Er is Weer Aanbod van Energie Contracten; Waar Moet Je op Letten?

TYCHO VAN MEIJEREN TYCHO VAN MEIJEREN
Er is weer aanbod van energie contracten; waar moet je op letten?, Press profile homify Press profile homify Trap
Loading admin actions …

Het hebben van een goede energieleverancier is een van de meest essentiële zaken als je een eigen huis hebt. Hierbij maakt het niet uit of je een huis hebt gekocht of als je een huis huurt. Zonder een energieleverancier heb je geen gas en licht in huis en zonder gas en licht heb je geen licht, warm water en kun je ook niet koken. Een energiecontract kun je dus zeker niet missen. Heb jij al een tijd hetzelfde contract? Dan kan het tijd zijn om je horizon te verbreden. Je kunt zo namelijk wat centjes besparen. Heb jij al eens geprobeerd om over te stappen, maar zag je door de bomen het bos niet meer? Of wil je nu overstappen en vind je het fijn om tips te hebben? In dit artikel zullen wij je hier meer over vertellen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Vergelijk energieleveranciers

Als je al enige tijd hetzelfde energiecontract hebt dan is het raadzaam om te kijken of dit contract nog bij je persoonlijke wensen en behoeften aansluit. Doordat de gasprijzen nu heel wisselend zijn, hebben veel leveranciers lekkere aanbiedingen waar je van kunt profiteren. Wanneer je voor een lange periode bij dezelfde leverancier zit kun je heel wat geld mislopen. Zo verandert de dagwaarde telkens en bieden verschillende leveranciers andere bedragen en voorwaarden. Gelukkig kun je tegenwoordig energie vergelijken 2022. Dit kun je doen alle energieleveranciers op jouw postcode tegen elkaar af te zetten. Hierbij is het goed om te weten dat de vergelijkingen online 100% onafhankelijk gedaan worden. Houdt er rekening mee dat de goedkoopste leverancier er niet is. Echter kun je wel de goedkoopste leverancier voor jouw situatie uitkiezen. 

Een variabel contract of een vast contract

Tijdens je zoektocht naar een passende leverancier zul je voor jezelf moeten nagaan of je een vast of variabel energiecontract wilt. In de essentie houdt dit in of je liever een vast contract wilt of als je een contract wilt hebben voor onbepaalde tijd. Beide contracten hebben voor- en nadelen. Een variabel contract kun je elke maand opzeggen en een vast contract niet. Het fijne aan een vast contract is dat je maandelijkse energierekening gelijk blijft, terwijl dit bij een variabel contract juist varieert. Zo zijn er meer voor- en nadelen verbonden aan beide type contracten. Je kunt echter voor jezelf nagaan welk contract jouw voorkeur heeft.

Top beoordeelde energieleveranciers

Wanneer je gaat vergelijken is het natuurlijk fijn om een indicatie te hebben van leveranciers die goed beoordeeld zijn. Daarnaast is het belangrijk om te letten op de duurzaamheid van een leverancier. Zo kun jij een bijdrage leveren aan de gezondheid van mensen op aarde en het welzijn van onze planeet. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat de prijzen schappelijk zijn voor jouw situatie.  Momenteel is Vattenfall het beste op beoordeeld als een top energieleverancier, omdat zij in Nederland 100% duurzame energie leveren, de beste prijzen hebben en mensen van goede klantenservice voorzien. De tweede positie neemt Greenchoice in. Zij stimuleren het gebruik van energie. Daarnaast streven zij er ook naar om goede service aan hun klanten te bieden. Tot slot staat Eneco op de derde plek in de lijst van topleveranciers. 

Kortom, om geld te besparen op je energierekening is het goed om leveranciers met elkaar te vergelijken en over te stappen als je huidige contract niet meer bij je situatie past. Dit kun je tegenwoordig makkelijk online doen. Wanneer je een contract gaat afsluiten zul je erop moeten letten of je een vast contract boven een variabel contract prefereert of andersom. Dit is geheel afhankelijk van je persoonlijke wensen en behoeften. Tot slot is het fijn om te weten welke leveranciers momenteel goed beoordeeld zijn. Deze zijn Vattenfall, Greenchoice en Eneco. Al deze energieleveranciers bieden groene energie, kwaliteit klantenservice en goede prijzen.


Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine