Klein Maar Fijn: De Voordelen van Studio's

Tiewen Visser Tiewen Visser
Totaalrenovatie studio, studio k interieur en landschapsarchitecten studio k interieur en landschapsarchitecten Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Klein wonen is niet populair en wonen in een studio al helemaal niet. Toch is leven op minder vierkante meter niet altijd zo slecht. Wij hebben alle voordelen van wonen in een studioflat voor je op een rijtje gezet. Wie weet overtuigt het je wel!

Het is een stuk goedkoper om in een studio te wonen

Het grootste voordeel van de studio? Dat zijn de kosten natuurlijk. Een studio is vaak goedkoper qua huur per maand of zelfs qua aankoopkosten dan een appartement van meerdere kamers. Natuurlijk is het wel zo dat de locatie van de studio een enorme rol speelt. Een studio midden in Amsterdam of Parijs kan heel duur zijn. Toch is dit voor sommige mensen de enige kans om toch midden in de stad te wonen zonder veel geld uit te geven.

Je betaalt veel minder stookkosten

Je huis warm houden kost veel geld. Maar wie op minder dan 35 vierkante meter woont heeft veel minder stookkosten. Je huis is zo warm en blijft lang warm. Het geld dat je daarmee bespaart kun je uitgeven aan leuke activiteiten buiten de deur.

Een studio is heerlijk knus

Een groot voordeel van de studio is dat het heel knus is. Een groot huis kan soms best kil aanvullen en het kost tijd om de woning op een leuke manier in te richten. Met een studio heb je dat probleem niet. Een plant of een kleed kan al genoeg zijn om het knus te maken.

Je hoeft niet na te denken over het inrichten van verschillende kamers

Je kunt in een groot huis je hoofd breken over de sfeer en inrichting die je wilt in alle kamers. Dat kan vervelend zijn en je veel tijd kosten. Met een studio heb je die keuzestress nooit. Er tenslotte maar een ruimte.

Het is groter dan het lijkt

Een klein huis met twee kamers kan veel kleiner lijken dan een lekkere grote studio of loft. Zeker als de gehele oppervlakte bijvoorbeeld groter is dan 30 vierkante meter is een studio misschien prettiger om in te wonen dan een appartement met twee kleine kamers.

Je bent veel sneller klaar met schoonmaken

Heb je een hekel aan je huis schoonmaken en die vervelende zware schoonmaakspullen sjouwen op de trap? Dan zou je eens moeten denken aan een studio. Als je het wilt, kun je binnen een heel uur je volledige appartement schoonmaken.

Een studio mag lekker creatief zijn

Je kunt heerlijk creatief aan de slag met een studio want je moet bijvoorbeeld kastruimte en een bed in dezelfde ruimte zien te passen. Dit vraagt om veel creativiteit en dat kan, met name voor de interieurontwerpers onder ons, een leuke uitdaging zijn.

Een studio heeft vaak grote ramen

Een onderschat maar zeker belangrijk voordeel aan de studio is dat deze vaak heel grote ramen heeft, Vaak zo groot dat ze meer dan twee meter hoog en 1,5 meter breed zijn bijvoorbeeld. Heerlijk om uit het raam te kijken en te genieten van het uitzicht.

Ben jij overtuigd geraakt van enkele voordelen?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine