Ideeën voor de Kerstdecoratie (Want Je Kunt Niet Vroeg Genoeg Beginnen)

Tiewen Visser Tiewen Visser
Kerst items, jadyshop.nl jadyshop.nl Landelijke eetkamers IJzer / Staal Amber / Goud
Loading admin actions …

Het is november en hartje herfst en dat betekent dat je stiekem al een beetje nadenkt over kerst. Wij gaan zelfs een stapje verder en vinden dat het al tijd is om de kerstboom in huis te halen en de eerste kerstdecoraties op te hangen in en om het huis. Heb je inspiratie nodig? Hier hebben we een aantal ideeën voor de kerstdecoratie, want je kunt niet vroeg genoeg beginnen vinden wij!

Vrolijke lichtgevende kerst ornamenten

Deze leuke vlakke ornamenten hebben een speciale feature: ze geven namelijk licht! Als dat geen kerstsfeer in huis brengt, dan weten we het ook niet meer. Hang ze voor je raam, aan de muur, onder een wandplankje of aan een kast. Het brengt in mum van tijd die leuke warme kerstsfeer die je zo nodig hebt in deze donkere dagen.

Glazen LED-ballen

Voor iedereen die van wat minder kerstgedoe houdt met kerstmannen, rendieren en die vreemde kleurencombo rood en groen: er is goed nieuws voor je: het kan dit jaar ook best een tandje minder gek. Deze mooie lichtgevende LED-ballen. Simpel en toch perfect voor de kerstdagen.

Bij het haardvuur

Deze elektrisch haard is niet gemaakt met echt hout dat je in brand zet, het is allemaal nagemaakt. Toch lijkt de haard net echt en geeft het ook warmte! Ideaal om met kerst een paar warme sokken boven te hangen of andere leuke versiering.

Een kunstboom

Ga je voor echt op nep dit seizoen? Je moet weten dat, hoewel gemaakt van plastic, een kunstboom eigenlijk veel duurzamer is. Dat zit zo: de meeste echte bomen komen uit een gepland bos en daarna worden de bomen verbrand als ze worden opgeruimd. Niet zo duurzaam dus. Voor iedereen die geen kunstboom wil, ook al zijn ze tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden en vallen ze nooit uit, kun je ook kiezen voor een kerstboom leasen. Dan wordt deze na de huurperiode weer teruggepland. Toch vinden wij een kunstboom een goede investering. 

Gloeilamp met rendieren

Deze leuke decoratie laat zien dat zelfs met een paar rendieren een kerstdecoratie simpel en minimalistisch kan zijn. Deze leuke staande gloeilamp zet je woonkamer zonder al te veel opsmuk zo om in een leuk kersttafereeltje.

Tafeltje dekje

Dek ook eens de tafel in kerstsferen dit seizoen. Hoe je dat doet? Een goed tafelkleed, bijpassende servetten en decoraties zoals lampjes, hulst en dennenappels. 

Kertballen niet aan de boom

Kerstballen aan de boom? Ja, dat is de beste plek, maar als je het haakje of lusje vervangt door een kabeltje, kun je ook kiezen voor kerstballen die los naar beneden hangen, bijvoorbeeld aan het plafond, een wandplankje of voor je raam.

Maak zelf kerstballen

Hout, papier of dennenappels. Je kunt met creativiteit, verf en een knutseldoos een heel eind komen om je kerstboom op een originele manier te versieren deze kerst. Op die manier kun je ook snel je eigen stijl geven aan je boom. Zoals hier is gedaan met een leuke pastel-look.

Vouw kerstballen

12 Faltvorlagen für geometrischen Baumschmuck DIY, hinzhej hinzhej Moderne woonkamers Accessoires & decoratie

Je kunt ook kerstballen vouwen, zoals deze vrolijke kubusjes!

Maak je eigen kerstdorpje

Je kunt je kerstfiguurtje die je door de jaren heen hebt verzameld in een leuk dorpje bij elkaar zetten. Misschien niet voor iedereen weggelegd, maar wel ideaal voor iedereen die gek is op zoveel mogelijk kerstfiguurtje verzamelen.

Welke kerstdecoratie vind jij mooi?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine