Slaapkamer inspiratie: helemaal zen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Slaapkamer inspiratie: helemaal zen

Stoa Stoa
South Yorkshire Home Automation van Inspire Audio Visual Landelijk
Loading admin actions …

De slaapkamer is bij uitstek een ruimte van rust en bezinning. Door een combinatie van eenvoud, warmte en licht is die rustige sfeer te bereiken. In dit artikel bieden we je inspiratie hoe je  helemaal een zen sfeer van rust en licht in de slaapkamer kunt creëren met behulp van al deze elementen.

Een ruimte van rust en licht

Elke dag opnieuw halen we het maximale in ons zelf naar boven. Thuis, op ons werk en samen met onze vrienden. Duizenden prikkels en gedachten gaan er door ons hoofd. Opportunities en lang gekoesterde dromen, we jagen ze natuurlijk allemaal na!  Momenten van rust en bezinning zijn daarom tegenwoordig erg belangrijk. We kunnen eigenlijk niet meer zonder een eigen ruimte om deze kalmte en ontspanning te vinden. De slaapkamer kan zo'n ruimte zijn! Rust is niet alleen de afwezigheid van geluid: architecten en ontwerpers creëren ook rust via een eenvoudige vormgeving.  De slaapkamer links is daarvan een treffend voorbeeld: deze is eenvoudig qua vormen en daarbij ook erg praktisch. In het ontwerp zijn kunstmatige- en natuurlijke elementen bijeen gebracht. Zie bijvoorbeeld de industriële verlichting boven het bed met daarachter de houten wand met schuifdeur voor opbergruimte. De vloerbedekking heeft een natuurlijke, zandachtige kleur die afsteekt tegen het minimalistische, kunstmatige bed. Omdat je dicht bij de aarde ligt vloeien negatieve energieën gemakkelijk weg. Ook is er veel natuurlijk daglicht dat de kamer vult: zo kun je overdag even rusten en genieten van het licht. Strak en warm vinden elkaar in deze kamer. Combineer ze gerust, denk niet te veel na over het eindresultaat, maar creëer vanuit je hart en wees niet bang om te experimenteren.

Een kleine ruimte van rust en licht

modern  door homify, Modern

Kleinere slaapkamers houd je ruimtelijk door de kleur van je muren zo rustig mogelijk te houden. Je kunt hiervoor zowel grijstinten als pastelkleuren gebruiken. In het ontwerp van deze kamer is gekozen om via het hout de nodige warmte aan de ruimte te geven. Het daglicht, de kamer en de sculptuur geven de kamer een zachtheid die je verwacht in een ruimte van rust. De eenvoud van de vormen, in combinatie met de functionele  leegheid in de kamer, bieden jou de ruimte om je gedachten even te laten wegkabbelen. Weet je dat je geest het meest creatief is als ze rustig is? Onze tijd van continue pieken lijkt het dal van de rust te zijn vergeten, maar geen piek zonder dal! De hedendaagse stijl van deze kamer laat zien dat warme,  abstracte en traditionele stijlen heel goed samen gaan. Natuurlijkheid en kunstmatigheid horen van oudsher bij de mens, ze maken ons wie we zijn, en komen dan ook  in hedendaagse ontwerpstijlen sterk tot uitdrukking.  

Meditatieve lampen

modern  door homify, Modern
homify

Piu & Kuu

homify

Deze Organic Creatures zoeken kalmte en een vredig bestaan. Het zijn aanvankelijk onzichtbare en  levenloze objecten, maar als we ze herkennen voor wat ze zijn, dan veranderen ze zichtbaar in levende subjecten. Overdag spelen deze creaties de rol van moderne sculpturen die zonlicht opvangen en vasthouden. Als het nacht is, en wanneer de verlichting gedimd is, dan ontsluieren ze hun delicate oppervlakte en lijken ze te baden in maanlicht. 

Deze prachtige lampen zijn gemaakt van Aziatisch moerbeipapier. De lijm die gebruikt is, wordt vervaardigd uit bloemen en gelatine. De ontwerper heeft zich bij het maken van deze lampen bediend van de traditionele Hanji-methode, een techniek die al sinds de tweede eeuw van onze jaartelling in Korea in zwang is. Het zijn unieke werken die goed weergeven hoe oude- en nieuwe ontwerpstijlen tot een harmonisch geheel samengebracht kunnen worden. Het zijn meditatieve objecten, want ze verplichten de kijker tot niets. Door de abstracte vorm kan de verbeelding er nog van alles mee doen. En door de zachte vorm dringt deze bron van licht je niets op.

Belichting en diepte

South Yorkshire Home Automation van Inspire Audio Visual Landelijk
Inspire Audio Visual

South Yorkshire Home Automation

Inspire Audio Visual

Belichting en ruimtelijke variatie kunnen veel rust beiden. De stijlvolle kamer hier links geeft dit principe goed weer. De hightech spotjes met natuurlijk blauw licht contrasteren prachtig met het ecologisch verantwoorde hout. Onze technologie en de natuur gaan zo prima samen en zorgen voor een ontspannen sfeer. Wanneer je in bed ligt is het net alsof je naar de sterrenhemel kijkt. Als je het plafond goed bekijkt, dan zie je het diepteverschil. Deze speelse ronding maakt de kamer prikkelend en creërt openheid. Het plafond komt zo niet op je af, maar geeft je de mogenlijkheid om je gedachten te laten zweven!  

Het interieur van je slaapkamer is de spiegel van je gevoel, kies daarom met zorg het juiste ontwerp. Gun jezelf de ruimte en tijd om via een creatieve ontdekkingstocht uit te komen bij de slaapkamer waarin je dromen kan.

Hoe heb jij je slaapkamer ingericht? Deel je stijl bij de reacties hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!