Hoe Maak Je Je Oude Huis Als Nieuw?

Tiewen Visser Tiewen Visser
Lexi Beckord Interior
Loading admin actions …

We leven lang niet allemaal in een modern huis. Veel huizen zijn oud. Dat is leuk, want het geeft wat sfeer in je leven. Toch kunnen er ook nadelen aan een oud huis zitten. In dit artikel gaan we dieper in op het vernieuwen van je oude woning en op welke manier je jouw oude woning om kunt toveren tot een nieuw paleisje.

Plaats een nieuwe keuken

De makkelijkste manier om je oude huis er snel als nieuw uit te laten zien is door een nieuwe keuken te plaatsen. Plaats de keuken bijvoorbeeld op een andere plaats dan vroeger of breek een muur open om de keuken open te maken. Het zijn manieren om je keuken meer ruimte te geven en meer nieuwe toepassingen te geven aan de keuken. Nieuwe kastjes, nieuwe apparatuur en nieuwe tegels kunnen al heel snel een moderne look geven aan je huis.

Nieuwe vloeren en muren

De muren en vloeren van een oude huis kunnen al snel achterhaald blijken. De muren zijn bijvoorbeeld slecht geïsoleerd of je vloer is oude en heeft geen vloerverwarming. Het oplossen van deze problemen zorgt ervoor dat je huis beter geïsoleerd is, een makkelijker verwarmingssysteem heeft en er natuurlijk weer mooi en modern uitziet.

Breng staal naar binnen

Staal is bij uitstek een materiaal dat een stoere look geeft. Stalen frames, trapleuningen, stalen tafels, een stalen balkon of staal als decoratie, kunnen ervoor zorgen dat je woning er weer een stuk moderner uitziet dan je gewend was.

Bouw een gedeelte erbij

Je kunt je oude woning vernieuwen door een nieuw gedeelte aan te bouwen of op te bouwen. Denk aan een dakopbouw of een serre die je aanbouwt. Het kost wel veel geld om je huis op deze manier aan te passen en bovendien moet je de gemeente vragen of je recht hebt om je huis uit te breiden. Het kan daarom ook vrij lang duren voordat je deze manier van je huis aanpassen hebt volbracht.

Gebruik glas

Een laatste tip voor het aanpassen van je oude huis is het plaatsen van veel glas. Glazen deuren, glazen wanden en glazen accessoires maken je huis in een handomdraai heel modern. 

Andere manieren voor een nieuw huis

Er zijn tal van manieren om je huis snel een nieuwe look te geven. Van het compleet renoveren tot simpelweg de muren verven. Je kunt ook kiezen voor nieuwe ramen, een nieuwe voordeur, gips om de wanden recht te maken tot het beplakken met hout van je buitengevels. Ook kun je jouw gevels met een hogedrukspuit schoonmaken of je kozijnen laten verven voor een nieuwe look. Er zijn zoveel manieren dat het je een beetje kan doen duizelen, dus ga in gesprek met een architect of interieurontwerper als je graag een make over wilt doen van je oude woning tot een nieuwe woning. Zij weten precies hoe ze je hierbij kunnen helpen en geven je advies op maat, zodat je volop kunt genieten van je nieuwe huis.

Hoe zou jij je oude huis als nieuw willen maken?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine