Adviezen voor Grote Gezinnen in Kleine Huizen

Tiewen Visser Tiewen Visser
Kenyon St, KUBE architecture KUBE architecture Moderne studeerkamer
Loading admin actions …

Heb je een groot gezin maar leef je in een klein appartement of huis? Dan is het soms wel eens aanpoten thuis. Gebrek aan ruimte en gebrek aan plek om je spullen op te bergen en leven kan een probleem zijn. Toch heb je soms meer privacy en ruimte dan je zou denken. Wij hebben een aantal adviezen voor je op een rijtje gezet om meer uit de beschikbare ruimte in je huis te halen.

Tip 1: Tussenmuren

Plaats verschillende tussenmuren in je huis om meer afgescheiden plekjes en ruimte te creëren die niet gescheiden zijn van de rest van je huis. Dat kun je doen met een kast, een halve muur een open haard, zoals op de foto of een houten schot. Er zijn veel manieren om tussenmuren te maken en ze kunnen ook tijdelijk van aard zijn zodat je ze bijvoorbeeld weg kunt halen wanneer de kinderen ouder worden en gaan studeren en niet meer thuis wonen

Tip 2: Glazen deuren

Een klein huis kan verkrampt aanvoelen en met een groot gezin is muren eruit slopen en deuren weghalen niet handig vanwege de geluidsoverlast. Daarom is het zo’n goed idee te kiezen voor veel glazen wanden en deuren om zo, net als bij een tussenmuur kleine afgezonderde plekjes te creëren waar je je kunt terugtrekken of eventjes rustig kunt werken, zonder de openheid van de kleine ruimte te verstoren. Met mat glas heb je wel licht maar meer privacy en schuifdeuren zorgen voor een optimaal gebruik van de ruimte.

Tip 3: de slaapbank

Maak gebruik van meubels en accessoires. Je kunt een extra kamer creëren in een huis of appartement door als ouders de bank te gebruiken als bed. Misschien is het namelijk beter om geen slaapkamer in te richten maar ene thuiskantoor of een extra slaapkamer te maken voor een van de kinderen, door de huiskamer te gebruiken als slaapruimte met een handige slaapbank. Zodra de kinderen de deur uit zijn kun je weer een oude slaapkamer gebruiken en kan de slaapbank dienen voor de visite.

Tip 4: Moderne bedstee

Natuurlijk is ruimtegebrek oplossen met een bedstee uit de negentiende eeuw geen goede oplossing, maar deze bijzondere moderne bedstee heeft wel alles in huis om een handig object te vormen in je kleinere woning en veel ruimte in een keer te benutten als slaapkamer zonder een enorm aantal vierkante meters te benutten.

Tip 5: Wandkasten

Waar je ze ook plaatst: de keuken, de slaapkamer of zelfs de woonkamer of hal, wandkasten kunnen een ideale oplossing om enorm veel spullen in op te slaan die je in een groot gezin hebt rondslingeren, zonder meteen een heleboel grote kasten overal te plaatsen in huis.

Tip 6: Stapelbedden

Of het nu een hoogslaper met een bureautje eronder is of echt een stapelbed voor jongere kinderen, stapelbedden zijn de ideale manier om een heleboel nieuwe ruimte in een kleinere woning met veel mensen te creëren. Stapelbedden zijn ideaal voor kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd. Als ze wat ouder worden kan het vervelend zijn om samen te slapen. Je kunt in dat geval denken aan het opknippen van de kamer met een tussenmuur of een van de andere tips hierboven.

Hoe heb jij ruimtegebrek in huis opgelost?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine