Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Friday Project | Designer meubels voor de hele week

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Friday Project (vrijdag project) is een Amsterdams ontwerpbureau dat op een bijzondere manier werkt: interieurontwerpster Valentina Raffaelli en illustrator en grafisch ontwerper Luca Boscardin spelen samen op hun vrije vrijdagen met vorm en kleur en creëren zo prachtige werkstukken. Door al tekenend te experimenteren met gecombineerde kleuren en vormen ontstaan de ontwerpen voor werkelijke objecten en meubels. Friday Project's meubels zijn dus ontworpen met een grafische aanpak dat leidt tot de rechte lijnen en speelse vormen. Zoals Raffaelli en Boscardin het zelf zeggen: niets is verborgen in de constructie – ze brengen de spontane en kleurrijke intentie van een kindertekening tot leven…

Hoe dit eruit ziet laten we jullie in 3 producten van Friday Project zien:

Educatief opbergen

Hier zien we direct de grafische invloeden die in de ontwerpen van Friday Project vorm krijgen: de rechte lijnen die als in een kindertekening gecombineerd worden met frisse kleuren en asymmetrische vormen. Deze kast, de Food Storage, die specifiek voor de keuken ontworpen is brengt zo niet alleen leven en kleur in de keuken, maar ook een strakke, praktische bergruimte dat door de houten elementen een natuurlijke sfeer met zich meebrengt. Dit ontwerp laat ook zien dat Friday Project oog heeft voor meer dan alleen het uiterlijk van het design:

Hier zien we de functionele toevoegingen aan het project, dat ons bij het educatieve element van dit meubel brengt. Gebaseerd op de principes van de schijf van vijf geeft deze kast meer ruimte aan die soorten voedsel die we het meest nodig hebben en minder aan alle andere producten. Zo halen we een educatief systeem voor voedsel in huis dat ons helpt een gezond eetpatroon te vinden en te houden.

Daarnaast heeft deze kast een aantal bijzondere constructiegeheimen die het opbergen van allerlei producten en materialen een genot maakt: er zijn praktische bergplaatsen voor ontbijtgranen, pasta en brood; een lade voor groenten die in het donker bewaard moeten worden en een terracotta doos om producten buiten de koelkast te kunnen bewaren. Daarnaast is er op elegante manier ruimte gecreëerd voor eieren, verse of gedroogde kruiden, fruit en flessen wijn, azijn of andere vloeistoffen. Alles heeft zo een plek dat voor ieder mogelijk product speciaal ontworpen is en het open en eenvoudige design wordt zo versterkt door de aandacht voor functie.

Bob & Claire

Het tweede ingenieuze design van Friday Project is een set van twee meubels dat in zoveel verschillende configuraties geplaatst en gecombineerd kan worden dat het een complete lijn aan verschillende producten lijkt. Hier herkennen we de stijl van Friday Project in het gebruik van strakke lijnen, eenvoudige kleuren en natuurlijk hout. Ook de open, rechthoekige en vierkante constructies doen aan de Food Storage denken waardoor ook deze meubels een luchtige en ruimtelijke uitstraling hebben.

Hier zien we een creatieve alternatieve plaatsing en combinatie van de constructie-elementen, dat laat zien hoe de modulaire stalen en berkenhouten onderdelen op verschillende manieren binnen en buiten de constructie toegevoegd kunnen worden tot er weer een compleet ander meubel ontstaat. Zo kan dit ontwerp als boekenkast, tv meubel, elegante opbergplek en nog vele andere meubels dienen: alleen, samen of als compleet kastenlandschap!

People Stools

Hier zien we hoe Friday Project hun experimentele en vooral speelse stijl vormgeeft. De herkenbare eenvoudige, strakke lijnen en frisse kleuren hebben hier de toepasselijke naam “People Stools” gekregen, dat een duidelijke verwijzing is naar de tafelpoten die met speelse voetjes op de vloer rusten. Hier zien we ook weer het gebruik van berkenhout dat prachtig harmonieert met de pastelgroene tinten die aan de stalen constructie gegeven zijn.

Naast hun elegante, eenvoudige design hebben net als de meubels hierboven ook de People Stools een functionele kant: deze tafels zijn in drie afmetingen ontworpen en variëren van 60 cm hoogte tot 35 cm. Door ook de breedte te variëren kunnen de 3 individuele tafels in elkaar geschoven worden tot een enkel, smal meubel dat door de significante hoogteverschillen tussen de elementen ook dan nog bergruimte biedt. Een keer meer plaats nodig voor glazen, bekers of hapjes? Zo heb je altijd een stijlvolle extra tafel beschikbaar!

Raffaelli en Boscardin worden duidelijk niet beperkt door hun keuze voor pure vrijdag-arbeid. Door een ontspannen en speelse werktechniek gecombineerd met hun talent voor de grafische manipulatie van vorm en kleur ontstaan unieke en frisse meubels die niet alleen een hoge esthetische waarde hebben maar ook op een ingenieuze manier functionaliteit herbergen.

Meer bijzondere designer producten van Hollandse bodem kun je vinden in het ideabook over Scholten &Baijings, dat verschillende producten voor in huis ontwerpt.

Wat is jouw eerste indruk van deze designer meubels? Deel je mening bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!