Laat Je Betoveren: Inspirerende Nederlandse Interieurarchitectuur

Tiewen Visser Tiewen Visser
Jobsveem, Mei architects and planners Mei architects and planners Industriële woonkamers
Loading admin actions …

Nederland is een bijzonder land vol schitterende architectuur. Denk alleen al aan steden als Haarlem en de grachtenpanden in Amsterdam. Maar we hebben natuurlijk ook de Amsterdamse school en andere schitterende periodes vol architecturale pracht gekend. Ook binnenshuis experimenteren wij Nederlanders er op los. We zijn zelfs zo gek op interieurdesign, dat we op Tweede Paasdag de meubelboulevard bezoeken. Maar wat zijn interieurontwerpen die van een andere orde zijn? Met andere woorden: welke interieurontwerpen zijn buitengewoon?

Stoer en strak

De laatste jaren grijpen we in onze interieurs steeds vaker naar stoere materialen, strakke vormen en simpele lijnen. Dat is mede ingegeven door de trend van industriële interieurs en andere moderne trends. Betonvloeren, grof hout en leer worden veel gebruikt. De laatste jaren zien we echter Scandinavische trends, in zachte kleuren, weer wat meer terugkomen en vermengd worden met deze typische robuuste woonstijl.

De woonboot

Wat is er nou Hollandser dan een woonboot? Deze boot is ingericht in een vintage stijl met groen linoleum op de vloer, voor een moderne twist.

Kubistisch modern

Onder de vlag van minimalisme, zien we steeds vaker zeer strak ingerichte woningen, waarbij rechte vormen en egale monochrome gietvloeren een belangrijke rol spelen. Dat laatste komen we vaker tegen in dit artikel.

Modern chic

We blijven bij modern, want dat is wat de klok slaat tegenwoordig. Dit mooie moderne huis is zowel chic als minimalistisch en krijgt vooral allure door het bijzondere dak.

Modern met vintage twist

Een andere twist die je aan modern kunt geven is vintage. Een strak interieur met bijvoorbeeld tweedehands meubels of oude spullen, combineert fantastisch.

Allure

Interieurs op het platteland of in grotere oudere huizen in Nederland hebben vaak een bepaalde allure die verloren zou gaan als je alles minimalistisch en strak inricht. Dit interieur laat echter zien hoe het ook kan.

Hipster

Dit interieur kenmerkt zich door veel verschillende trends, die we vooral herkennen van bijvoorbeeld hipsterkoffietentjes in de grote steden. Strakke witte tegeltjes en grove kapotte muren blenden perfect samen met design en vintage.

Beton cire

Een materiaal dat in moderne interieurs voor een WAUW-effect kan zorgen is beton cire. Het is geen echt beton, maar een namaakversie waarbij kleine laagjes op elkaar worden gelegd voor een beton-achtig effect. Het is een stuk beter bestand tegen water bijvoorbeeld en daarmee ideaal voor keukens of de badkamer.

Natuurlijk en modern

Door een modern interieur vol witte muren, staal en beton te combineren met veel hout en planten ontstaat een zeer bijzonder maar ook spannend geheel van structuren en vormen.

Delfts Blauw

Voeg in je moderne interieur eyecatchers toe. Denk aan een wand met posters, een schildering op de muur of bijvoorbeeld deze schitterende tegeltjes in de stijl van klassiek Delfts Blauw.

Houten dak

Dit schitterende interieur is ontworpen met een mooi houten dak, witte vloeren en veel verschillende strakke vormen en materialen die het geheel afmaken.

We sluiten hiermee onze reis langs moderne en schitterende interieurs in Nederland af. Het mag duidelijk zijn dat we de laatste jaren kiezen voor strak en modern maar dat we daar ook mee durven te spelen. De meeste interieurs in Nederland zijn echter nog altijd klassiek. Maar ook die stijlen kunnen goed samengaan met modern. 


Welke stijl interieur vind jij mooi?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine