7 Goede redenen om in bed te blijven liggen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 Goede redenen om in bed te blijven liggen

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Zurich Apartment Eclectische slaapkamers van 4D Studio Architects and Interior Designers Eclectisch
Loading admin actions …

Weet je eigenlijk hoeveel tijd we van ons leven in bed doorbrengen? Als we uitgaan van een gemiddelde nachtrust van 8 uren, komt dat bij een gemiddelde levensduur van 78 jaar uit op 230.000 uur slaap: in totaal 26 jaar! Dat betekent dat we ongeveer een derde van ons leven in bed doorbrengen…

Wat deze cijfers ons vertellen is dat we onze slaapkamers zo comfortabel, gezellig en aangenaam mogelijk moeten inrichten, zodat onze persoonlijke wensen en voorkeuren ook voor dit derde deel van ons leven in een ruimte een plaats gegeven kan worden waar we ons thuis voelen. Of je nu beter slaapt op een zacht of een hard matras, onder dikke of dunne dekens, in lichte of donkere kleuren – het belangrijkste is dat we ons in onze slaapkamer goed voelen en daar met veel plezier deze tijd in doorbrengen. Behalve dat hebben wij hier nog 7 goede redenen verzameld om in bed te blijven, die er gegarandeerd toe zullen leiden dat je morgen de snooze knop nog een keer indrukt en 's weekends het liefst zo lang mogelijk uitslaapt!

1. Een goede investering

Top Dog Mattress Klassieke slaapkamers van Loaf Klassiek
Loaf

Top Dog Mattress

Loaf

Aangezien we zoveel van ons leven in bed doorbrengen is het heel belangrijk een matras te vinden dat bij ons past en dat de beste basis vormt voor een rustgevende nacht slaap. Bij de aankoop van een nieuw matras kun je dan ook beter niet te zuinig zijn, maar gerust wat meer investeren. Geloof ons, het loont! Laat je bij de koop van een matras adviseren door een expert en neem de tijd om verschillende soorten in verschillende houdingen uit te proberen: daar zijn de showmodellen ten slotte voor! Of je nu uitkomt op een latex- of koudeschuimmatras, zacht of hard, dik of dun – zodra je het perfecte matras gevonden hebt wil je je bed in de ochtend niet snel meer uit…

2. Een goed boek

Slaapkamer van homify

Er is toch niets mooiers dan een verregende zondag in bed door te brengen – met een warme kop thee en een spannend boek. Geen reden om je schuldig of lui te voelen – je hebt er de hele week hard voor gewerkt en je kunt nu met een gerust hart luieren. Belangrijk is wel om een goede lichtbron bij het bed te hebben, zodat je je ogen niet teveel in hoeft te spannen.

3. Kussens, kussens en nog meer kussens

Als het om kussens in bed gaat geldt de stelregel: hoe meer hoe beter! Kussens brengen de laatste hand aan een interieur aan, maken de slaapkamer gezellig en uitnodigend, laten ons 's avonds ontspannen en tot rust komen en zorgen ervoor dat we ons 's morgens het liefst nog een keer omdraaien. Onze tip: kussens in verschillende maar bij elkaar passende vormen, maten, patronen en kleuren geven een levendige en individuele flair aan de slaapkamer.

4. Helemaal van jou

van homify Eclectisch Houtcomposiet Transparant

Ook al brengen we de meeste tijd in de slaapkamer slapend door, het is toch belangrijk om ons daar thuis te voelen en de omgeving zo vorm te geven dat deze onze persoonlijkheid en stijl aanspreekt. Romantisch of minimalistisch? Retro of modern? Alternatief of avant-gardistisch? In een slaapkamer dat perfect bij ons past ontspannen we veel gemakkelijker dan in een omgeving dat op de een of andere manier onprettig aanvoelt. Ga op je gevoel af en creëer een ontspannen en huiselijke plek dat jou tot rust brengt.

5. Kantoor in bed

Het internet speelt in het moderne werkleven een steeds grotere rol en maakt het voor steeds meer mensen mogelijk vanuit huis te werken in plaats van iedere dag naar kantoor te moeten. Als je tot deze gelukkigen hoort die vanuit een thuiswerkplek hun taken kunnen uitvoeren: blijf dan gewoon een dag in bed, pak de laptop en werk van misschien wel de meest comfortabele werkplek die je je kunt voorstellen. Natuurlijk moet dit geen dagelijkse gewoonte worden, want naast het gevaar van voortdurend in slaap vallen is de lichaamshouding bij het werken vanuit bed op lange termijn niet bijzonder gezond. Maar voor een koude of regenachtige winterdag, of bij een verkoudheid of griepje is in bed natuurlijk de allerbeste werkhouding die je je kunt bedenken!

6. Loungen

In bed tv kijken is voor velen van ons de beste methode om na een lange werkdag je hoofd leeg te maken voordat we eindelijk kunnen inslapen. Daarnaast zijn regenachtige weekenden de perfecte gelegenheid om comfortabel in bed te kruipen om je favoriete tv serie of een spannende film te kijken. Belangrijk voor een ontspannend dagje tv in bed is natuurlijk de positie van de tv, het raam en de slaapplek. Het licht dat door het raam naar binnen schijnt moet tenslotte niet op het beeldscherm vallen en ons onaangenaam verblinden.

7. Van vreemde culturen leren

De slaapkamer biedt ons de ideale mogelijkheid om ons een aantal gewoonten en gebruiken van andere culturen eigen te maken en voordeel te doen van eeuwenoude tradities. Op Japanse manier slapen, oftewel in direct contact met de vloer, heeft vele voordelen. Onderzoek vertelt ons dat wij zo onze postuur kunnen corrigeren, de bloedcirculatie kunnen stimuleren en nek- en rugpijn kunnen tegengaan. Toch is deze slaapmethode niet voor iedereen de juiste keus… Probeer het gewoon eens uit!

Met behulp van de bovenstaande 7 tips kun je ervan verzekerd zijn dat je slaapkamer de rustgevende idylle in huis wordt die het hoort te zijn: laat je in deze ruimte door jouw smaak en rustgevende inrichting leiden zodat je ook gedurende de overige twee derde van je tijd uitgerust, energiek en vol leven jezelf kunt zijn. Lees ook hoe je meer harmonie in de slaapkamer kunt brengen; met behulp van feng shui interieur ideeën!

Hoe heb jij je slaapkamer ingericht? Deel je stijl met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!