Waarom Decoratieve Planten Je Gelukkiger Maken

Tiewen Visser Tiewen Visser
Paisagismo de Interiores em Escritório, Urban Jungle - Plantas e Projectos Urban Jungle - Plantas e Projectos Bedrijfsruimten
Loading admin actions …

Heb je geen planten in huis? Dan zou je daar volgens ons snel verandering in moeten brengen. Planten kunnen je levensgeluk namelijk sterk beïnvloeden. Hoe dat werkt? Lees snel verder om te ontdekken wat planten allemaal kunnen doen.

Planten geven zuurstof

Wat kenmerkt een plant? Juist, het zet CO2 om in zuurstof en zuurstof hebben we nodig om te ademen. Een huis vol planten is dus letterlijk een huis vol zuurstof. Het is een heerlijke manier om je dag door te komen. Dus daarom is het aan te raden om planten in je huis te halen en beter en fijner te kunnen ademhalen.

Planten zien er leuk uit

Wat geeft geluk? Precies, de aanblik van iets leuks. Dus waarom geen plantjes in huis halen die je gelukkiger maken en een leuke aanblik geven in je woning? Planten kunnen bovendien op allerlei plaatsen worden gezet. Niet alleen in het raamkozijn, maar ook op de grond (een palm bijvoorbeeld) of op een plank (denk aan een klimop). Daarnaast kunnen planten ook op een kleine verhoging worden geplaatst zoals een krukje of natuurlijk in een mandje aan het plafond. Het is helemaal aan jou hoe je de planten wilt ophangen, plaatsen en sorteren.

Planten geven betere luchtvochtigheid

De luchtvochtigheid in huis lijkt iets onbelangrijks, maar te weinig vocht in huis, kan je flinke dorst en hoofdpijn geven. Het is fijn dat we geïsoleerde woningen hebben, zodat we minder hoeven te stoken, maar het neemt wel de lucht van buiten weg. Daarom is kiezen voor planten om op een natuurlijke wijze de luchtvochtigheid te regelen een goed idee.

Planten zuiveren de lucht

Planten zijn echte luchtzuiveraars. Ze kunnen giftige dampen, van verf, meubels of wat dan ook, omzetten in schone lucht. Planten zijn daarom onmisbaar om je lucht vrij te houden van allerlei dampen en frisse, vochtige zuurstof in te ademen.

Je slaapt beter met planten

Omdat de lucht zuiverder is, er meer CO2 is en je daarom beter ademt, is je slaap ook beter en omdat je nachtrust beter is, heb je ook minder last van kwaaltjes en op de lange duur ook minder last van stress, hart- en vaatziekten en andere narigheden. Planten maken je dus aantoonbaar gelukkiger. Bovendien heb je ook een betere concentratie door al deze positieve bijwerkingen van planten waardoor je ook weer beter kunt werken en waardoor je minder hoeft over te werken als je bijvoorbeeld thuis werkt en targets probeert te halen.

Natuur geeft je plezier

Natuur is natuurlijk gelukt. Dus waarom zou je dat stukje geluk niet naar je woning halen als dat kan? Met kamerplanten of een heuse Urban Jungle haal je in een handomdraai planten naar je woning en daarmee de natuur. Probeer misschien ook een verbinding te maken tussen je tuin, met gras en bloemen en je woning door een grote serre te plaatsen, waardoor je de tuin beter ziet en buiten naar binnen haalt en andersom. Er zijn tal van manieren om dit te bewerkstelligen. Praat er bijvoorbeeld over met een hovenier of een interieurontwerper. Je zult versteld staan van de mogelijkheden die er zijn.

Heb jij thuis kamerplanten?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine