Houd je badkamer fris: hier handige tips! | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Houd je badkamer fris: hier handige tips!

Stoa. Stoa.
Moderne badkamers van Raumgespür Innenarchitektur Design Ilka Hilgemann Modern
Loading admin actions …

Is er iets ergerlijker dan een badkamer die bedekt is met schimmel en meeldauw? Helaas zien we dit vaak in vele badkamers. Hoe komen we hier vanaf? De oplossing voor veel badkamers is eenvoudig: de ruimte moet goed ventileren en zo droog mogelijk blijven. Hoe je dat allemaal kunt realiseren laten we hieronder aan je zien aan de hand van een aantal slimme voorbeelden die ook heel erg mooi zijn om te zien. Zin om een paar prachtige badkamers te bezichtigen? Check ze hier onder…

Tegels

Tegels zijn mooi, zowel op de vloer als op de wand. Hier zien we hoeveel sfeer ze aan een badkamer geven, maar ook tegels kunnen op den duur een beschadiging oplopen. Het is dan zaak om ze snel te vervangen, omdat je dan geen risico loopt dat er uiteindelijk een aantal van de muur valt. Bovendien ziet een douche met kapotte tegels er lelijk uit. In deze douche hebben de bewoners een optie om de ruimte lekker te ventileren. Even het raam open zetten en het wordt hier snel weer droog. Let ook op de natuurlijke decoratie, dat maakt pas echt sfeer!

Badkamer lek

Soms is het aan de orde en we balen er flink van, je badkamer heeft lekkage. Maar waar kan dat aan liggen? We hebben de meest voorkomende oorzaken voor je op een rij gezet: 

• Een scheur in de waterdichte voering. 

• Oude uitrusting en de inrichting.

• Defecte leidingen en sanitair.

• Beschadigde vloeren.

• Beschadigde wandtegels.

• Siliconen kit die verweerd is.

Natuurlijk is het niet het einde van de wereld, maar er moet wel wat aan gebeuren om meer schade aan de woning te voorkomen. Om leuke ideeën te vinden om je badkamer in te richten moet je echt even hier kijken, want dan zie je gaaf DIY-design.

Schimmel

We komen veel te vaak schimmel tegen in de badkamer. Soms is dit een gevolg van een weinig slimme wijze van bouwen, waarbij je woning (vaak huurwoningen) geen goede ventilatie heeft. Een eenvoudig pijpje naar buiten toe zit er meestal wel, maar dat is duidelijk niet afdoende. De schimmel komt en gaat niet zomaar weg. Je kunt meestal voorkomen dat er schimmel ontstaat door alles goed droog te maken en de ruimte te ventileren. Deur open laten staan en door de ramen in aangrenzende kamers een stukje open te zetten. Anti-schimmelverf is zeker een must in ruimtes die nauwelijks ventilatieopeningen hebben. 

Verf

De afgebladderde verf is ook een veel geziene gast in de badkamer, daaronder kan dan weer schimmel ontstaan. Ook behang kan loslaten als je lange tijd kleine opening in het behang niet onder handen neemt en de zaak oplost. In deze badkamer is alles tiptop in orde! Is het geen beauty? Even lekker liggen in het bad en genieten maar. 

Hoe stel je de problemen vast?

Het is totaal niet moeilijk om vast te stellen of er problemen zijn met vocht, schimmel of lekkage, want lekkage kun je zien (de bekende kringen, vlekken op het plafond of muur) vocht en schimmel ruik je sterk. Dan is het overigens nog niet te laat, je kunt eigenlijk altijd de schimmel en vocht problemen oplossen, maar het kost even wat werk. Vaak is het handig om anti-schimmelverf te gebruiken om de schimmel in het vervolg direct tegen te gaan. Meer mooie woonideeën vind je hier.

Stijl

Het belangrijkste is dat de stijl van je interieur aansluit bij de ruimte. In deze douche zien we het goede voorbeeld: de vloer is vrij en zo goed schoon te houden. Het interieur zit goed in de verf en kan geventileerd worden door het raam open te zetten. De ruimte wordt goed gedweild en droog gemaakt. Zo krijgt schimmel geen kans. Om de zoveel jaar geef je de kamer een update en dan doe je heel lang met een robuuste badkamer als deze. 

We hopen dat je veel plezier hebt van deze tips en ondertussen ook interieurideeën op gedaan hebt. Check ook dit schitterende project. 

Wat vind je van deze tips? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!