Ga Met Ons Mee Op Reis Langs Enkele Mooie Gevels

Tiewen Visser Tiewen Visser
Woning Park Noord, Leidsche Rijn, Architectenbureau van den Hoeven b.v. Architectenbureau van den Hoeven b.v. Moderne huizen
Loading admin actions …

Gevels sieren je huis en zorgen ervoor dat je huis mooi wordt. Al vanaf de middeleeuwen zijn gevels enorm belangrijk voor onze woningen. Niet voor niets zijn de statige grachtenpanden in Amsterdam zo mooi versierd. Het zijn visitekaartjes voor de huizen van de statige heren die er woonden in de Gouden Eeuw. In dit artikel maken we een reis langs enkele van de mooiste gevels die Nederland rijk is en laten we je zien welke architectonische hoogstandjes onze Nederlandse architecten in petto hebben voor woningen.

Gevel met lange ruiten

Deze ietwat gewone gevel krijgt smoel door het gebruik van langwerpige ramen die zeker een paar meter van de gevel bestrijken en daarmee voor veel licht in de kamer zullen zorgen.

Glazen gevels

Door de ontwikkeling van steeds beter glas en betere constructies met staal, is het mogelijk geworden om de gehele voorgevel van glas te maken. Het resultaat is modern en zeer lichtdoorlatend.

Drie gevels op een rij

Deze gevel is extra bijzonder, hij bestaat namelijk uit drie gevels. Gezamenlijk vormen ze min of meer een gevel omdat ze direct achter elkaar gebouwd zijn. Een mooi architectonisch hoogstandje.

Glas in boerderijstijl

We vertelden je al eerder dat er veel mogelijk is met glas voor je gevel, maar deze foto laat zien dat ook in een houten boerderij met rieten dak een glazen wand mogelijk is.

Klassieke gevels

voorgevel homify Klassieke huizen Lucht,Gebouw,Eigendom,Venster,Infrastructuur,Stedelijk ontwerp,Buurt,Condominium,Armatuur,Wolk

In een reis langs mooie gevels kunnen deze klassiekers niet ontbreken. Nog altijd zijn architecten geïnspireerd door dit type gevel.

Industrieel geveltje

Deze stoere industriële gevel kenmerkt zich door mooie hoge ramen en bakstenen, als in een oude fabriek.

Gevel met natuurlijk hout

Hoe zorg je dat moderniteit en een natuurlijke look samenkomen? Simpel, door bijvoorbeeld houten panelen als panelen te gebruiken tussen de glazen wanden.

Strakke glazen wand in houten gevel

Een andere manier om hout en glas samen te laten komen zien we terug in deze gevel, waarin een glazen ruit tussen het hout is geplaatst.

Klassieke boerderijwand

Wil je jouw klassieke boerderijgevel opknappen? Heb je wel eens gedacht aan het plaatsen van een houten voorgevel.

Verschillende gevels bij elkaar

Het mooie aan een nieuwe woonwijk waar verschillende gevels samenkomen is dat ze net zoals in het verleden gezamenlijk het straatbeeld kunnen bepalen.

Omgebouwde gevel

Deze oude fabriek is omgebouwd en opgeknapt. De gevels zijn schitterend met bogen van baksteen.

Houten gevel met latjes

Dit bijzondere huis heeft een houten voorgevel met latjes en glas. Een combinatie die je niet vaak ziet en zorgt voor een bijzondere sfeer.

Golvende gevel

Moderne architectuur heeft lak aan conventies en kan kiezen voor bijvoorbeeld deze mooie golvende lijnen.

Rechte gevels

Modernisme laat zich kenmerken door het gebruik van strakke gevels.

Verschillende vormen samen in 1 gevel

In deze bijzondere gevel komen zeer mooie en bijzondere vormen samen om te zorgen voor een bijna Picasso-achtig geheel.

Mini-gevel

Deze kelder in een tuin heeft een leuke en bijzondere mini-gevel. Het hoeft namelijk niet altijd een huis te zijn dat een gevel heeft. Ook tuinhuisjes hebben bijvoorbeeld gevels.

Moderne flatgevel

Deze mooie moderne flat heeft een gevel met uitstekende doosjes.

Rietveld-gevel

Dit mooie huis heeft een gevel die gebaseerd lijkt op de werken van bijvoorbeeld de Nederlandse architect Gerrit Rietveld. Je kunt zijn huizen bewonderen in Utrecht.

Moderne gevel met kleur

Deze gevel heeft mooie moderne vormen en maakt gretig gebruik van kleur.

Gevel van de toekomst

In de toekomst zal de grens tussen zijkanten en gevels vervagen. Nieuwe organische vormen zullen onze huizen bepalen.

Wat voor soort gevel vind jij mooi? Laat het ons weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine