Hier Zijn 11 Decoratiefouten om te Vermijden

Tiewen Visser Tiewen Visser
Droomhuis met uitzicht, Jolanda Knook interieurvormgeving Jolanda Knook interieurvormgeving
Loading admin actions …

Niets is zo vervelend als slechte decoraties. Toch kunnen we allemaal wel eens de mist ingaan met een decoratiefout. Vandaag kijken we naar enkele veelgemaakte decoratiefouten en vertellen we je hoe je het wel kunt doen. Lees dus snel verder om alles te ontdekken over decoraties.

Te weinig lampen

Niet is storender in je woning dan een verkeerd lichtplan. Je kunt je lichtplan aanpassen door een combinatie te maken van bijvoorbeeld sfeervolle kaarsen, staande lampen en hanglampen, zoals gedaan is in deze foto.

Geen balans

Dit hoekje is perfect in balans, helaas zijn veel woningen dat niet. Er is geen lijn in de asseccoires en er zijn teveel kleine rommeltjes die storend werken. Kies voor een bepaalde stijl en stem daar al je accessoires op af.

Verkeerde kleurencombinaties

Rood en groen of bruin en paars zijn kleurencombinaties die niet fijn combineren. Het is belangrijk om kleuren in balans te houden. Dat kun je doen op twee manieren: een waaier samen te stellen van de kleuren die je wilt, of een zeer simpele basis met grijs, beige, zwart en wit te maken waarin je verschillende kleuren aan accessoires terug laat komen.

Te lege muren

Muren vragen om sfeer. Hang dus iets leuks op, bijvoorbeeld deze rekjes voor planten. Planten horen sowieso thuis in een geslaagd interieur.

Te veel spullen

Ontspullen is niet alleen een manier om meer ruimte te creëren, het is ook een fijne manier om niet te veel indrukken te hoeven verwerken in je interieur en een te druk hoofd hebben door je stijl. Houd het simpel en rustig, zoals op deze foto.

Geen gezelligheid

Hoewel je niet te veel spullen neer moet zetten, is gezelligheid wel belangrijk. Plaids, een oven of een paar bloemen in een vaas kunnen net eventjes die gezellige touch geven. Maar er geen steriel kantoor van.

Geen kussens

In een gezellige woning horen ook zeker kussens op de bank. In simpele vormen en stijlen of juist uitbundige kleuren en patronen. Alles kan.

Te weinig natuurlijk licht

Je woning heeft vaak ramen en deuren waar licht door stroomt. Blokkeer dat licht niet te veel met accessoires of gordijnen, want het kan je huis overdag erg bedomd maken. 

Geen posters of foto’s

Poster of foto’s zijn fijne manieren om sfeer en gezelligheid in huis te brengen. Het kunnen posters zijn die je mooi vindt, foto’s van je familie of posters die je verzameld hebt door de jaren heen.

Een kleur kiezen die je niet mooi vindt

Deze gele muur knalt eruit, maar misschien wilde jij liever wat rustigers. Kies geen kleuren omdat het moet, maar alleen omdat jij dat mooi vindt.

Geen persoonlijke spullen

Een interieur zonder persoonlijkheid is geen geslaagd interieur. Het is erg belangrijk dat je persoonlijke spullen neerzet, dat kan iets zijn wat nog van je oma is geweest of iets wat je herinnert aan een bepaalde reis of vakantie. 


Het is sowieso van belang goed na te denken of een interieur bij je past. Een interieurontwerper kan je daarmee helpen. Hij of zij geeft je tips en ontdekt samen met jou welke decoraties passen bij jouw woning.

Welke fouten heb jij wel eens gemaakt?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine