Slaapkamer inrichting missers: zo voorkom je ze!

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
The Post, Wiel Arets Architects Wiel Arets Architects Moderne slaapkamers
Loading admin actions …

De inrichting van je slaapkamer is van essentieel belang. Eenheid en een mooie rustige balans zijn hier onmisbaar want dit is de plek waar je tot rust komt en weer oplaadt voor de nieuwe dag. Een goede gebalanceerde nachtrust speelt daarbij natuurlijk een belangrijke rol. 

Een rustige mooi ingerichte slaapkamer nodigt uit tot ontspannen. Maar het lukt niet altijd om die mooie serene sfeer neer te zetten. Lees mee in dit ideabook hoe je dit doet en eventuele veel gemaakte missers kunt voorkomen. En geniet mee van een aantal prachtige inspirerende voorbeelden!

Kitschy of verkeerd gekozen beddegoed

master bedroom Boks architectuur Moderne slaapkamers
Boks architectuur

master bedroom

Boks architectuur

Verwassen veelkleurige dekbedhoezen geven geen mooie design look aan je slaapkamer. Ruil dat oude beddengoed in en investeer in iets moois dat echt in de sfeer past. Je beddengoed gaat immers jaren mee. Je hoeft daarbij niet alleen maar te kiezen voor wit, neutraal of ecru. Zoals je in deze slaapkamer ziet, kan een mooie luxueuze print ook veel extra toevoegen aan de neutraal ingerichte slaapkamer. Of denk eens aan een mooie sprei die je over je beddengoed heen plaatst.

De overvolle kast

Er is niets zo verstorend voor de sereniteit en rust in je slaapkamer als een overvolle kast of een teveel aan losse spullen. Houdt de ruimte bij voorkeur zo leeg mogelijk. Wanneer je dan toch kiest voor een open kast, zorg er dan voor dat er niet teveel spullen in deze kast liggen en deze mooi op kleur en soort gesorteerd zijn zoals op deze foto. Zo wordt het een feestje om naar te kijken en blijft de rust in de slaapkamer onaangetast.

De verkeerde afmeting vloerkleed

Met een houten vloer of laminaat op de vloer in de slaapkamer is de ondergrond soms wat te hard en koud wanneer je na een heerlijke warme nacht s-ochtends je bed uitkomt. Vaak wordt voor de broodnodige zachtheid en warmte daarom een vloerkleed geplaatst. Kies bij voorkeur een afmeting, kleur en design dat past in de sfeer en kleurstelling van je slaapkamer. Geen drukke patronen of felle kleuren bij voorkeur. Geen te kleine kleedjes waar je over uitglijdt. Maar kies een kleed dat de sfeer juist extra benadrukt en naar voren brengt zoals op de foto hierboven. Heerlijk zacht aan je voeten!!!

Oningelijste posters of schilderijen

Losse aan de muur opgehangen posters of onzorgvuldig opgehangen of niet mooi ingelijste schilderijen geven de slaapkamer een onverzorgde en rommelige aanblik. Kies een afbeelding met rustgevende uitstraling en hang deze op professionele wijze op in een mooie lijst zoals in deze slaapkamer. Zo vormt die mooie afbeelding een prachtig accent dat je slaapkamer doet opleven!

Losse snoeren

We hebben steeds meer apparatuur en ook in de slaapkamer vinden we hier steeds meer van. De televisie, telefoon- of laptopopladers. Voor een mooie rustige serene sfeer is het prettig om alle losse snoeren zoveel mogelijk weg te werken. Kies voor grote wandcontactdozen in plaats van losse verlengsnoeren en werk de snoeren weg in kabelgoten. En liefst natuurlijk zo min mogelijk apparatuur in de slaapkamer want dit is geen positieve impuls voor de goede nachtrust. Wil je graag een industriele slaapkamer inrichten? In dit artikel lees je hoe je dit doet.

Wat is jouw favoriete slaapkamer uit deze voorbeelden?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!