Geef Je Spullen een Plaats in Huis met Verborgen Opbergideeën en Ontwerpen

Tiewen Visser Tiewen Visser
black&white, formanufaktura formanufaktura Moderne gangen, hallen & trappenhuizen Zwart
Loading admin actions …

Het opbergen van spullen vergt soms enige creativiteit in huis. Het is echter wel een geweldige manier om je huis opgeruimd en netjes te houden. Vooral als je spullen op een zogenoemde verborgen of anderzijds creatieve manier kunt opbergen. In dit artikel gaan we dieper in op enkele van deze mogelijkheden. We behandelen de slimste, handigste en beste opbergmogelijkheden voor verschillende soorten ruimtes. Dus doe er je voordeel mee, de volgende keer dat je spullen slim wilt opbergen.

Bankje is kastje

Het is en blijft een simpele truc die ons maar doet blijven verrassen. Een bankje functioneert als opberger. Je kunt bijvoorbeeld een bankje bij je eettafel plaatsen met een klep onder het zitgedeelte voor veel opbergruimte, bijvoorbeeld voor speelgoed. Je kunt ook een bankje in je gang of hal zetten om daar schoenen of andere spullen in te stoppen. Het is helemaal aan jou om te bepalen hoe een bankje met opbergruimte past in je woning, maar het bespaart zeker te weten een hoop ruimte.

Lades in tafels

De eettafel of koffietafel zijn vaak geen plaatsen waar je spullen opbergt, althans, niet meer. In het verleden was het echter populair om lades in de tafel te hebben en eerlijk gezegd is dat nog steeds super handig vinden wij! 

Uitschuifbare kasten

Of het nu voor flesjes olie en azijn in de keuken is of voor schoenen zoals hier, kasten die je verticaal kunt uitschuiven zijn een briljante uitvinding die ons leven aangenaam en makkelijk maakt. Vooral voor spullen die dieper opgeborgen moeten worden is uitschuiven de perfecte techniek veel op te kunnen bergen op een verborgen plaats.

Horizontale verborgen lades

Lades zijn makkelijk, maar je wilt ze misschien lang niet altijd zien. Gelukkig is er een oplossing daarvoor: uitschuifbare lades die achter een gewone kastdeur zijn verstopt zodat alles er lekker minimalistisch en ordentelijk uitziet.

Kast onder een schuin dak

We zijn gek op deze oplossing omdat hij zo ontzettend voor de hand ligt, maar lang niet altijd wordt toegepast. Een kast onder een schuin dak plaatsen is de perfecte oplossing omdat je vaak op zolders zulke ruimte over hebt en lang niet altijd weet wat je ermee kunt doen. Een kastenmaker weet gelukkig altijd raad!

Bureau of kastje?

Een bureau in huis is altijd fijn om thuis op te werken of te gebruiken voor andere doeleinden. Het kan echter lastig zijn dat meubel ergens te plaatsen. Gelukkig zijn er tal van oplossingen voor. Eentje daarvan is het bureau combineren met een ander meubelstuk, zoals een kastje, waardoor je met een eenvoudige uitklapbare tafel zo een bureau in de kamer hebt getoverd.

Hang je fiets op

OK, dit is geen verborgen manier van opbergen, maar wel een hele bijzondere. We zijn bij Homify dol op het opbergen van fietsen door ze aan de muur te hangen. Het geeft je kamer een stoere en zelfverzekerde uitstraling. Combineer dit bijvoorbeeld met een stoere betonmuur of een wit gespoten muur van baksteen.

Kasten in de muur

Muurkasten waren vooral in de jaren 60 en 70 populair in flats, maar waarom zou je ze niet weer toepassen in je woning? Het is namelijk erg makkelijk om veel op te bergen!

Heb jij verborgen opbergruimte thuis of een andere slimme opbergoplossing?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine