Less is More: Deze 17 Prachtige Designs zijn het Perfecte Bewijs!

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Project Glasshouse, Proest Interior Proest Interior Minimalistische slaapkamers
Loading admin actions …

Of je nu een badkamer, woonkamer, keuken of volledige woning gaat inrichten, je hebt ongetwijfeld al enkele ideeën in je hoofd over hoe de ruimte er moet uitzien. Meestal willen we uitpakken met de beschikbare plaats die we hebben (zeker als het een relatief grote woning is), maar toch moet je twee keer nadenken vooraleer je je woning of kamer gaat inrichten met vele verschillende kleuren, meubelstukken en accessoires. In de meeste gevallen geldt namelijk ‘less is more’. Wil je graag weten waarom bijna elke interieurontwerper deze regel in acht neemt? Wel, kijk dan zeker eens naar deze 17 fantastische voorbeelden want die bewijzen dat telkens op een unieke, oogverblindende en inspirerende manier.

Simplicity is key

“Simplicity is key”. Dat is ongetwijfeld het mantra bij het ontwerpen van een ‘less is more’ design. Het doel is om het maximum te halen uit een klein aantal meubelstukken, kleuren, etc. Ga voor een minimalistische stijl, kies eenvoudige meubels (die bij voorkeur gemaakt zijn van hout en andere natuurlijke materialen) en houd het algemeen design zo eenvoudig mogelijk door bijvoorbeeld veel wit te gebruiken. 

Natuurlijk licht is een must-have

Om ervoor te zorgen dat je je woning niet vol moet zetten met lampen, spots en verlichting om het nodige licht in huis te halen, moet je er zeker voor zorgen dat je kunt rekenen op natuurlijk licht. Dit licht is zeer gemakkelijk en goedkoop te bekomen en het doet wonderen voor je interieur en gemoedstoestand. Wie wordt er nu niet vrolijk van het warme zonnetje in huis?! 

Creëer een gevoel van openheid en vrijheid met lange meubels

Ga je nieuwe meubels in je open woonkamer of keuken zetten? Dan raden wij aan om te kiezen voor een lang kookeiland of een lange sofa. Lange meubels zorgen namelijk voor meer vrijheid, luchtigheid en een luxueuze uitstraling dan kortere exemplaren. Lange en smalle meubels zorgen ervoor dat de ruimte langer en ook nonchalanter oogt.

Minimalistisch en donker

Als je aan een minimalistische woning denkt, dan denk je ongetwijfeld aan lichte kleuren, maar wist je ook dat dat je gerust donkere kleuren kunt gebruiken voor een ‘less is more’ design. We raden aan om vooral grijs te gebruiken om deze tint niet te donker is (want anders kan de kamer een te benauwend gevoel uitstralen), maar ook niet te. Durf te spelen met verschillende grijstinten om zo’n minimaln unieke look te creëren. Deze stijl is vooral geschikt voor in de woonkamer of slaapkamer. Als je dan toch wat meer kleur in de ruimte wilt halen, kies dan voor een kleurrijke pièce de résistance.

Hou de muren relatief strak

Ja, een schilderij brengt direct meer leven in de kamer en ook de vele familiefoto’s laten de woning er in een, twee, drie levendiger uitzien. Het gebruik van schilderijen of foto’s is zeker niet afgeraden, maar probeer het aantal toch te beperken. Als je de muren te vol hangt, dan wordt je huis minder gezellig. Heb je het geluk dat je woning kan rekenen op de esthetische elegantie van een bakstenen muur of prachtige houten balken? Laat de uniekheid van die muren dan perfect tot hun recht komen door het gebruik van wanddecoratie te beperken.

Het werken met een kleur hoeft niet saai te zijn

Je denkt misschien dat het gebruik van een kleur ervoor zorgt dat je direct een saai en niet-inspirerend design creëert. Wel, dit alles behalve waar! Als je voor een neutrale tint gaat zoals beige of (gebroken) wit ziet de kamer er niet alleen groter uit, maar ook nog rustgevender. Om die nog meer leven in te brengen, moet je opteren voor stoelen of meubilair die een samenhangend kleurenpalet vormen met elkaaren met het wit.

Een minimalistisch en multifunctioneel design

Als je in een uiterst moderne woning woont, dan heb je meestal een open woonruimte en plaats genoeg om het ontwerp van je dromen te creëren. Je kunt als je dit wenst, gaan voor een dynamisch design maar ook voor een ‘less is more’ ontwerp zoals dit. De glazen douchewand wordt niet alleen gebruikt als onderdeel van de douche, maar ook als afscheiding tussen de douche en de wasbak om een gevoel van privacy te creëren. 

Voldoende rust en ademruimte

Het is van cruciaal belang dat je je woonkamer niet overvol zet, want anders kan dit je nachtrust beïnvloeden. Hou dus de hoeveelheid rommel uit die kamer door dit design toe te passen. Ga voor een bed, een paar nachtkastjes, een kleerkast en een kale muur met een of twee lampjes. Het klein aantal benodigdheden en de grootte van je slaapkamer zorgen voor de rust en ademruimte

Nog een prachtig minimalistisch design

Wil je graag een mooie, minimalistische inrichting creëren? Dan moet je zeker eenvoudige meubels, simpele accessoires en het gebruik van lichte kleuren in je achterhoofd houden. Wil je graag zelf zo'n wondermooie minimalitische woonkamer ontwerpen? Dan moet je zeker eens een van onze professionals inschakelen.

Zwart en wit is de ultieme combinatie

De ultieme combinatie van kleurcontrasten is nog steeds zwart en wit en zelfs als je voor een ‘less is more’ ontwerp gaat, moet je deze combinatie in je achterhoofd houden. Deze kleurencombinatie is namelijk al jarenlang verbonden met minimalistische stijl en dat zie je ongetwijfeld als je naar dit voorbeeld kijkt. We raden aan om, als je voor zo’n design gaat, meer kleur toevoegt in de vorm van bloemen en planten in kleurrijke plantenbakken.

Werken of studeren was nog nooit zo gemakkelijk

Als je van thuis uit werkt of studeert, is het belangrijk dat je het kantoor of de studeerruimte op een rustgevende en ‘less is more’ manier inricht. Als je namelijk te veel spullen in de kamer zet, dan kun je je minder goed concentreren en zal je sneller afgeleid zijn. Hou het daarom dus net iets strakker en opener. Kies bijvoorbeeld voor witte muren die voor rust zorgen en een stoel met een kussen zodat je op een comfortabele manier kunt werken. Dankzij een ingebouwde boekenkast zoals in dit voorbeeld of zwevende boekenplanken wordt er nog meer ruimte gecreëerd aangezien er geen boekenkasten of rekken geplaatst moeten worden.

Voeg zeker wat groen toe

Het maakt niet uit of je voor een zwart-wit design gaat of voor eentje met wat meer kleur, weelderige vegetatie is altijd een goede optie. De planten en bloemen zorgen niet alleen voor meer kleur, maar ook voor een rustgevende uitstraling en dat de lucht in je woning gezuiverd wordt. Hierdoor woon je in een gezonde en relaxte omgeving. Wat wil je nog meer?!

Eentje voor de romantische zielen

Wil je graag een ‘less is more’ ontwerp creëren dat rust en romantiek uitstraalt? Dan moet je vooral hout en natuurlijke materialen gebruiken in je woning. Hout zorgt namelijk direct voor een romantische, warme en gezellige sfeer en is ook perfect te combineren met verschillende interieurstijlen. Om het in hout-thema te blijven, moet je ook zeker opteren voor een open haard want die tilt de gezelligheid en warmte naar een nog hoger level. Wil je graag weten hoe je je woning nog romantieker maakt? Check dan eens deze ideeën voor romantische decoraties in huis.

Rust en slaap vooropgesteld in deze slaapkamer

Als je naar deze slaapkamer kijkt, dan zul je ongetwijfeld meteen onder de lakens willen kruipen. De heldere witte muren, het gebrek aan rommel, het klein aantal functionele en prachtige meubels en het wonderbaarlijke uitzicht zorgen voor de ultieme nachtrust en de perfecte slaapkamer. 

Byebye klassieke deuren, hello schuifdeuren

Bij een ‘less is more’ design staan openheid en eenvoud centraal en die aspecten kun je nog meer kracht bijzetten door schuifdeuren te gebruiken. Dankzij deze deuren kun je nog steeds rekenen op de nodige privacy en rust, maar ook op de ruimte en openheid als je ze open laat staan. Een open schuifdeur oogt ook minder rommelig dan een openstaande deur.

Uiterst tof terras

Heb je een terras of een klein balkon en wil je het op een ‘less is more’ manier inrichten? Dan is dit design zeker iets voor je. Hou het eenvoudig door een minimalistische tafel en stoelopstelling en zorg voor een uniek en comfortabel design door het gebruik van de prachtige kussens en eventueel een vloerkleed. Het is ook aangeraden om een of twee plantjes op je terras te zetten die voor kleur en rust zorgen.

Bescheiden maar toch betoverend

Denk je toch nog altijd dat een keuken groot moet zijn? Laat die ‘less is more’ idee je dan overtuigen van het tegendeel. Je hebt nog steeds de nodige kookbenodigdheden en chique keukenmeubilair en door de afwezigheid van te veel spullen kun je op een rustgevendere manier koken en genieten.

Welk design vind je het mooist? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!