Voor en Na: Decoratie van Appartement voor Slechts € 4.800!

Tiewen Visser Tiewen Visser
Ikea Flat in Berlin, press profile homify press profile homify Moderne huizen
Loading admin actions …

Het idee om een hele flat in te richten voor slechts € 4800 klinkt een beetje ondoenlijk. Vooral als in dit bedrag ook apparaten zoals de koelkast, de wasmachine of de magnetron zijn inbegrepen.

Maar, zoals we hier bij Homify altijd benadrukken, een succesvol decoratieproject draait vooral om creativiteit en het maken van slimme, strategische keuzes. Creativiteit is dan ook precies wat het team van Homify, dat verantwoordelijk was voor de inrichting van deze eenkamerflat in Berlijn, heeft toegepast.

De vloer van het appartement werd vervangen, de muren werden geverfd en binnen een zeer beperkt budget slaagt Homify erin om, naast het allernoodzakelijkste, stukken aan te schaffen die echt persoonlijkheid, kleur en warmte verlenen aan de omgevingen.Alles werd gekocht bij IKEA, een goede winkel om een low-budget decoratieproject uit te voeren.

1. De woonkamer – Voor

De woonkamer – Voor

De woonkamer – Na

De woonkamer – Na

Donker, koud en met bruintinten: zo zag deze flat eruit voor de decoratie. De grijze vinylvloer maakte het bijzonder donker en oncomfortabel. Niet prettig tijdens de koude en lange winters in Berlijn. Toch was de ruimte in goede staat en had veel potentieel dat het Homify-team wist te zien.

Na een nieuwe laag verf en een nieuwe vloer, dit keer van hout, een veel warmer, mooier en comfortabel materiaal, was het tijd om de kamer in te richten. We kozen dus voor een comfortabele bank met de naam Ektorp Dit is een tweezitter in een lichtbeige kleur, die tot leven werd gebracht met kleurrijke kussens. De kussens Hannelise, met een mooi zigzagpatroon, zijn ongetwijfeld een stijlstatement dat de bruisende energie van de stad zelf weerspiegelt. Het paneel van kunstmatige begroeiing boven de bank brengt de muur tot leven. Voor dit effect zijn 8 vierkanten van Fejka gebruikt. Het vloerkleed in dezelfde kleur als de bank sluit het geheel af, maakt de ruimte comfortabeler en scheidt het woongedeelte virtueel van het slaapgedeelte dat deze ruimte ook herbergt (de afmetingen van het tapijt Morum zijn 200x300cm).

2. De slaapkamer

In verband met de behoeften van de toekomstige bewoners waren er twee slaapgedeelten in de flat. De slaapkamer is niet bijzonder groot, dus het tweepersoonsbed staat in de woonkamer. Deze studio-opstelling zien we vaker in Berlijn. Wij hebben gekozen voor een bed zonder hoofdeinde (dat minder aanwezig is en niet te veel weegt) met eenvoudige en praktische opbergmodules. Het model dat deze keer werd gekozen was Platsa, een bedframe met opbergruimte. Naast het bed, de staande lamp Barlast verlicht de ruimte op subtiele wijze.

3. Kinderkamer – Voor

Kinderkamer – Na

Kinderkamer – Na

Hoe geweldig is de transformatie van deze kamer? De totaal gedepersonaliseerde ruimte zit nu vol rust en comfort. Het bed Malm heeft een eenvoudig en mooi ontwerp en is in dit geval zo geplaatst dat het hoofdeinde naar het raam is gericht. De schilderijen langs het bed geven een persoonlijk tintje aan de kamer die, met de lichten aan, nog mooier wordt. Het raam werd opgefleurd met doorschijnende gordijnen van Hilja die een natuurlijk licht filteren en toch wat privacy bieden.

4. De hal – Voor

De hal – Na

De ingang en de hal van de flat zijn niet vergeten. Het is zelfs een van onze favoriete ruimtes! Het tapijt Raklev voegt kleur toe aan deze ruimte die ook is versierd met de elegante spiegel Stockholm waarvan het frame aan de onderkant een plank vormt waarop je onder meer je portefeuille en mobiele telefoon kunt opleggen. De kapstok is van Hovolm. Het hout van de kapstok contrasteert met het witte oppervlak en biedt natuurlijk een plaats om je jassen en portefeuilles op te hangen, wat altijd handig is. Let ook op de plafondlamp met spots Nymane, ideaal voor het verlichten van een ruimte.

5. De Keuken – Voor

De Keuken – Na

De Keuken – Na

De keuken was ook zo goed als leeg. De meubels en elektrische apparaten die nu in de ruimte staan, zijn, zoals gezegd, allemaal gekocht bij IKEA. Op een koude, witte basis, vallen de houten planken nu extra goed op. De kast Hejne contrasteert goed en brengt met een rustieke uitstraling een mooie opslagruimte in de keuken. De gele stoelen combineren kwaliteit, functionaliteit en weerstand en brengen een beetje zon en kleur in deze witte keuken. De eetset is van Melltorp/Janinge.

6. De badkamer – Voor

De badkamer – Na

We sluiten af met de badkamer. Hiervoor werd onder meer een spiegel gekocht, twee kleine planken om de handdoeken en toiletartikelen (en andere producten) op te leggen en de waszak voor de vuile kleren van Klunka.

En zo eindigden we dit virtuele bezoek dat bewees dat je met weinig geld heel veel kunt doen.

Lees ook: Kleine maar Schitterende Woonkamers

Wat vond je van dit project? Laat je feedback achter in de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!