Unieke Corridors: Dit Zijn de 12 Mooiste Ontwerpen!

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
interior mx, Loek van Walsem Fotografie Loek van Walsem Fotografie Moderne gangen, hallen & trappenhuizen
Loading admin actions …

Als je je slaapkamer, badkamer, keuken, etc. gaat ontwerpen en inrichten, dan heb je meestal ruimte genoeg om je droomkamer te designen. Je kunt ervoor kiezen om elke kamer een unieke uitstraling te geven of om een geheel ontwerp te creëren. Bij het inrichten van een corridor of hal ligt dit iets anders. Daarbij is het namelijk belangrijk om het geschikt ontwerp te creëren dat aansluit bij alle kamers die naast de hal liggen. Omdat de gang meestal ook smal is en naar alle waarschijnlijkheid weinig natuurlijk licht krijgt, wordt het ontwerpen ervan net een tikkeltje moeilijker. Om ervoor te zorgen dat je de hal op de juiste manier inricht, geven we je hier 12 tips en de meest prachtige corridors mee.

Tips voor het perfect ontwerpen van je corridor – Deel 1

Bij het inrichten van je corridor zijn er enkele aspecten waar je rekening mee moet houden omwille van de beperkte ruimte en rechthoekige vorm. Zo kun je gang meteen veel levendiger maken door: 

• Ruimte en diepte te creëren met verschillenden tinten: Verf de muren in een donkere kleur en opteer voor een lichtere tint aan het einde van de hal. Op deze manier creëer je namelijk de nodige diepte.

• Verschillende accessoires te gebruiken: Meestal hangen we een kapstok in de hal of plaatsen we er een schoenenrek in, maar toch verdient de hal net dat tikkeltje meer. Zo moet je zeker eens overwegen om verschillende accessoires zoals de sfeerverlichting, een grote plant en een prachtig meubelstuk te gebruiken om de ruimte nog gezelliger te maken.

Tips voor het perfect ontwerpen van je gang – Deel 2

Er zijn ook nog meer tips die we je kunnen meegeven. Zo is het belangrijk dat je deze fouten vermijdt en dat je steeds:

• Genoeg opbergruimte voorziet: Een net huis zorgt voor een rustgevend gevoel en ook een propere hal draait bij een relaxte sfeer. Zorg er daarom voor dat de hal opgeruimd is door niet alleen kapstokken te plaatsen, maar ook door bijvoorbeeld een kast met planken te installeren waarin je je schoenen, tassen, sleutels, etc. kunt plaatsen.

• Voor het nodige licht zorgt: Je moet ervoor zorgen dat je niet teveel of te weinig licht in de hal komt. Omdat de hal vaak donker is en bijna geen natuurlijk licht krijgt, moet je genoeg lichten plaatsen. Maar houdt het aantal lichten beperkt, want anders kan de gang net iets te overweldigend worden. 

Een kleurrijk paradijs

Als je naar dit voorbeeld kijkt, merk je direct waarom dit ontwerp enorm populair is. Je ziet hoe dat er gekozen wordt voor geel dat, net zoals oranje, een warme kleur is. Zo’n tint zorgt ervoor dat de hal direct een warm en vrolijk gevoel uitstraalt, waardoor de ruimte minder koel en koud aanvoelt. Of je nu een van die warme kleuren of een andere tint wilt gebruiken, je kunt altijd meer kleur in je gang halen door kleurrijk behang, veelkleurige verf of accessoires in verschillende kleuren te gebruiken. 

Unieke colour blocking

Bij het inrichten van je hal is het ook belangrijk om in te spelen op de grootte en vooral lengte van de ruimte. Is je gang lang en wil je die er korter laten uitzien? Maak dan verschillende 'vakjes' waarmee je je gang gaat onderverdelen. Het ontwerpen van die onderverdelingen hoeft zeker niet saai te zijn, want die vakjes zijn namelijk perfect voor colour blocking. Je geeft elke onderverdeling een andere kleur en dankzij die grote kleurblokken krijgt de hal meteen een eigentijdse en creatieve uitstraling. Als je een echt dynamisch ontwerp wilt creëren, kies dan voor levendige en uitgesproken tinten. Als de hal relatief klein is en je die groter wilt laten lijken, dan is het installeren van spiegels een must.

Strakke stoere hal

Wil je je hal direct veel meer rock ’n roll laten uitstralen? Dan moet je opteren voor eentje in een industriële stijl. De robuuste look van zo’n ruimte en de donkere kleuren en materialen zorgen ervoor dat de hal direct een stoere vibe krijgt. Hier zie je hoe die donkerheid en stoerheid verkregen worden door het gebruik van zwarte deuren, donkerkleurige accessoires, witte tussenscheidingen en glas.

Pittoreske landelijke uitstraling

Als je meer te vinden bent voor een landelijke hal, dan moet je zeker eens dit ontwerp aan onze interieurarchitecten tonen. Je merkt direct hoe hier de landelijke stijl, die je vroeger in boerderijen zag en nog steeds heel populair is, gecreëerd wordt door de hand van een houten tafel, houtkleurige kaders, spiegels en witte muren.

Op en top moderne vibe

Als je gasten ontvangt, dan zul je ongetwijfeld indruk willen maken op hen en om die indrukwekkendheid naar een hoger level te tillen, moet je absoluut eens overwegen om de hal in een modern jasje te steken. De moderne stijl, die vooral gebruikt wordt in lofts in New York, staat vooral bekend omwille van het strak design, minimalistische stijlen en geometrische vormen. Om ervoor te zorgen dat je je gasten kunt voorzien van een gezellige entree, moet je zeker eens deze handige tips en prachtige designs ontdekken.

Gezellige, landelijke Franse stijl

Wil je een hal ontwerpen die je direct doet dromen van een trip naar de Provence? Kies dan voor een corridor in de Franse landhuisstijl. In zo’n stijl wordt de landhuisvibe gecombineerd met de Franse elegantie. Om die prachtig effect te bereiken, wordt er voornamelijk gebruik gemaakt van donkere houten meubelstukken, terracotta, stoffen banken, etc. Je kunt alles wat je doet denken aan het Franse platteland gebruiken.

Rustgevende Scandinavische hal

Het is belangrijk om een hal te creëren die rust uitstraalt en daarom raden wij sterk aan om een gang te ontwerpen in een Scandinavische landhuisstijl. Deze stijl wordt namelijk gekenmerkt door lichte kleuren, witte tinten, gestoffeerde meubels en een dekentje van lamsvacht. Als je een paar rieten opbergmandjes plaats op het rekje in de hal, dan til je de gezelligheid en rustgevend gevoel naar een nog hoger level.

Diep in de zee!

Net zoals groen of geel wordt blauw ook vaak aanzien als een rustgevende kleur. De tint wordt namelijk geassocieerd met het relaxt strandgevoel en de blauwe lucht. Om die ontspannenheid in huis te halen, moet je zeker overwegen om een hal te ontwerpen in de maritieme landhuisstijl. In een design zoals dit worden vaak witte meubelstukken of accessoires gecombineerd met lichtblauw. Om deze stijl een echte uniek touch te geven, moet je zeker enkele vakantiefoto’s inkaderen en die in gang hangen. 

Prachtige shabby chic hal

Ben je op zoek naar een stijl die vrouwelijkheid en romantiek uitstraalt? Dan is de shabby chic stijl eentje waar je absoluut voor moet gaan. Hier zie je hoe deze vibe gecreëerd wordt door het gebruik van DIY decoraties, tweedehands benodigdheden, antieke meubels en lichte kleuren.

Minimalistisch, impressionant design

Een minimalistisch design is niet voor iedereen weggelegd. Bij zo’n stijl mag je namelijk alleen maar de meest essentiële benodigdheden gebruiken en laat je overbodige accessoires het beste achterwege. Bij het inrichten van een hal is deze regel nog belangrijker. Als je een lichte en ‘lege’ ruimte creëert, dan straalt de hal namelijk veel meer ruimte uit, zeker als je nog een witte kleur of lichte tint gebruikt. Om de minimalistische hal perfect af te werken, raden wij om een glazen wand te gebruiken. Zoek een muur die geen draagmuur is en tover die om tot een glazen wand. Dankzij zo een muur komt er namelijk veel meer licht in de gang en wordt het ruimtelijker gevoel nog versterkt.

Welk ontwerp vind je het mooist? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine