Hoe Maak Je Je Huis Klaar voor de Herfst?

Tiewen Visser Tiewen Visser
Keuken stoer eiken hout met werkplek, Wood Creations Wood Creations
Loading admin actions …

Het is september en dat betekent dat voor je het weet de herfst neerdaalt in Nederland. Herfstig weer betekent ook tijd voor een herfstig interieur. Maar hoe zorg je dat je huis herfstklaar is? Wij zetten een aantal tips hier voor je op een rijtje.

Breng nieuwe kleuren in huis

Herfst is de tijd van nieuwe kleuren en nieuwe gezelligheid in huis. Je kunt je woning sfeer en kleur geven door bijvoorbeeld je muren een nieuwe lik verf te geven te kiezen voor een nieuw behang. Je kunt daarbij twee dingen doen: uitzoeken welke trendkleuren je mooi vindt of gaan voor herfstachtige en warme kleuren. Denk hierbij aan rood, oranje, bruin en okergeel. Ook zachte beige kleuren in plaats van wit zijn een goed idee om je woning van zomers fris naar meer warm om te toveren.


Haal tropische planten naar binnen

Misschien heb je nog wat zomerse bloeiers in de tuin staan of tropische planten. De herfst is de ideale tijd om deze planten naar binnen te halen. Het is daarbij ook een goed moment ze even een bad te geven met water, nieuwe grond toe te voegen en misschien meststoffen aan de grond te geven. Laat de tropische planten op een plek staan waar ze genoeg zonlicht krijgen of zet ze juist verdekt op als ze schaduw nodig hebben.

Kies de juiste verlichting

De herfst is de introductie van kortere dagen. Dat betekent dat je vaker een lampje aan zult zetten in de avond. Een goed moment om na te denken over je verlichting. Hang een paar nieuwe lampen op of haal kaarsen in huis. Met warm licht heb je meer sfeer en meer warmte voor je woning.

Kleden en accessoires

De herfst is ook een goed moment om na te denken over materialen in je woning en het toepassen van kleden en accessoires. Denk aan nieuwe vaasjes die je woonkamer gezellig maken of warme kleden op de vloer. Vooral kussens, kleden en plaids zijn belangrijk voor je interieur omdat je hiermee heel veel warmte in huis haalt. Warmte die je vanaf deze tijd van het jaar hard nodig zult hebben.

Laat je huis nakijken

Tot slot is de herfst de perfecte periode om je huis goed na te kijken en schoon te maken. Maak bijvoorbeeld je dakgoot schoon of laat deze schoonmaken door een bedrijf. Bladeren kunnen straks voor nog meer verstoppingen zorgen en de herfst is doorgaans een nat seizoen. Bedenk ook of je warmtenet nog in orde is. Misschien wil je graag je CV-ketel nakijken of juist overstappen op een warmtepomp vanwege de gaskosten. De herfst is een goede periode dit na te laten kijken. Je kunt tochtstrips aanbrengen, dubbel glas zetten of zelfs glazen met warmte erin gebruiken. Daarnaast is de herfst een goed moment om je huis goed schoon te maken, de kelder en mogelijke lekken te controleren en te zorgen dat al je zomerspullen goed opgeborgen zijn op zolder of in de schuur.


Is jouw huis al herfstklaar?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine