Felle Kleuren Gebruiken in Slaapkamers: Met Deze 13 Tips Lukt Het!

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Skotch and cigar, Aileen Martinia interior design - Amsterdam Aileen Martinia interior design - Amsterdam Moderne slaapkamers Hout Bruin
Loading admin actions …

De slaapkamer is de kamer waar je relaxt na een drukke dag en waar je hopelijk elke nacht kunt genieten van een overheerlijke nachtrust. Om dit ontspannend gevoel optimaal in je slaapkamer te halen, is het belangrijk dat je investeert in het perfect bed (dat zeer goed aansluit op je lichaam), de juiste accessoires (nachtlampje, kasten, kleine zeteltjes, etc.) en dat je de juiste kleuren gebruikt in de slaapkamer. Als je voor te donkere kleuren kiest, dan kunnen die voor een vernauwend gevoel zorgen en dat wil je vermijden. Ga je voor te felle kleuren? Dan kan het zijn dat de kamer net iets te licht wordt en de je dus niet in slaap kunt geraken. Als je toch graag wat kleur in je slaapkamer wilt, dan ben je hier aan het juiste adres. Hier gaan we namelijk in op hoe je felle kleuren op de juiste manier gebruikt. We geven je 13 tips omtrent hoe je de kleuren moet kiezen en welke tinten niet mogen ontbreken in je slaapkamer.

Welke kleur kies je voor de slaapkamer?

homify Mediterrane kinderkamers

Als je een nieuwe kleur kiest voor in de slaapkamer, dan is het belangrijk dat je de kleuren op elkaar afstemt en/of de accessoires. Zo moet je ervoor zorgen dat je felle en lichte kleuren met elkaar combineert en dat er een kleurrijke gloed terugkomt in je bedlinnen, gordijnen, meubelstukken, etc. Als je van felle kleuren houdt, raden wij aan om voor één accentmuur te gaan in een opvallende kleur en om bijvoorbeeld lakens te kopen in diezelfde kleur. Als je een levendige tint wilt gebruiken en een uniek design wilt creëren, dan gebruik je het beste bijzonder print behang of een prachtige wallpaper in je gewenste kleur.

Vergeet je moodboard niet

Wanneer je de kleuren voor je slaapkamer gaat kiezen, is het belangrijk dat je een moodboard opmaakt. In elke ruimte maak je namelijk een onderscheid tussen de basis- en accentkleuren en het is van cruciaal belang dat je weet hoe elk van die kleuren tot zijn recht zal komen in de slaapkamer. De basiskleuren zijn meestal wit, beige, zandkleur, etc. en als je daar dan nog een accentkleur zoals geel, oranje, rood en andere felle kleuren aan toevoegt, dan krijg je een mooie, rustgevende en uitgebalanceerde slaapkamer. Contacteer gerust een van onze professionals, maak samen een kleurenpalet en moodboard op en bepaal dan welke tinten je wilt gebruiken.

Fel wit is de perfecte basiskleur

Hoewel fel wit meestal dat ‘ziekenhuis’ gevoel oproept, kun je het toch zeker en vast gebruiken in je slaapkamer. De kleur doet je kamer namelijk ruimer lijken en zorgt voor een fris en ontspannend gevoel. Om ervoor te zorgen dat het ‘ziekenhuis’ gevoel volledig verdwijnt, moet je deze tint niet alleen combineren met een van de onderstaande kleuren, maar ook met prachtige, kleurrijke en unieke accessoires. Zo zie je in dit design hoe wit perfect gecombineerd wordt met grijs, zwart en donkerblauw.

Zonnige gele slaapkamer straalt warmte uit

Wil je meer vrolijkheid in je slaapkamer halen? Dan is geel de perfecte optie! Deze kleur zorgt voor een gezellige, relaxte en ontspannende sfeer. Het is een warme en felle kleur, maar zal nooit overheersend worden (op voorwaarde dat je er niet mee overdrijft). Het is ook bewezen dat geel het zenuwstelsel stimuleert en voor een opwekkend gevoel zorgt. Het voordeel van deze kleur is, is dat je zowel kunt gaan voor fel geel, maar ook bijvoorbeeld voor kanariegeel of okergeel.

Ga mee met de lichtblauwe trend

Blauw is een geweldige en trendy kleur voor in je slaapkamer. Dankzij de koelheid en coolheid mag de kleur niet ontbreken. De kleur lijkt op die van de zee en lucht, waardoor die direct een rustgevende sfeer uitstraalt. Blauw heeft een kalmerend effect op de gemoedstoestand en het is ook gebleken dat het blauw voor een rustig hartritme zorgt en de kans op nachtmerries verkleint. Hierdoor word je ongetwijfeld steeds met een fris gevoel wakker. Deel je je slaapkamer met een partner? Dan moet je zeker opteren voor blauw. Volgens de Feng Shui representeer het blauw water dat een opwekkend effect heeft en dat de kracht van een relatie naar een hoger level tilt.

Met fel groen kom je in een instant tot rust

Groen is de kleur van de natuur en het zorgt ervoor dat je helemaal tot rust komt. In een groene slaapkamer lijk het alsof je door de natuur wandelt, wat ongetwijfeld een rustgevend effect op je heeft. Om het groen thema nog meer kracht bij te zetten, moet je zeker overwegen om luchtzuiverende bloemen zoals sansevieria, aloë vera of lavendel in je slaapkamer te plaatsen. Wil je weten hoe je van je slaapkamer een groene oase maakt? Ontdek dan dit ideabook.

Gebruik rood op deze manier in je slaapkamer

Rood is een van de meest controversiële kleuren voor in de slaapkamer. Sommige vinden de kleur net iets te fel, oubollig of drukkend terwijl andere de kleur dan weer zien als romantisch of passievol. Om ervoor te zorgen dat je kamer romantiek uitstraalt zonder dat die te druk wordt, raden wij aan om rood op één muur te gebruiken. Als je de rest van het interieur relatief simpel houdt en rood combineert met wit, dan zal de kamer toch nog steeds rust uitstralen. Als je van deze tint houdt, maar niet wilt gaan voor een rode wand, dan kun je opteren voor een rode bekleding of een rood tapijt. Hier zie je hoe de rode schuifdeuren gebruikt worden om meer kleur in de kamer te brengen en als je de felle kleur even beu bent, doe dan die deuren gewoon even open.

Met zilver ontwerp je in een, twee, drie een chique slaapkamer

Fields slaapkamer, Decoden Decoden Moderne slaapkamers auto-ontwerp,Schaduw,Hout,Automobiel exterieur,Grijs,Rechthoek,muur,gaas,Lettertype,Facade

Wil je het chique gevoel in je slaapkamer halen, maar ben je niet echt een grote fan van goud? Dan is zilver de perfecte oplossing voor je. Je kunt niet alleen kiezen voor zilverkleurige verf, maar ook voor een 3D wand in het zilver zoals deze op de afbeelding. Als je de kleur dan nog eens combineer met een zacht, oversized bent, dan straalt de slaapkamer in een instant een chique stijl uit.

Ga voor vrolijke en rustgevende pasteltinten

Als je een pasteltintje gebruikt, dan voeg je direct een vleugje vrolijkheid, zachtheid en ontspannenheid toe aan je slaapkamer. Pastelkleuren zorgen ook voor een dromerige, knusse en warme sfeer en als je die serene tint combineert met trendkleuren zoals oudroze of ijsblauw, dan ontwerp je een kleurrijk, rustgevend en zeer persoonlijk paradijs. Als je het pastel combineert met wit, dan ontstaat er in een instant een ruimtelijke en frisse sfeer. Je kunt pasteltinten ook op een subtielere manier gebruiken door ze te gebruiken voor een accentmuur of door meubelstukken of accessoires te kopen in die kleur.

Gouden en luxueuze vibe

Slaapkamer met uitstraling De Heeren Eclectische slaapkamers Amber / Goud

Wil je niet alleen rust in je slaapkamer halen, maar ook luxe en stijl? Ga dan voor een gouden slaapkamer. Ok, de kleur is misschien wat over-de-top, maar het is perfect voor diegene die houden van een unieke en chique kamer.

Ga voor een warm design met ontspannend oranje

Ook oranje mag zeker niet in dit lijstje ontbreken, want deze tint zorgt namelijk voor een warm en relaxt gevoel. Dit is de perfecte vibe voor in je slaapkamer. Volgens de Feng Shui stelt deze kleur ook de kracht van liefde, aantrekkingskracht en hoop voor, waardoor die uitstekend is als je je slaapkamer deelt met een partner.

Nog een betere nachtrust in een prachtige roze slaapkamer

Kinderslaapkamer op zolder. SunStyling Moderne slaapkamers

Behalve blauw en groen is ook roze een slaapbevorderende kleur. Dit is omdat de tint geassocieerd wordt met een positieve mindset, optimisme en vrolijkheid. Een roze slaapkamer zorgt er ook voor dat je innerlijke rust en de sereniteit van de kamer naar een hoger level getild worden.

Sereniteit ten top met violet

Fields slaapkamer, Decoden Decoden Moderne slaapkamers

Als er een kleur is die niet mag ontbreken in je slaapkamer, dan is het ongetwijfeld wel violet. De tint zorgt namelijk voor zowel veel sereniteit als voor een sexy vibe. Als je niet goed weet hoe je die kleur kunt combineren met de rest van de slaapkamer, dan moet je zeker eens dit design met violet licht ontdekken.

Welke kleur ga je gebruiken in je slaapkamer? Laat het ons weten met een comment.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!