Een Kleurrijk Geheel: De Kleuren die je in 2023 Moet Kennen

Tiewen Visser Tiewen Visser
Interieur Hip interieur, Architectenburo Mosterman Architectenburo Mosterman Moderne keukens
Loading admin actions …

Ieder jaar zijn er weer kleuren die je moet kennen. Of het nu Myland’s colour of the Year is, of de kleurenwaaiers van Flexa of Pantone, kleuren bepalen trends en trends bepalen kleuren. Dit jaar zien we sowieso een herwaardering van veel kleuren. Ontdek een aantal mooie kleuren in dit artikel. Hier zijn de kleuren die je in 2023 moet kennen.

Alle kleuren van de regenboog

Dit schitterende kleed bevat alle kleuren van de regenboog en is een echte eyecatcher in de woonkamer of slaapkamer. Kleuren hebben een bijzondere uitwerking op ons en maken ons vrolijk. Daarom is kiezen voor een vrolijk kleurrijk kleed, een goede keuze voor je interieur in 2023. Ga voor mooie felle kleuren of juist pastel, de keuze is aan jou.

Taupe en grijs

Taupe en grijs blijven populaire kleuren en vervangen langzaam maar zeker kleuren als grijs, wit en zwart. Het zijn wat zachtere kleuren die de sfeer van aarde nabootsen en daarmee een meer rustieke sfeer geven in huis. Deze mooie tafel is ook zo’n rustiek object.

Mintgroen

Niets is, wat ons betreft dan, zo rustgevend als mintgroen. Nu is groen als kleur an sich al een echte rustmaker, maar met de keuze voor groen en wit samen te mengen, ontstaat een compleet nieuwe kleur die je helemaal wegvoert naar een wereld vol zen en rust. Kies mintgroen bijvoorbeeld in de badkamer en kom heerlijk tot rust.

Okergeel

Woonkamer ARCHiD Klassieke woonkamers ornament,renovatie,verbouw

Een populaire kleur is en blijf okergeel. Met okergeel haal je altijd sfeer en ambiance in huis, zonder meteen de felheid van echt geel op de hals te halen. Een diepgele kleur is mooi, maar kan voor sommige mensen nogal agressief overkomen. Okergeel haalt de scherpe randjes van de kleur geel af en geeft een fijne sfeer. Ideaal voor bijvoorbeeld accessoires.

Zachtroze

Roze is een kleur die we jarenlang uit onze huizen hebben gebannen. Sinds 2022 is de kleur helemaal terug. Voor muren, accessoires of wat dan ook in huis. Roze is, in tegenstelling tot het broertje rood, een kleur die zorgt voor zachtheid in huis. Het creëert rust, eenheid en comfort. Kies daarom voor een mooie zachtroze kleur voor je spullen of je muur, in 2023.

Blauw en diepblauw

Blauw blijft een kleur waar we geen genoeg van kunnen krijgen. In 2023, zal net als in 2022 diepblauw een grote rol gaan spelen. Diepblauw is blauwer dan de zee, blauwer dan de lucht en lijkt nog meest op het blauw dat de oude Italiaanse meesterschilder Giotto toepaste in zijn schilderijen. Ook de blauwe kleur die de Amerikaanse schilder Mark Rothko gebruikte in zijn kunstwerken, komt in de buurt. Heb je geen idee hoe dat blauw eruit ziet? Google dan eens hun schilderijen, je zult versteld staan door de diepe kleur die doordringt tot in je ziel. Dus waarom niet deze kleur in huis halen? Idealer voor accessoires dan de muur, maar zeker een echte sfeermaker.

Donkergroen

Kastjes, kaarsen, kussens of zelfs een muur: donkergroen blijft een hit, ook in 2022. We kunnen zelf eigenlijk geen genoeg krijgen van donkergroen en hopen dat deze trendkleur nog wel even de gemoederen blijft bezighouden en anders ga je toch gewoon tegen de trends in en kies je voor deze mooie kleur?

Wat is jouw favoriete kleur?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine