Fouten die Je Niet Mag Maken in de Tuin

Tiewen Visser Tiewen Visser
Nieuwbouw gezinstuin, Dutch Quality Gardens, Mocking Hoveniers Dutch Quality Gardens, Mocking Hoveniers Moderne tuinen
Loading admin actions …

Onze tuin is erg belangrijk want hier komen we gezellig samen maar ook een plek waar we een stukje groen in de betonnen jungle kunnen vinden. Het is echter wel belangrijk om veelgemaakte fouten in het onderhoud en de inrichting van onze tuin niet over het hoofd te zien. In dit artikel behandelen we daarom een aantal fouten die je zeker niet mag maken in je tuin.

Het verkeerde gras kiezen

Hoewel we niet vaak gras hebben, is het zeker aan te raden om het in de tuin te leggen. Hoewel we een zeer droge zomer achter de rug hebben, is het zo dat we steeds vaker stortbuien te verduren krijgen die moeilijk weg kunnen. Gras kan helpen dat water te stroomlijnen. Hoewel kunstgras ook waterdoorlatend is, moet je bij de aanleg wel rekening houden met het feit dat kunstgras erg warm kan worden in de zon. Bij 30 graden kan je kunstgras zomaar 60 graden aanvoelen, waar echt gras gewoon 30 graden blijft! Maar ook als je kiest voor echt gras moet je rekening houden met het feit dat je het moet onderhouden, mits je natuurlijk van lekker rommelig en hooggroeiend gras houdt. Aan jouw de keuze.

Te weinig schaduw in je tuin

Op welke plek je ook zon mag hebben in je tuin, het is evenzo belangrijk om veel schaduw te hebben om veilig en bedekt te zitten in je tuin. Met name in de middagzon kan te veel UV-straling schadelijk en gevaarlijk zijn. Je kunt bijvoorbeeld een zonnescherm ophangen of een boom planten in je tuin, waardoor je lekker beschut zit. Ook het terras op een goede plaats zetten ten opzichte van je huis kan helpen om schaduw optimaal te benutten.

Niet investeren in een goede schutting

Erfgrenzen en schuttingen zijn van enorm belang voor je tuin. Hiermee kun je jouw woning en die van de buurman van elkaar gescheiden houden. Het is echter belangrijk te investeren in een stevig materiaal dat lang meegaat. Er zijn tal van zwakke en fragiele schuttingen te koop die misschien op de korte termijn beschutting bieden, maar bij een harde wind of storm schade kunnen lijden. Ook investeren in een heg kan een goed idee zijn.

Niet kiezen voor wintervaste planten

In principe kun je natuurlijk bloemetjes en andere kleine plantjes pas vanaf de lente laten groeien, zoals dat ook in de natuur gaat, maar sommige mensen kiezen voor het plaatsen van tropische of andere warmere temperatuur planten in hun tuin, waardoor ze rond de winter de planten naar binnen moeten verslepen, wat je huis voller maakt en zorgt voor meer gedoe. Je kunt dat voorkomen door te kiezen voor goede wintervaste planten.

Geen goed terras

Niet investeren in een goede plaats voor je tuinmeubels is een slecht idee. Leg een vlonder, een serre of gewoon met steen aangelegd terras aan met voldoende ruimte voor je tafel en stoelen.

Snoeien zonder kennis

Ga nooit in je tuin aan de gang met snoeischaren, grasmaaiers en onkruidverdelgers zonder te weten wat je doet. Lees je in of schakel een erkende hovenier in als je problemen of vragen hebt over het onderhouden van je tuin.

Wat vind jij belangrijk in een tuin?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine