5 geweldige houten trappen die je huis naar een hoger plan tillen | homify

5 geweldige houten trappen die je huis naar een hoger plan tillen

TILL BEHNE TILL BEHNE
STRUKTURA Łukasz Lewandowski Moderne gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

Trappen zijn natuurlijk hele functionele dingen. Je komt er van de ene verdieping mee naar de andere. Maar gelukkig kun je functionaliteit altijd combineren met esthetiek. In dit Ideabook willen we je graag een aantal voorbeelden van houten trappen laten zien. Deze geven aan de ene kant een hele huiselijke sfeer, maar passen dankzij het contrast ook weer heel goed in witte, strakker en moderne interieurs. Laten we gauw gaan kijken hoe deze houten trappen je huis naar een hoger plan kunnen tillen.

Retro

We beginnen dit Ideabook met deze fantastische retro design trap, helemaal in lijn met de rest van het interieur. De zwarte stalen body van de trap doet ook wel een beetje industrieel aan, maar is door de openheid en de dunne stralen elementen tegelijkertijd heel sierlijk.

Subtiel

Deze tweede trap is wat ons betreft ook een juweeltje. Vanwege de stalen constructie lijkt de trap zwevend te zijn, temeer omdat de constructie vanwege de kleur totaal niet opvalt. Omdat onder deze trap nog een andere trap naar beneden voert, is wel voor een beetje veiligheid gekozen. Qua kleur sluit de trap fraai aan op de rest van de ruimte. Het wit van het plafond en de boekenkast en de treden zijn van dezelfde houtsoort als de vloer.

Bijzonder

Dit exemplaar van MLNP Architects is onze onbetwiste favoriet. De daadwerkelijke trap begint pas bijna halverwege de ruimte. Hij staat op speelse wijze in verbinding met wat je zou kunnen zien als een boekenkast, maar ook een plek om lekker te zitten. Het geweldige raam zorgt voor veel daglicht. En als je op de trap staat waarschijnlijk ook voor een heel aardig uitzicht. Kortom, zo'n trap willen wij ook wel, als we later groot zijn.

Robuust

Maar eigenlijk doen alle trappen in dit Ideabook niet veel voor elkaar onder. Neem nou deze trap van grote stevige houten balken, zo in elkaar gedraaid dat er een fantastische wenteltrap ontstaat. Ook hier is het contrast tussen de houten trap en de witte en strakke omgeving levensgroot, en dat maakt het des te geweldiger. We zien de trap hier in een enorme spiegel, hetgeen een bijzonder effect en plezier voor twee oplevert.

Vakmanschap

Dit laatste voorbeeld is een fraai staaltje vakmanschap. De zwevende treden gaan richting de vloer over in een soort zitbank. Hier kun je rustig je schoenen aandoen als je de deur uitgaat, of er gewoon wat neerzetten. Door de reflectie in de spiegel wordt de trap letterlijk en figuurlijk twee keer zo mooi.

Wil je meer geweldige trappen zien, neem dan hier snel een kijkje. Deze professionals helpen je graag met het kiezen of creëren van je eigen droomtrap. En in dit Ideabook zie je dat glazen trappen ook heel mooi kunnen zijn.

Welke houten trap uit dit Ideabook is jouw favoriet? Vertel ons hieronder in de comments waarom!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!