter in stijl te blijven.

Houd het groen

Het is ontzettend belangrijk je huis groen te houden in de winter. Natuurlijk hebben je planten we de nodige verzorging nodig om te blijven groeien, maar groeiende en bloeiende planten zuiveren de lucht en behouden een goede luchtvochtigheid in huis.

Welk accessoire kan volgens jou niet missen in huis in de winter?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine