Wat is Feng Shui voor Terrassen en Wat Kun Je Ermee?

TYCHO VAN MEIJEREN TYCHO VAN MEIJEREN
有明K邸, 庭のクニフジ 庭のクニフジ Moderne tuinen
Loading admin actions …

Feng Shui is een eeuwenoude leer uit China en gaat over de balans in ons leven en onze woningen. Hierbij spelen Ying en Yang een belangrijke rol. Dat zijn de tegenpolen. Bij Feng Shui werk je met die tegenpolen maar ook met energie. Het gaat om het vangen van energie en het laten stromen en werken van de juiste energie.

Feng Shui is met andere woorden een manier om balans te vinden in je huis, de opstelling van je meubels en de kleuren die je gebruikt. In de tuin speelt een aantal andere zaken een rol, maar er zijn ook enorm veel overeenkomsten tussen de manier waarop je je kamer inricht en de manier waarop je spullen in je tuin neerzet, de planten die je kiest en de manier waarop je tegelpad naar je schuur loopt.

In dit artikel behandelen we enkele manieren om Feng Shui in je tuin of op je terras aan te leggen en vertellen we je wat je vooral niet moet doen.

Beekjes, stenen en natuur

Feng Shui gaat over harmonie en waar vind je nu beter harmonie dan in de natuur? De tijd van strakke lijnen in je tuin is voorbij en het binnenslepen van natuurlijke materialen is een must. Beekjes kunnen bijvoorbeeld niet missen in een Feng Shui tuin. Dus leg een vijver aan of denk aan een waterval ergens in je tuin. Door mooie gestapelde natuurlijke stenen te gebruiken ontstaat een prettige omgeving om in de zitten, leven en tuinieren. Het is ook mooi om naar te kijken. Laat je bij Feng Shui ook zeker inspireren door Chinese culturen door bijvoorbeeld te zoeken naar Aziatische stenen of ornamenten voor in je tuin.

Geen geordend pad

Het pad waarop je loopt mag zeker te weten niet een geordend pad zijn. Het moet de energie volgen die in de natuur bestaat. Dat betekent dat natuurlijke lijnen van de paden in je tuin van een enorm groot belang zijn. Het is dus ook zaak geen tuintegels in rechte lijnen aan te leggen maar eerder te denken aan een tuin met grind, zand, gras en stapstenen waarover je van de ene naar de andere kant van de tuin kunt lopen.

Natuurlijke plantengroei

Zoals gezegd is natuurlijke energie belangrijk. Ook de energie van hout is van groot belang in je tuin. Zorg dus voor bloemen en planten die het hele jaar door groeien en misschien zelfs groen zijn. Zorg ook voor een energie in je planten door niet te veel te gokken op een soort, maar een levendige en biodiverse mix van planten te maken. Trek hiermee ook bijen en hommels aan bijvoorbeeld voor nog meer levendigheid en daarmee positieve energie. Zorg ook voor balans, zoals Ying en Yang door zowel te kiezen voor bloemen en planten met bladeren als kruiden, struiken en bomen. Alles kan en alles werkt.

Laat de natuur zijn gang gaan

Laat alles bloeien en groeien zoals het bedoeld is om de positieve energie volop haar gang te laten gaan in je tuin. Snoei en werk niet of nauwelijks bij en kies voor planten die uit zichzelf opkomen.

Geef vogels de ruimte in je tuin

Wees lief en zorgzaam voor vogels, met name als het na september weer koude wordt en het moeilijk wordt voor hen om eten te vinden. Je kunt vogels tellen en jezelf een positief gevoel geven voor positieve energie.

Meer weten over Feng Shui? Schakel een expert in of lees dit artikel.

Zou jij Feng Shui toepassen in je tuin en waarom wel of niet?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine