5 tips voor een mooie en moderne keuken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 tips voor een mooie en moderne keuken

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne Keukens Moderne keukens van Designed By David Modern
Loading admin actions …

Over smaak valt niet te twisten. En gelukkig zijn er voor iedere smaak verschillende keukens. In dit Ideabook willen we vandaag de moderne keuken bespreken. Aan de hand van een aantal eigenschappen geven we je tips over hoe jij je eigen moderne droomkeuken kunt realiseren. Moderne keukens zijn te herkennen aan de functionaliteit van de platte oppervlakken, de nieuwste en modernste snufjes en apparaten en het gebruik van hoogwaardige materialen als marmer en staal.

Ruimte

Moderne Keukens Moderne keukens van Designed By David Modern
Designed By David

Moderne Keukens

Designed By David

De moderne mens heeft bewegingsruimte nodig, en dat is niet anders in de keuken. Kies dus bij het opzetten van de keuken voor een ruimtelijk ontwerp met veel ruimte om te werken en te leven. Zorg dat er genoeg kastruimte is zodat het aanrecht- of werkblad zo leeg mogelijk kan blijven. Dit komt de moderne maar tegelijkertijd rustgevende look van de keuken zeker ten goede.

Hout

Dat gezegd hebbende, zien we hier een prachtige moderne keuken van hout. Dat kan dus ook prima. Juist door dit soort – voor deze ruimte – afwijkende materialen te kiezen, geef je de keuken een heel modern tintje. Daarnaast is hout uitermate geschikt voor ruimtes met ingewikkelde vormen, zoals op deze foto goed te zien is.

Kleur

Ondanks dat moderne keukens vaak wit en strak zijn, mag hier en daar een beetje kleur niet ontbreken. Hou het kleurgebruik wel subtiel. Kies dus voor een kek snoertje van de lamp of een ander accessoire. Maar door voor een beetje kleur te kiezen, geef je je moderne keuken toch een persoonlijke stempel.

Essentie

Hier zien we een prachtig voorbeeld van een super moderne keuken die zich beperkt tot de puur noodzakelijke essentie. Geen poespas of tierelantijntjes, alles is strak en functioneel. Hebben we het over modern, is dit toch wel een schoolvoorbeeld. Door in dit geval te kiezen voor een warme houten vloer, geef je de keuken toch nog iets persoonlijks mee. Anders wordt hij misschien toch iets te kil.

Materiaalkeuze

Familiehuis, Amsterdam Zuid Moderne keukens van Binnenvorm Modern
Binnenvorm

Familiehuis, Amsterdam Zuid

Binnenvorm

En tot slot nog de materiaalkeuze van een moderne keuken. We noemden eerder al een paar materialen, bijvoorbeeld staal of natuursteen. Eigenlijk kan je min of meer alle kanten op, maar zorg er wel voor dat het kwalitatief goed is en daardoor een luxe uitstraling heeft. Verder moeten moderne keuken stras zijn, dus geen handvaten of grepen aan de keukenkastjes en zo min mogelijk poespas. En voor je het weet heb je je eigen moderne droom keuken.

Meer stoere en moderne keukens kun je hier bekijken. Deze professionals kunnen je helpen bij het uitzoeken van je eigen exemplaar. En in dit Ideabook lees je meer over een bijna onmisbaar onderdeel van de moderne keuken: het kookeiland.

Hou jij van moderne keukens en welke uit dit Ideabook bevalt je het best? Laat het ons in de comments weten.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!