Alles Over Kantoorinrichting, Meubilair Ontwerpen en Ideeën

Tiewen Visser Tiewen Visser
Pallet inrichting kantoor, Meubelen van pallets Meubelen van pallets Industriële studeerkamer Hout Hout
Loading admin actions …

Kantoor aan huis, thuiswerken of een kleine zaak die je zelf wilt inrichten voor je personeel. Het inrichten van een kantoor is lange tijd niet bepaald een zaak geweest waarin we ons erg verdiept hebben, de laatste jaren neemt de aandacht voor het kantoor wat toe. Dat komt mede doordat we veel hebben thuis gewerkt maar ook omdat er door managers in bijvoorbeeld het Amerikaans Sillicon Valley, goed nagedacht wordt over de inrichting van kantoren en de ideale omstandigheden op de werkvloer, is er opeens weer aandacht voor kantoorinrichting. In dit artikel willen we dieper ingaan op verschillende stijlen voor een kantoorinrichting, meubilair ontwerpen en andere ideeën voor het kantoor. Dat kan dus zowel het kantoor thuis zijn, als een ‘echt kantoor’ ergens in een pand.

Keep it simple

Bij een kantoor aan huis denken we al snel aan een apart kamertje een enorm bureau en kasten vol ordners en boeken. Maar niet iedereen heeft daar de ruimte voor. Soms moeten we roeien met de riemen die we hebben. Een bureau in de slaapkamer of een uitklapbaar bureau kunnen  daarbij bijvoorbeeld helpen.

Keukenkastjes als opbergruimte

Spullen opbergen in een kantoorruimte kan nogal lastig zijn. We kennen misschien wel die klassieke archiefkasten van vroeger. Wil je de ruimte voor bepaalde papieren ideaal benutten? Denk dan eens aan keukenkastjes die je ophangt.

Nog meer opbergruimte

Deze kastenwand is weer een ander voorbeeld van het zo goed mogelijk benutten van de gegeven ruimte in een kantoor. 

Geef de wand smoel

Maak een wand in je kantoor mooier met bijvoorbeeld fotobehang. Een kantoor kan al snel een beetje leeg en saai aanvoelen met witte muren, fotobehang kan net eventjes dat extra beetje pit in je kantoortje brengen.

Speel met materialen

Vergaderruimte

Een lange tafel, veel lampen en goede stoelen, meer heeft een goede vergaderruimte echt niet nodig.

Plafond en muur hetzelfde

Een ander leuk idee voor je kantoorinrichting is bijvoorbeeld het doortrekken van kleuren, lijnen en vormen van de muur naar het plafond. Durf vooral wat meer te doen in een kantoor, omdat het best wat spannender en minder rustig mag ogen dan een gewone huiskamer.

Maak het chic en huiselijk

Ja, je kunt best wat meer experimenteren met vormen, materialen en spullen in een kantoor dan in je gewone huiskamer, maar zorg er ook zeker voor dat je je kantoor aan de andere kant huiselijk uit laat zien. Kantoren die niet huiselijk zijn kunnen namelijk zeer steriel ogen en dat kan de werksfeer bijvoorbeeld sterk beïnvloeden. Dus kies voor planten, mooie meubels en frisse kleuren op de muren in je kantoor.

Open office? Nee glas

De kantoortuin of open office is de laatste decennia sterk opgekomen, maar werd niet door iedereen even enthousiast ontvangen. Te veel geluiden, overlast en te weinig privacy werden vaak genoemd als klacht van werknemers. Glas kan echter de sfeer van een open office geven, zonder bijvoorbeeld het probleem van storend geluid het werken te veel te laten hinderen.

Hoe zou jij je kantoor inrichten? Laat het ons weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!