Voor de Liefhebbers van Accessoires: De Beste Decoraties met Planken aan de Muur

Tiewen Visser Tiewen Visser
Geuzenweg - October, 2020, Day Interior Day Interior Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Nederlandse interieurs lopen over van de decoraties. We zijn er gek op als Hollanders en versieren onze interieurs weelderig met schitterende spullen zoals planten, vaasjes, ornamenten, fotolijstjes en kaarsen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat in een Nederlands interieur. Om al die spullen een plaats te geven hebben we kasten nodig of… wandplanken. In dit artikel duiken we in op de beste vriend van accessoires: de wandplank.

De lange zwevende wandplank

Een moderne woning kan eigenlijk al niet meer zonder een lange zwevende wandplank. Dat betekent dat de steunen zijn weggewerkt in de muur. Met een zwevende wandplank creëer je op een speelse manier ruimte voor je spullen, zonder dat ze erg in de weg staan. Het helpt je ook om je accessoires te centreren in de ruimte. Iets wat interieurontwerpers je altijd zullen aanraden om te doen. Niets is zo hinderlijk als een huis dat is overladen met spullen in elke hoek. Kies dus een bepaalde plek, rond de tv bijvoorbeeld of een wat loze muur, voor het uitstallen van je favoriete spulletjes. 


Benut hoekjes met planken

Of het nu boeken of kleine potjes met een cactus zijn, het is altijd goed om hoekjes te benutten voor je spullen met planken. Deze hoek uit een open haard in een zeer gezellige kamer is benut als boekenplank.

Planken als uitsparing

Wil je echt iets spannends doen met wandplanken? Maak dan uitsparingen, zoals je eigenlijk vaak in je badkamer tegenkomt voor het opbergen van shampooflessen en zeep onder de douche. Met verschillende vakken in de muur kun je op een speelse manier verschillende accessoires die jouw karakter laten zien tentoonspreiden.

Plank voor lijstjes

Lijstjes ophangen is een heel gedoe. Je kunt ze tegenwoordig overigens ook aan de muur plakken, maar dat is desalniettemin toch een niet al te makkelijke oplossing. Een plank aan de muur hangen waarop je de lijstjes zet is echter een slimme oplossing en je kunt de afbeeldingen aan de muur er ook veel makkelijker mee wisselen als je ze beu bent.

Boeken, overal boeken

Het leuke aan boekenkasten en boekenplanken is dat je ze overal kunt plaatsen. In hoekjes, naast de deur, boven de deur of welke muur dan ook. Het zorgt altijd voor veel sfeer. Vind je boeken leuk maar vaak wat te kleurrijk? Denk dan eens aan het neerzetten van boeken met de kaft naar achteren en de bladzijden naar voren.

Hangende plankjes

Als we over wandplanken praten, kunnen we eigenlijk niet om een vintage interieur heen. In dit vintage, retro of industriële interieur worden hangende plankjes gebruikt aan de muur.

Kistjes als planken

Verf de kistjes in een kleur

Wil je de kistjes aan de muur integreren in je interieur? Denk er dan eens over ze in de kleur van je muur te verven. Op die manier blenden ze veel makkelijker mee in je woning en wordt het geheel een stuk rustiger.

Heb jij wandplanken thuis?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine