Hoe Kies Je het Juiste Materiaal voor Je Voordeur?

Tiewen Visser Tiewen Visser
#1 Traditional Composite Doors | Traditional Composite Door in UK, Door Centre Door Centre Voordeuren
Loading admin actions …

Zoek je een nieuwe voordeur? Dan is de keuze aan materialen, vormen en kleuren enorm. Wij snappen dat het je een beetje kan doen duizelen. Daarom hebben we verschillende soorten voordeuren voor je op een rijtje gezet in dit artikel en helpen we je met het bepalen van het juiste materiaal voor je deur. Dus lees snel verder als je alles wilt weten over voordeuren.

Kies een voordeur met een duurzaam profiel

Een voordeur kiezen is lastig en de deur kan je veel geld kosten. We snappen dat je misschien graag bespaart op de kosten, maar je moet er wel rekening mee houden dat een slechte of matige deur sneller stuk zal gaan en ook minder inbraakveilig is. Bovendien is de deur het visitekaartje van je huis voor gasten, hier bellen ze immers aan. Je wilt dus ook wat moois laten zien. Daarom is investeren in goede materialen een must.

Welke materialen zijn er?

Als het gaat om materialen voor je voordeur zijn er verschillende soorten materialen, maar het aantal is niet uitputtend. De belangrijkste materialen zijn staal, pvc en hout. Hout is een vaak gekozen materiaal omdat het er robuust uitziet, levendig is en gemakkelijk in allerlei kleuren te verven is. Helaas is hout erg onderhoudsintensief en kan het sneller sluiten. Daarom kiezen mensen steeds vaker voor een stalen voordeur. Deze voordeur heeft echter als nadeel dat het materiaal erg duur is. Daarom is voor veel mensen een deur van pvc een goede en duurzame tussenoplossing. Het is weerbarstiger dan hout, onderhoudsvriendelijker dan hout, maar een stuk goedkoper dan metaal.

Veiligheid

Een goede voordeur is een veilige voordeur. Veiligheid krijg je bijvoorbeeld met een goed en stevig materiaal, weinig ramen en goede sloten en pinnen. Denk aan een cilinderslot dat moeilijker open te maken is en dievenklauwen aan de kant waar de deur in de deurpost hangt. Je kunt een deur kiezen die een politiekeurmerk heeft om zeker te weten dat het materiaal goed is voor jou.

Stijl voordeur

De stijl van je voordeur zal een grote rol spelen in de keuze die je maakt. Zoek je een deur in klassieke stijl of juist eentje met een moderne stijl? Vaak zijn deuren van staal en pvc moderne deuren en hout wordt vaak gebruikt voor een klassieke deur. Dat betekent niet dat er niet bijvoorbeeld klassieke deuren zijn van pvc en moderne deuren van hout. Er is voor elk wat wils, maar het kan alleen wat moeilijker te vinden zijn op de markt.

Bekijk de deuren in het echt

Het is een goed idee om de deur die je wilt in het echt te bekijken om zeker te weten dat de deur is wat je zoekt. Veel deuren in folders kunnen in het echt een andere look hebben. Wil je toch een deur uit een catalogus of het internet bestellen? Vraag dan een staal van de deur aan bij het bedrijf waar je de deur koopt. Dan weet je tenminste wel of het materiaal en de kleur naar je zin zijn.

Welke voordeur heb jij en bevat deze deur jou?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine