Hierna zul je het glas in huis NOOIT meer op de oude manier schoonmaken!

Stoa. Stoa.
Residência Jardim Marajoara, MeyerCortez arquitetura & design MeyerCortez arquitetura & design Moderne ramen & deuren
Loading admin actions …

Een van de meest gewilde eigenschappen van ramen en deur is natuurlijk hun transparantie. Natuurlijk eisen deze spiegelende oppervlakken een goede behandeling, zo nu en dan moet je ze gewoon het onderhoud geven waar ze recht op hebben. En het is zo eenvoudig! Als je het goed bijhoudt blijven ze stralend en schitterend. We gaan je laten zien hoe mooi de sfeer in je woning wordt door raampartijen en glaswanden. En er is veel keus: fotolijsten, ramen en deuren krijgen hun waarde juist door het glas. Hieronder nemen we met je door hoe je het glas in je woning eenvoudig schoon kan maken.

Douche

Begin gewoon met het verwijderen van het stof, dat hoopt zich op in in kieren. Frames, rails of scharnieren zijn gemakkelijk te reinigen met een borstel met lange haren. Je kun natuurlijk ook voor de elektrische oplossing kiezen: het gebruik van een kleine stofzuiger die je in de hand kunt houden. Als je het mooi schoonmaakt, dan geniet je langer van je ruimte. Zoals deze strakke douche, waarin je kunt genieten van de transparantie en de rustige uitstraling!

Schoonmaakmiddel

Daarna kun het glas met een vochtige spons, gedrenkt in een mengsel van water, azijn en alcohol. Daarmee desinfecteer je de oppervlakken direct. Wees niet bang om een trapje te pakken om de hoge ramen goed schoon te kunnen maken. Met deze deuren hebben de ramen een klassieke look. De gordijnen naast de deuren versterken dit effect!

Slim zijn

Als je de glazen schoon maakt moet je dit wel een beetje slim doen, want als het water naar beneden valt neemt het natuurlijk wat vuil mee. Daarom is het zo belangrijk dat je eerst afstoft en daarna de ramen afneemt met een vochtige doek. Dus niet te veel water gebruiken. In een interieur als dit wil je echt geen water op de vloer. Het design is hier eclectisch en laat dus een mix van verschillende stijlen zien: modern, minimalistisch en het is zelfs een beetje koloniaal (de stoelen tegenover de sofa). Meer mooie ideeën voor de woonkamer vind je hier.

Bewolkte dag

Veel mensen weten het niet, maar het is echt een gouden tip. Als je besluit om de ramen te gaan lappen (met dit huis kun je waarschijnlijk beter een team glazenwassers inhuren) doe dit dan op een bewolkte dag. Als je het namelijk op een zonnige dag doet droogt het water lelijk op. Dan heb je dus vlekken op je ramen en kun je weer helemaal opnieuw beginnen. Deze prachtige villa is piekfijn in orde wat de ramen betreft, en al het andere is natuurlijk ook beeldig. Hier buiten op het terras hoor je de vogels in de bomen fluiten als de avond langzaam valt. Een woning en tuin waar je alleen maar van kunt houden. 

Zachte schoonmaakspullen

Eigenlijk is het heel logisch, maar toch denk je er soms niet aan. Als je ramen schoonmaakt zorg er dan voor dat het product waarmee je dat doet, zoals een handzeem, zeem aan een steel of een doek, geen krassen op je ramen maakt. Het zal niet de eerste keer zijn dat ramen door een onjuist hulpmiddel bekrast en lelijk gemaakt zijn. In een mooie ruimte als deze moet je er toch niet aan denken dat een van deze ramen verpest zou zijn door onjuiste schoonmaakspullen. Check het goed, dan zit je altijd safe. Samen met een expert ontwerp je snel je eigen droominterieur. 

Tijdig en op gezette tijden

Voor de sfeer in en rond het huis is het goed om de ramen tijdig en op gezette tijden schoon te maken. Op deze manier komt er geen aanslag op die je er met geen mogelijkheid afkrijgt. Daarbij geniet je gewoon meer van het uitzicht; het raam is er juist voor gemaakt om een helder uitzicht te bieden. In de douche heeft geregeld schoonmaken van het glas (de spiegel en/of de douchewand) ook een positief effect op de condensvorming, die is dan minder. In deze luxe, moderne kamer met een schitterend temperament geniet je meer van je interieur als het glaswerk tiptop in orde is. We hopen dat je wat van deze tips opgestoken hebt en in de tussentijd mooie woonideeën opgedaan hebt. Blijf ons volgen voor meer interieurtrends en design! Kijk even met ons mee naar dit mooie project: een huis vol licht en stijl. 

Oude kranten

Je zult je afvragen wat kranten met glas reinigen te maken heeft. “Niet veel”, zal je denken. Maar krantenpapier is dé truc om een glasplaat schoon te maken. Oftewel, niet zozeer het reinigen, dan meer het drogen. Want als het raam al schoon is, dan is de meest moeilijke klus om het zonder strepen droog te krijgen. Hier is waar het krantenpapier van pas komt. Maak gewoon een balletje ervan en vrij het glas droog. Je zult zien: het werkt wonderen en jouw deuren en vensters zijn zo schoon als nooit van tevoren. Let op dat je niet doorheen loopt!

Wil je graag nog meer inspiratie over DIY’s? Lees dan hier verder hoe je van containerwoningen een paradijs kunt maken!

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!