Bijzondere muurkleuren die jouw huis mooier maken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Bijzondere muurkleuren die jouw huis mooier maken

Fleur Hartel Fleur Hartel
S-House Moderne woonkamers van VMX Architects Modern
Loading admin actions …

Kleur het interieur inbrengen is zo makkelijk! Men neme een witte muur, het liefst eentje die wel wat aandacht kan gebruiken, en een blik verf. Wel even goed nadenken over welke kleur de muur moet krijgen, want deze zal bepalend worden voor de gehele ruimte. Het kan een lastige keuze zijn, want elke kleur geeft de ruimte weer een andere sfeer en werkt anders op de gemoedstoestand. Vanaf een kleurenstaaltje kiezen is vaak spannend, want wie weet hoe het precies uitpakt op een groot oppervlak. Hieronder tien voorbeelden van muren die kunnen helpen bij jullie kleurkeuze.

Knalkleur

In deze slaapkamer is gekozen voor een gave knalkleur. Deze turquoise muur doet denken aan de zee en de zomer. De kamer heeft verder eigenlijk weinig meer nodig, maar de kleur nog eens goed benadrukt door het bed met bijpassend beddengoed. Het houten frame van het bed geeft een mooi contrast met de wand. Er gebeurt al genoeg, dus het is prettig dat het bedframe natuurlijk en rustig is gehouden.  

Donker, maar niet somber

De uitgekozen muur in een donkere kleur schilderen, daar zullen niet veel mensen voor kiezen. Er wordt toch snel gedacht dat een wat donkerdere kleur meteen een hoop duisternis en somberheid met zich meebrengt. Maar dat hoeft absoluut niet. Zeker niet als je kiest voor een donkere kleur met een ondertoon in zich bijvoorbeeld van groen. Zoals in deze donkergrijzige kleur het geval is. Om er helemaal van verzekerd te zijn dat deze slaapkamer zijn lichtheid en frisheid behoudt, is een strook aan de linkerkant van de muur wit gelaten. Wat daarnaast slim gekozen is, zijn de oranje accenten. Het contrast tussen beide kleuren roept meteen vrolijkheid op. Juist deze kleurcombinatie geeft de slaapkamer iets unieks. 

Stoer

Garage Loft Industriële slaapkamers van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Dit is een stoere slaapkamer, het zou niet verbazen als hier een mannelijke vrijgezel elke nacht zijn bed inkruipt. Ergens doet het denken aan blokhut van een houthakker midden in de Zweedse bossen. Dat komt door de sprei op het bed, de bruine kussens, het leren 'hoofdeinde' en de houten stoelen. Allemaal elementen met kleuren en gemaakt van materialen die aan de natuur doen denken. Omdat de slaapkamer al zoveel mooie opvallende items heeft, heeft het niet perse een kleur voor de muur meer nodig. Maar de keuze voor deze mosgroene kleur is een goede, want die past precies bij de natuur- en blokhutsfeer. Daarnaast combineert het groen werkelijk prachtig met de bruine tinten en vult het zo stoere karakter van de kamer precies goed aan. 

Spannende keuze

interieur- en kleuradvies Eclectische woonkamers van studio zipp Eclectisch
studio zipp

interieur- en kleuradvies

studio zipp

De muur in deze ruimte heeft een prettige en rustgevende tint blauw gekregen. Dit gedeelte van de ruimte is vrij smal en daardoor is het extra dapper dat er toch iets met de muur gedaan is. In sommige gevallen kan het er namelijk voor zorgen dat de ruimte optisch nog smaller gaat ogen. Hier is dat niet het geval dankzij de kleurkeuze, maar ook dankzij de schilderijen, waarin dezelfde tinten terugkomen, die zijn opgehangen. De muur van deze zithoek wordt hierdoor een opvallend onderdeel en geeft de ruimte uitstraling, sfeer en iets spannends. De keuze om juist deze muur te schilderen, is een mooi voorbeeld van 'out of the box' denken. De meeste mensen kiezen toch snel voor een groter oppervlak, maar dat is dus lang niet altijd nodig. 

Glanzend koper

Koperen muur in de woonkamer Eclectische woonkamers van IJzersterk interieurontwerp Eclectisch
IJzersterk interieurontwerp

Koperen muur in de woonkamer

IJzersterk interieurontwerp

De koperkleur is helemaal van nu. Het wordt het meest gebruikt voor de kleinere details in het interieur, maar hier is dat zeker niet het geval! Deze koperkleurige wand trekt meteen de aandacht en geeft de ruimte een warme uitstraling. Mocht een hele koperen wand iets teveel van het goede zijn voor jullie huis, dan kan het een idee zijn om wel iets te doen met een glanslaag. Dat geeft geeft namelijk nog net even iets extra's aan een muur in een kleur naar keuze.

Kleurverloop

S-House Moderne woonkamers van VMX Architects Modern

Een muur schilderen in een bepaalde kleur brengt al heel wat teweeg in een ruimte. Maar is dat niet genoeg, dan is er nog een apartere optie; kies voor een verloop van de uitgekozen kleur. Bijvoorbeeld van grijs via grijsblauw naar donkerblauw, zoals op de foto. De muur wordt net een beetje spannender op deze manier als het geheel in dezelfde kleur zou zijn geschilderd. Maar naast spannender, wordt het ook iets drukker. Houd daar rekening mee. Omdat hier veel wit is gebruikt voor de meubels, is de ruimte goed in balans. Dat komt ook mede dankzij de vloer, die dezelfde grijze kleur heeft als het bovenste gedeelte van de muur. Het contrast met het oranje schilderij maakt dit plaatje compleet. Dankzij deze muur wordt de ruimte een warme plek. 

Voor de durfal

Deze fluorescerende muur zal niemand ontgaan! Hier wordt bijna om aandacht geschreeuwd en dat zal deze muur ook zeker krijgen. Sterker nog, waarschijnlijk is het een goede aanleiding voor menig conversatie die gevoerd wordt in deze ruimte. Het knalgeel accentueert niet alleen de muur achter de trap, maar ook de trap zelf. Deze heeft twee kleuren; wit aan de onderkant en geel op de treden. Doordat de trap ook geschilderd is, wordt de suggestie van beweging gegeven. Het lijkt alsof er zo een emmer verf leeggegooid is over de trap heen. Als de rest van de ruimte maar basic gelaten wordt, bijvoorbeeld wit zoals hier, kan een knalkleur op zo'n bijzondere plek heel mooi werken. Deze kleur zal voor veel mensen vrolijkheid oproepen, omdat geel doet denken aan de zon. Maar let wel, het voert op zo'n manier de boventoon in het interieur, dat het alleen weggelegd is voor de echte durfal..

Klassiek grijs

Met de keuze voor de kleur grijs kan het haast niet mis gaan. Het combineert goed met de meeste andere kleuren en grijs geeft, in al zijn tinten, een rustige en serene uitstraling aan het interieur. De woonkamer op deze foto heeft een klassieke stijl en het was logisch geweest als alle muren wit zouden zijn gelaten. Origineel is het dan ook te noemen dat er toch een muur grijs geschilderd is. Dit maakt de ruimte net iets spannender, maar benadrukt ook de elegante stijl. Daarbij vallen de witte, klassieke muren meer op dankzij het contrast met het grijs. Een muur, mits geschilderd in een rustige kleur, kan dus ook een ander onderdeel van de ruimte beter doen laten uitkomen. 

Beetje gek

Ja, jullie zien het goed! Deze muur is roze en bevindt zich niet in een meisjesslaapkamer, maar in de keuken! Dat komt zeker onverwachts, gezien al het zwart dat gebruikt is voor de rest van de ruimte. Ook bij de moderne en minimalistische stijl zou niemand een roze muur verwachten waarschijnlijk en maakt het zeer origineel. Moraal van dit verhaal is dan ook; denk eens buiten de geijkte keuzes en doe eens gek! En met roze zit je goed tegenwoordig, want deze kleur wordt weer steeds meer gebruikt in het interieur. En niet alleen in meisjesslaapkamers.  

Kleur in combinatie met een natuurlijke basis

Penthouse Minimalistische woonkamers van CioMé Minimalistisch
CioMé

Penthouse

CioMé

Deze intense groenblauwe kleur die op de linkerwand is aangebracht, combineert prachtig met de natuurlijke materialen die in het huis zijn gebruikt. Omdat het interieur een moderne en ietwat industriële stijl heeft, komt deze kleur zeker als verrassing. Wat de muur extra spannend maakt, is dat de deur ook meegenomen is in dezelfde kleur. Hierdoor valt hij weg en dat maakt de ruimte niet alleen nog rustiger, maar optisch ook groter.

Hebben jullie meer voorbeelden nodig? Zoek eens tussen deze woonkamers voor meer muren met kleur.

Toch niet zelf aan de slag? Onze professionals doen het graag voor jullie.  

Meer suggesties voor het toevoegen van kleur in het interieur vinden jullie in dit ideabook

Welk effect willen jullie graag bereiken door een gekleurde muur in huis? En welke kleur denken jullie dat daar het meest geschikt voor is? We zijn...
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!