De 8 Beste Manieren om te Profiteren van de Ruimtes bij je Thuis

Tiewen Visser Tiewen Visser
Twister serie voor Spoinq, Marc Th. van der Voorn Marc Th. van der Voorn Landelijke eetkamers
Loading admin actions …

Je huis inrichten betekent vaak niets meer of minder dan de ruimte benutten die je voor handen hebt. Om je op weg te helpen ruime optimaal te benutten hebben we tien manieren voor je op een rijtje gezet om je woning en de ruimte in je woning, zo goed mogelijk te benutten.

Kastenwand

Bij weinig ruimte zoveel mogelijk spullen een plek geven is een lastige taak die wel vaak behandelen op dit platform. Er zijn allerlei manieren te bedenken, maar een van onze favorieten is en blijft de kastenwand. Niet alleen omdat het ervoor zorgt dat je veel spullen op kunt bergen, maar ook omdat het zorgt dat je interieur en je kast zo mooi met elkaar blenden.

Bankje voor je eettafel

Waar je de eettafel ook kwijt wilt, een manier om de ruimte optimaal te benutten is door te kiezen voor een bankje als een van de zitjes. Deze manier van ruimte besparen is zo doeltreffend omdat je hiermee je tafel zonder dat het er raar uitziet, tegen de muur kunt duwen.

Eettafel in de keuken

Een woonkeuken maken is een leuke manier om je eettafel uit je kamer je kamer te halen, maar ook je keuken een stuk vriendelijker en gezelliger te maken. 

Gebruik opstapjes

Je kunt een grote kamer goed opdelen door de ruimte in verschillende hoogtes te maken. Bijvoorbeeld met opstapjes en of met roomdividers.

Zorg voor de juiste verdeling van al je meubels

Hoe benut je een ruimte optimaal? Juist, door je meubels op de perfecte manier in je woning te plaatsen. Je kunt hiervoor de hulp aanvragen van een interieurontwerper. Die denkt dat samen met jou na over de perfecte indeling van alle kamers en een zo ruimtelijk mogelijk interieur.

Lange zitbankjes

Een geweldige ruimtebespaarder maar ook ruimtebenutter is het plaatsen van lange zitbankjes met lades aan de zijkanten van de muur. Niet alleen zorgt dit voor meer opslag, het maakt het lange kamer optisch ook ruimer.

Ga de hoogte in

Een klassieker is het benutten van de hoogte in huis. Met hoge kasten, wandplanken en zwevende kastjes in bijvoorbeeld de keuken en badkamer, benut je niet alleen de ruimte die je hebt als oppervlakte, maar ook je muren.

Grote meubels

Kleine kamers vragen om grote meubels. Deze mooie bank met bijpassende tafeltjes en poef, laat zien dat grote meubels een must zijn om je kamer optimaal te kunnen benutten.

Compacte badkamer

Nergens is ruimte benutten zo belangrijk als in de badkamer. De badkamer is vaak krap en je moet keuzes maken over wat je waar precies gaat plaatsen. Een inloopdouche, een toilet in de badkamer en een compacte wastafel, zijn allemaal slimme manieren om je badkamerruimte ten volle te benutten.

Geen gang: trap in de kamer

Wanneer je zelf een woning gaat ontwerpen zul je misschien nadenken over de trap. Moet deze in de gang of in de woonkamer? Je ziet steeds vaker de trap weggehaald worden uit de gang en een plek krijgen in de woonkamer. Zo kun je de hal een stuk compacter houden en flink uitpakken met een mooie open trap in je woonkamer bijvoorbeeld.

Hoe zou jij de ruimte in je woning willen benutten?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine